Følg os

EU

EU og #UNICEF udvide partnerskab for bedre at beskytte børns rettigheder i Sydøsteuropa

DEL:

Udgivet

on

Tidlige_læse-og_analfabetiseringsprogrammer_bidrager_til_langsigtet_udvikling_(7269588282)Den Europæiske Union og UNICEF har udvidet et vigtigt regionalt partnerskab, der har til formål at beskytte børn mod vold og bedre inkludere børn med handicap i samfundet. Siden 2011 har EU og UNICEF arbejdet sammen med lande, der lige nu er i gang med at blive medlem af EU, som f.eks. Albanien, Bosnien-Hercegovina, Serbien og Tyrkiet.

Dette partnerskab udvides nu til at omfatte Kosovo, Montenegro, og Tidligere Jugoslaviske Republik Makedonien. Fra i år har NGO European Disability Forum (EDF) har tilsluttet sig partnerskabet.

Kommissær for europæisk naboskabspolitik og udvidelsesforhandlinger Johannes Hahn sagde: "Vi tror på, at dette partnerskab kan gøre en reel forskel for børns liv i regionen. Vi er afhængige af UNICEFs og EDFs ekspertise og viden til at påvirke politikker, der har en indvirkning på børn, der er ofre for vold og børn med handicap. Samtidig er det afgørende at nå ud til civilsamfundet og græsrodsorganisationer, der arbejder med børnebeskyttelse, og at fremme børns inklusion i samfundet.

"Derfor vil en stor del af midlerne blive brugt til at støtte små civilsamfundsorganisationer til at opnå reel forandring og bæredygtige forbedringer af børns dagligdag og fremtidsperspektiv."

Partnerskabet vil bidrage til at forbedre koordineringen af ​​multisektorielle reaktioner på vold mod børn. Nøgleprofessionelle vil få bedre data, innovative værktøjer, viden og mekanismerne til at forebygge eller reagere på vold, overgreb og omsorgssvigt og til at indsnævre den sociale afstand mellem børn med og uden handicap. Flere oplysninger kan findes link..

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending