#Tunisia: MEP'er tilbage toldfri import af tunesisk olivenolie med EU producent- sikkerhedsforanstaltninger

| Marts 11, 2016 | 0 Kommentarer

olivenMEP'er stemte nødforanstaltninger til lov på torsdag for at hjælpe Tunesiens økonomi ved at importere 70,000 tons sin jomfru olivenolie toldfrit i 2016 / 17, efter tilsætning sikkerhedsforanstaltninger for EU olivenolieproducenterne. Disse omfatter en midtvejsevaluering af virkningerne af de foranstaltninger, ajourføre dem, hvis de viser sig at være skadelige, og sikre, at importen er sporet fra start til slut. Den nødsituation kvote blev godkendt af 500 stemmer for 107, med 42 hverken for eller imod.

"Vedtagelsen af ​​disse nødforanstaltninger er gode nyheder for Tunesien, som står over for meget alvorlige problemer. Stigende olie- kvote nul-duty oliven, uden at øge den samlede eksport, vil give afgørende hjælp til Tunesien, og er ikke sandsynligt at destabilisere det europæiske marked. Hvad er på spil her er succesen af ​​Tunesiens overgang til demokrati, hvilket er afgørende ikke kun for Tunesien, men for europæere ", sagde ordfører Marielle de Sarnez (ALDE, Frankrig) efter afstemningen.

Afstemningen følger Rådets aftale at tage Parlamentets anmodninger om yderligere sikkerhedsforanstaltninger. Disse omfatter en midtvejsevaluering, et løfte om at opdatere foranstaltninger, hvis de skader EU olivenolieproducenterne, en »sporingsklausul« forpligter sig til at sikre, at al olivenolie under kontingentet indhentes fuldstændigt i og transporteres direkte fra Tunesien og også at fjerne muligheden for at "overveje" forlængelsen af ​​beredskabsforanstaltningerne ud over de første to år.

Teksten skal stadig formelt godkendes af EU-Rådet. Den træder i kraft 20 dage efter offentliggørelsen i EU-Tidende, når de to lovgivere har undertegnet den i plenarforsamlingen i april.

Læs detaljer om beredskabsforanstaltninger

tags: , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Mad, Tunesien