#Plenary Højdepunkter: #SOTEU, emissioner fra biler, Polen

| September 16, 2016 | 0 Kommentarer
europa-parlamentet-strasbourg1

Debatten om status for Den Europæiske Union med Europa-Kommissionens formand Jean-Claude Juncker dominerede plenarmøde i Strasbourg finder sted på 12-15 September. MEP'erne også udvekslet synspunkter med tibetansk leder Dalai Lama og støttede Kommissionens beslutning om at Irland tilpligtes at genvinde 13 milliarder € i ulovlige skattefordele fra Apple.

Populisme, arbejdsløshed og social uretfærdighed er blandt EU 's centrale udfordringer, sagde Juncker i sin årlige State of the Union tale i Parlamentet onsdag (14 september). I den efterfølgende debat fokuserede de politiske gruppeledere og andre medlemmer af Europa på spørgsmål som flygtningekrisen, Brexit og terrorismens trusler. Nogle af dem opfordrede til flere investeringer for at øge vækst og beskæftigelse. Få mere at vide om, hvad de havde at sige i Storify dækning.

MEP'erne debatterede tirsdag (13 September) kontroversielle reformer påvirker Polsk forfatningsmæssige domstol og den følgende dag vedtog en beslutning, der opfordrer den polske regering til at løse landets forfatningsmæssige krise og finde et kompromis i overensstemmelse med Kommissionens henstillinger.

I en debat på onsdag vandt konkurrencekommissær Margrethe Vestager stor støtte fra medlemmer af Europa-Parlamentet for Kommissionens beslutning om at bestille Irland til at genoprette € 13 mia. ulovlige skattefordele fra Apple.

Selvom halvdelen af ​​sit mandat er Parlamentets undersøgelsesudvalg undersøge, hvordan emissioner fra biler måles har endnu til at modtage alle de nødvendige foranstaltninger for at afslutte sit arbejde dokumenter, advarede MEP'erne. Udvalgets endelige rapport forventes at blive offentliggjort i foråret 2017.

MEP'erne godkendte en aftale om ydelse toldfri adgang til EU for produkter fra Namibia, Mozambique, Botswana, Swaziland og Lesotho, og forbedret markedsadgang for Sydafrika på onsdag.

Også på onsdag MEP'erne afviste et forslag om beskytte private investorer da de mente det så "mangelfuld og vildledende" at det kunne føre til private investorer faktisk tabe penge. Kommissionen vil nu nødt til at revidere planerne.

MEP'erne støttede Sir Julian konge kandidatur som kommissær for sikkerheden union. Han blev nomineret af den britiske regering efter Lord Jonathan Hill trådte tilbage i kølvandet på juni måneds Brexit stemme.

Den truede lukning af Caterpillar og Alstom fabrikker i Belgien og Frankrig er et symptom på Europas industrielle utilpashed, sagde MEP'er i en resolution vedtaget onsdag. De beklagede fraværet af en langsigtet vision for den europæiske industri.

Parlamentet præsident Martin Schulz deltog i et live interview om Parlamentets Facebook-side på tirsdag. Han sagde, at EU-prioriteter bør være mere retfærdig beskatning af multinationale selskaber og bekæmpelse af ungdomsarbejdsløshed.

Den Dalai Lama besøgte Parlamentet torsdag (15 September) for at møde Schulz og diskutere med medlemmerne af anliggender Nævnet.

tags: , , , , , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Europa-Parlamentet, plenum