Følg os

Kriseberedskab

EU - #UNICEF partnerskab hjælper adresse læring og beskyttelse behov hos børn og unge er ramt af Syrien krise

DEL:

Udgivet

on

Fordrevne børn står i kø uden for en Læger Uden Grænsers (MSF) klinik nær Mpoko lufthavn i Bangui for at blive vaccineret mod mæslinger den 8. januar 2014. Stridshærgede Centralafrikanske Republik er på vej mod en humanitær katastrofe, har en UNICEF-embedsmand advaret og opfordret til akut indsats for at forhindre dødelige sygdomme i at sprede sig i overfyldte flygtningelejre. AFP FOTO/ERIC FEFERBERGEfterhånden som et nyt skoleår går i gang i hele Mellemøsten, øger en større indsprøjtning af midler fra EU indsatsen for at give læringsmuligheder og beskyttelse til hundredtusindvis af børn og unge, der er flygtet fra Syrien-konflikten.

Efterhånden som et nyt skoleår går i gang i hele Mellemøsten, øger en større indsprøjtning af midler fra EU indsatsen for at give læringsmuligheder og beskyttelse til hundredtusindvis af børn og unge, der er flygtet fra Syrien-konflikten.

Inden for rammerne af London-forpligtelseskonferencen for Syrien tidligere på året EU's regionale trustfond som reaktion på krisen i Syrien ('Madad-fonden') forpligtede €90 millioner til støtte for UNICEFs arbejde med børn og unge, der er flygtet fra krigen i Syrien for at søge tilflugt i Jordan, Libanon og Tyrkiet. Børn og unge i værtssamfund, der selv kæmper med adgang til uddannelse og basale tjenester, vil også få gavn af det.

"EU-fondene tilbyder en livline til børn og unge, hvoraf mange har set deres hjem, skoler og liv revet fra hinanden, og som risikerer at blive en tabt generation," sagde UNICEFs administrerende direktør Anthony Lake. "Vi er nødt til at investere i dem nu, så de kan blive de læger, sygeplejersker, advokater og lærere, der er så afgørende for at opbygge en lysere fremtid for regionen.'

Mens millioner af børn vender tilbage til skolen i denne måned i hele regionen, forblev tæt på 3 millioner syriske børn i Syrien og i nabolandene uden for skolen i juli i år og er fortsat i risiko for vold, misbrug og omsorgssvigt.

"EU-trustfonden som reaktion på den syriske krise er et af Europas nøgleinstrumenter til at indfri vores løfte på 3 milliarder euro på London-konferencen om at støtte Syrien og regionen. Partnerskabet mellem EU Trust Fund og UNICEF for Syriens børn er et nøgleelement i vores svar og den hidtil største kontrakt, som fonden har underskrevet. Med denne støtte er vi i stand til at håndtere situationen for børn og unge i Syrien hurtigt og med fleksibilitet. EU's finansielle bidrag vil hjælpe med at forhindre 'en tabt generation' med alle dens negative konsekvenser for hele regionen,” sagde kommissær for europæisk naboskabspolitik og udvidelsesforhandlinger, Johannes Hahn forud for et møde i New York med Lake i tilknytning til FN's general. Montage.

De 90 mio. EUR kommer i tillæg til 12.5 mio. EUR, der blev bevilget til UNICEF af Madad Fund sidste år. Alene i Tyrkiet støtter omkring 50 mio. EUR fra disse EU-midler uddannelses- og børnebeskyttelsesprogrammer, der når ud til tusindvis af børn.

reklame

Regionalt har mere end 116,000 børn til dato nydt godt af disse tilbud, mens omkring 248,000 børn vil modtage forskellige former for støtte ved udgangen af ​​2017.

22 EU-medlemslande, Tyrkiet og EU selv har indtil videre forpligtet over 736 millioner euro til Madad-fonden, som skal nå op på mere end 1 mia. euro inden årets udgang. Madad-fonden blev etableret i 2014 og er blevet det vigtigste EU-instrument som reaktion på den syriske flygtningekrise i nabolandene.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending