Tunesisk præsident: "Islam er ikke uforenelig med demokrati"

509333870Tunesiske præsident Al-Baji Qa'id as-Sibsi besøgte Europa-Parlamentet i Bruxelles, hvor han blev budt velkommen af ​​Parlamentets præsident Martin Schulz. De havde et møde, hvor de drøftede udviklingen i Tunesien og EU-Tunesien relationer. Essebsi kaldte besøget er en "historisk og meget symbolske øjeblik" og rettet MEP'er på sit lands vilje til demokrati og frihed.

"Tunesien er fast besluttet på at bevise, at islam ikke er uforenelig med demokrati," sagde Essebsi, der blev præsident i slutningen 2014 efter at have vundet landets første frie valg, I år er det 40th året for den første samarbejdsaftale mellem Tunesien og EU , Essebsi fortalte MEPS under dagens plenarmøde i Bruxelles: "Tunesien og Europa skæbne er tæt forbundet. Vi har haft harmoniske forbindelser og det er disse links til at opbygge et stærkt forhold på. "
Præsidenten advarede MEP'erne at Tunesien var "et mål for terroristerne", og en demokratisk eksperiment, der var stadig sårbar. "Mere end nogensinde har vi brug for støtte for europæiske partnere," sagde han.

Schulz roste Tunesiens omdannelse til et demokrati: "Dit land er et fyrtårn af pluralisme og tolerance i dag. Forfatningen garanterer retsstaten, individuelle frihedsrettigheder og lighed for alle på et afgørende tidspunkt, hvor populister aktivt forsøger at sprede frygt. "

tags: , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Europa-Parlamentet, Tunesien