#ISSG: Opgørelse af den internationale #Syria Support Group

syrien-topMøde i Wien den 17 maj som den internationale Syrien Support Group (ISSG), Den Arabiske Liga, Australien, Canada, Kina, Egypten, EU, Frankrig, Tyskland, Iran, Irak, Italien, Japan, Jordan, Libanon, Holland , Organisationen af ​​islamisk Samarbejde, Oman, Qatar, Rusland, Saudi-Arabien, Spanien, Tyrkiet, de Forenede Arabiske Emirater, Storbritannien, de Forenede Nationer, og USA bekræftede ISSG vilje til at styrke indstilling af fjendtlighederne, for at sikre fuld og vedvarende humanitær adgang i Syrien, og at sikre fremskridt i retning af en fredelig politisk overgang.

Indstilling af fjendtlighederne

Medlemmer, der understreger betydningen af ​​en fuld indstilling af fjendtlighederne til faldende vold og redde liv, understregede behovet for at størkne ophør over for alvorlige trusler, især i de sidste mange uger. Medlemmerne bifaldt den fælles erklæring af maj 9 ved våbenhvile taskforcens formændene, Den Russiske Føderation og USA, recommitting dem til at intensivere indsatsen for at sikre ophør landsdækkende implementering. I denne forbindelse, de hilste det igangværende arbejde i taskforcen og andre mekanismer til at lette størkning af ophøret såsom FN Operations Center og russisk-amerikanske koordineringscelle i Genève.

De ISSG medlemmer opfordrede fuld overensstemmelse af parterne vilkårene for ophør, herunder ophører af offensive operationer, og forpligtede sig til at bruge deres indflydelse med parterne til ophør for at opnå denne overensstemmelse. Derudover kaldet ISSG alle parter til ophør at afstå fra uforholdsmæssige reaktioner på provokationer og at demonstrere tilbageholdenhed. Hvis forpligtelser parterne i ophør ikke gennemføres i god tro, kan konsekvenserne omfatte tilbagelevering af regulær krig, hvor alle medlemmer af ISSG aftalt ville ikke være i nogens interesse. Hvor formænd mener, at en part i indstillingen af ​​fjendtlighederne har deltaget i et mønster af fortsat manglende overholdelse, kunne taskforcen henvise en sådan adfærd til ISSG ministre eller dem, der er udpeget af ministrene til at bestemme passende foranstaltninger, herunder udelukkelse af sådanne partier fra arrangementer af ophøret og beskyttelse det giver dem. Desuden vil den fejlslagne indstilling af fjendtlighederne og / eller tildeling af adgang til levering af humanitær nødhjælp øge det internationale pres Yon dem ikke at leve op til disse forpligtelser.
Noterer tidligere opfordringer fra ISSG og enstemmigt vedtagne resolution 2254 af 18 December 2015, den ISSG gentog sin fordømmelse af de vilkårlige angreb af enhver part i konflikten. Den ISSG udtrykte alvorlig bekymring over voksende civile tab i de seneste uger, hvilket gør det klart, at angrebene på civile, herunder angreb på medicinske faciliteter, af enhver part, er helt uacceptabelt. Den ISSG noterede marts 2016 engagement de af syriske regering til ikke at engagere sig i vilkårlige magtanvendelse og opfordrede opfyldelsen af ​​denne forpligtelse. Den ISSG forpligtet sig til at intensivere sine bestræbelser på at få parterne til at stoppe yderligere vilkårlige brug af magt, og hilste Den Russiske Føderations engagement i den fælles erklæring fra maj 9 at "arbejde med de syriske myndigheder til at minimere operationer luftfart end områder overvejende beboet af civile eller parter i ophør, samt USA forpligtelse til at intensivere sin støtte og bistand til regionale allierede til at hjælpe dem med at forhindre strømmen af ​​krigere, våben eller økonomisk støtte til terrororganisationer tværs deres grænser. "

Den ISSG, at bemærke, at Da'esh og Nusra Front er udpeget af Sikkerhedsrådet som terrororganisationer, opfordrede til, at det internationale samfund gør alt for at forhindre ethvert materiale eller økonomisk støtte i at nå disse grupper, og afholde en part i et ophør fra kampene i samarbejde med dem. Den ISSG støtter bestræbelser formændene våbenhvileaftalens taskforce til at udvikle en fælles forståelse af truslen, og afgrænsning af det område kontrolleret ved Da'esh og Nusra Front, og overveje måder at håndtere afgørende med truslen stillet af Da'esh og Nusra Front til Syrien og den internationale sikkerhed. Den ISSG understregede, at i at gribe ind over disse to grupper, bør parterne undgå angreb på parter i ophør og eventuelle angreb på civile, i overensstemmelse med forpligtelserne i februar 22 fælles erklæring fra Den Russiske Føderation og USA.

Den ISSG lovede også støtte til at søge at omdanne ophør i en mere omfattende landsdækkende våbenhvile sideløbende med fremskridt i forhandlingerne om en politisk overgang mellem de syriske parter i overensstemmelse med Genève kommunikéet juni 2012, relevante sikkerhedsrådsresolutioner og ISSG beslutninger.

Sikring humanitær adgang

Siden ISSG sidste møde, FN, i samarbejde med Den Internationale Røde Kors Komité (ICRC) og Syriske Arabiske Røde Halvmåne, har leveret bistand til 255,000 folk i belejrede områder og 473,000 folk på svært tilgængelige områder. den syriske regering har dog endnu at give adgang til mange steder, herunder en række belejrede samfund i landdistrikterne Damaskus, i strid med erklæringen München. FN vurderingshold, livredning bistand, herunder medicinske forsyninger og personale for at sikre deres rette brug, er blevet nægtet til befolkninger i nød. Selv om nogle akutte medicinske evakueringer har fundet sted, har mange tilfælde blevet forsinket eller nægtet.

Medlemmerne af ISSG bekræftede, at belejringer af civilbefolkningen i Syrien er en krænkelse af den humanitære folkeret og opfordrede til en øjeblikkelig ophævelse af alle belejringer. Den ISSG forpligtet sig til at bruge sin indflydelse med alle parter på jorden og i samarbejde med FN for at sikre omgående, uhindret og vedvarende humanitære adgang i hele Syrien, og tillade humanitær hjælp for at nå alle mennesker i nød, især i alle belejrede og hardware tilgængelige steder, som defineret af FN og opfordrede til i UNSCR 2254. Som krævet i UNSCR 2258 bør grænseovergange, der er nødvendige for humanitær nødhjælp forblive åben.

Den ISSG insisterede på konkrete skridt til at muliggøre levering af presserende humanitære leverancer til følgende steder: Arbeen, Darraya, Douma, East Harašta, Mouadhimiyeh, Zabadin og Zamalka. Regelmæssige humanitære leverancer skal fortsætte, ifølge FNs månedlige planer, til alle andre belejret og svært tilgængelige steder, herunder Fouah, Kefraya, Kafr Batna, Ein Terma, Hammura, Jisrein, Madaya, Zabadani, Yarmouk. Fra juni 1, hvis FN nægtes humanitær adgang til nogen af ​​de udpegede belejrede områder, den ISSG opfordrer Verdensfødevareprogrammet Program til straks at gennemføre et program for Luftbroer og luft falder for alle områder i nød. Den ISSG lover at støtte et sådant program, og opfordrer også alle parter i indstilling af fjendtlighederne for at give et sikkert miljø for det pågældende program. Air leverancer bør også fortsat Dayr al-Zour. Den ISSG understregede, at en sådan adgang, som på andre områder, skal foregå løbende, så længe de humanitære behov fortsætter. Humanitær adgang til disse mest presserende områder vil være et første skridt i retning af fuld, vedvarende og uhindret adgang over hele landet.

Medlemmerne af ISSG ser frem til at se FN i juni plan for prioriterede humanitære leverancer og opfordre regeringen til at godkende det hurtigt og i sin helhed til at indhente den tabte tid. Alle ISSG medlemmer forpligter sig til at arbejde sammen med det samme med de syriske parter for at sikre nogen forsinkelse i tildelingen af ​​godkendelse og gennemførelse af alle FN-anmodninger om adgang i overensstemmelse med UNSCR 2254, afsnit 12.

Den ISSG bekræftede, at humanitær adgang ikke bør komme en bestemt gruppe over alle andre, men skal gives af alle sider til alle mennesker i nød, i fuld overensstemmelse med UNSCR 2254. Humanitær bistand skal leveres på grundlag af behov, for antallet af støttemodtagere specificeret af FN, med den fulde pakke af fødevarer, medicinsk, kirurgisk, vand, sanitet, non-food-artikler, og alle andre presserende nødvendige varer som fastsat af FN. Bestemmelsen af ​​mobile sundhedstjenester og evakuering af akutte medicinske tilfælde bør lettes ved alle sider udelukkende er baseret på uopsættelighed og behov.

Den ISSG bedt FN om at rapportere om ugen, på vegne af taskforcen, om fremskridt med gennemførelsen af ​​planen refereres ovenfor, således at der i nogen tilfælde, hvor adgang halter eller godkendelser mangler, kan de relevante ISSG medlemmer bruger deres indflydelse til at trykke på anmodet part eller parter at bestemme, at godkendelse og adgang. Den ISSG endvidere besluttet, at i tilfælde, hvor den humanitære adgang systematisk nægtes, enten helt eller benægtelse af levering af visse kategorier af humanitær bistand eller uoverensstemmelser over antallet af modtagere, er ISSG, efter aftale med de to formænd, caninform den Sikkerhedsrådet gennem FN 's særlige udsending til Syrien.

ISSG formænd og deltagerne lovede at sikre, at humanitær bistand konvojer udelukkende anvendes til humanitære formål. Internationale humanitære organisationer, navnlig De Forenede Nationer, vil spille en central rolle, da de udøver den syriske regering, Den Syriske Arabiske Røde Halvmåne, oppositionen og de lokale befolkninger, i at arrangere overvågning og vedvarende og uafbrudt fordeling af støtten.

Vi opfordrer det internationale samfund og FN til at intensivere indsatsen for at opfylde behovene hos internt fordrevne i hele Syrien, uden at miste fokus på kravet om bygning betingelser for sikker tilbagevenden af ​​flygtningene, herunder under overgangen, i overensstemmelse med alle normer for humanitære folkeret og under hensyntagen til de interesser i værtslandene.

Fremme en politisk overgang som normen

Den ISSG gentog målet om at nå målet dato oprettet ved UNSCR 2254 august 1 for parterne at nå til enighed om en ramme for en reel politisk overgang, som ville omfatte en bred, inklusiv, ikke-sekterisk overgangsordning ledelsesorgan med fuld udøvende beføjelser . I denne forbindelse, de hilste på "Mediator s Summary" er udstedt efter den tredje runde af intra-syriske forhandlinger den April 27 ved FN 's særlige udsending Staffan de Mistura, og godkendt i særdeleshed de "fællestræk på politisk overgang" bemærkede i rapporten samt de "grundlæggende spørgsmål for en levedygtig Transition" i bilag 1 af rapporten, der kan danne grundlag for den næste runde af intra-syriske forhandlinger. Den ISSG bemærker, at parterne har accepteret en politisk overgang vil blive overvåget af en overgangsordning ledelsesorgan dannet på grundlag af fælles overenskomst og optjent med fuld udøvende beføjelser, for at sikre kontinuitet i statslige institutioner, i overensstemmelse med UNSCR 2254. På grundlag af Genève-kommuniké, den ISSG opfordrede parterne til at indgå konstruktivt med FN 's særlige udsending i løsningen af ​​de grundlæggende spørgsmål for en overgang, som anført af den særlige udsending. ISSG medlemmer mener, at parterne skulle vende tilbage til forhandlingerne om det grundlag på et passende tidspunkt.

Alle ISSG medlemmer bekræftede, at den politiske overgang i Syrien skal være syrisk-ejet og syrisk-ledet, og gav udtryk for deres utvetydige og forenet engagement at lette starten af ​​politisk overgang i Syrien ved konsekvent med resolution 2254 (2015) og tidligere ISSG udsagn fra oktober 30 og november 14, 2015, og februar 11, 2016. Den ISSG anmoder også FN 's særlige udsending for Syrien de Mistura at lette aftaler mellem de syriske parter for frigivelse af fanger. Den ISSG opfordrede enhver part holder fanger for at beskytte sundheden og sikkerheden for dem i deres varetægt.

tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Syrien, Forenede Nationer