#Kazakhstan Rangerer 52nd i økonomisk frihed World indeks

| September 30, 2016 | 0 Kommentarer

forum02Kasakhstan har været rangeret 52nd blandt 159 lande i økonomisk frihed af rapporten verden offentliggjorte 15 september af Fraser Institute. Rapporten er baseret på 2014 data skriver Zhazira Dyussembekova.

"Indekset offentliggjort i økonomisk frihed i verden måler i hvilken grad de politikker og institutioner lande støtter økonomisk frihed. Hjørnestenen i økonomisk frihed er personlige valg, frivillig udveksling, frihed til at indtaste markeder og konkurrere og personlig sikkerhed og privatejede ejendom, "bemærkede instituttets hjemmeside.

Resuméet Indekset er baseret på 42 forskellige datapunkter i fem områder, såsom størrelse af offentlige udgifter, skatter og virksomheder; juridiske struktur og sikkerhed af ejendomsrettigheder; adgang til at lyde penge; frihed til at handle internationalt og regulering af kredit, arbejdskraft og erhvervslivet.

Ifølge rapporten har Kasakhstan forbedret tre pladser i forhold til det foregående år, når det rangeret 55th. Siden 2005, har landet steget fra 70th sted.

Ved en gennemgang hvert afsnit, Kasakhstan indsamlet høje punkter på områder som kreditmarked, arbejdsmarked og erhvervsregulering. At dømme efter Alene denne indikator, er nationen rangeret 22nd blandt alle deltagende lande. Samtidig, den svageste indikatoren er frihed til at handle internationalt, hvor det kun er 128th.

"Kasakhstans resultat kan kaldes god som 52th plads i rækkefølgen tager hensyn negative faktorer af den nuværende krise. Det skal bemærkes, at vurdering og forskningsinstitutter ikke altid tager hensyn til alle de specifikke faktorer i en bestemt økonomi. Samtidig, Astana har reserver til at øge graden af ​​økonomisk frihed af iværksættere, "siger Alexey Chekryzhov, analytiker ved Berlek-Jedinstvo, en geopolitisk, offentlig ekspert organisation, der arbejder inden for politisk analyse og planlægning, overvågning og forskning i den eurasiske region.

Kasakhstan betaler en masse opmærksomhed på forretningsudvikling, som redskaber til at stimulere iværksættervirksomhed ændrer og blive moderniseret, sagde han.

"Tidligere tilskud og finansiering af prioriterede aktiviteter var i første omgang, mens i dag den institutionelle transformation af staten kommer i forgrunden, der er designet til at øge interessen for iværksætteri," tilføjede han.

Chekryzhov bemærkede også Kasakhstan lancerer snart et interessant eksperiment, som også vil påvirke lovgivning om iværksætteri.

"Vi taler om planer om at oprette en Astana International Financial Centre (AIFC), den juridiske og lovgivningsmæssige rammer, som vil være baseret på det engelske retssystem. Selvfølgelig vil disse regler virker kun i det område af AIFC. Men forholdet mellem de to retssystemer er meget interessant. Måske dette kryds er det sted, hvor nye værktøjer til liberalisering af økonomien vil blive fundet, "sagde han.

I sin bedømmelse tjent Kasakhstan det samme antal point som Peru og følger Spanien. Nabolande Kirgisistan er rangeret 70th; Tadsjikistan, 84th; Rusland, 102nd og Aserbajdsjan, 107th.

De højeste positioner blev opnået ved Singapore, Hong Kong og New Zealand. Schweiz, Canada, Georgien, Irland, Mauritius, De Forenede Arabiske Emirater, Australien og Storbritannien var blandt de øverste 10. De laveste-ratede lande var Iran, Algeriet, Tchad, Guinea, Angola, Den Centralafrikanske Republik, Argentina, Republikken Congo, Libyen og Venezuela.

Fraser Institute producerer den årlige økonomiske frihed i rapporten World i samarbejde med Det Økonomiske Freedom Network, en gruppe af uafhængige forsknings- og uddannelsesinstitutioner i næsten 100 lande og territorier.

tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Udvalgte artikel, Kasakhstan, Kasakhstan