I #Parliament denne uge: Koffein krav, migration, palæstinensiske flygtninge

european_parliament_001De offentlige sundhedsmyndigheder udvalgets stemmer denne onsdag (15 juni) om, hvorvidt at nedlægge veto mod planer, som Europa-Kommissionen til at tillade sukkerholdige og energidrikke at hævde, at koffein hjælper til at øge årvågenhed og koncentration på deres etiketter. De vil også stemme om strengere overvågnings- og certificeringsprocedurer for medicinsk udstyr. MEP'er mødes parlamentarikere fra Afrika, Vestindien og Stillehavet (AVS) for at drøfte migrationsstrømme, mens anliggender Nævnet ser på situationen for palæstinensiske flygtninge.

Parlamentets udvalg miljøet og folkesundheden stemmer denne onsdag om et forslag fra Kommissionen for at tillade, at koffein hjælper med at øge opmærksomheden og koncentrationen på etiketterne af sukker- og energidrikke. Dets medlemmer stemmer også om strengere overvågnings- og certificeringsprocedurer for medicinsk udstyr, som for eksempel bryst- og hofteimplantater. Derudover stemmer de om en uformel aftale mellem Parlamentet og Rådet om strengere information og etiske krav til diagnostiske medicinsk udstyr, som dem, der anvendes til graviditet og DNA-test.

Energiudvalget stemmer tirsdag (14 juni) på a forslag om at opdatere mærkning af energieffektive husholdningsapparater i EU for at gøre det lettere for forbrugerne. Forslaget indeholder også en database, så købere til at kontrollere, hvilke nye produkter i overensstemmelse med reglerne.

Det udvalg økonomiske anliggender debatter tirsdag statens europæiske økonomi samt initiativer under det hollandske rådsformandskab med Jeroen Dijsselbloem, formand for Økofin gruppe af EU finansministre.

Situationen for de palæstinensiske flygtninge diskuteres mandag ved anliggender udvalget udenrigs- og Pierre Krähenbühl kommissær Generaldirektoratet for Forenede Nationers Hjælpeorganisation Works Agency for Palæstinaflygtninge (UNRW).

Det 31st plenarmøde i Den Blandede AVS-EU Parlamentariske Forsamling finder sted i Windhoek, Namibia, fra mandag til onsdag. MEP'er mødes parlamentarikere fra Afrika, Vestindien og Stillehavet lande for at drøfte migrationsstrømme, forud for valget i Den Demokratiske Republik Congo og vold mod kvinder og børn i væbnede konflikter.

Mere information

tags: , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Europa-Parlamentet