#HumanRights: Advokat af to tjekkiske fanger argumenterer for deres løsladelse uden udvisning fra Filippinerne

Camp_Bagong_Diwa_GateTjekkisk borger Jaroslav Dobeš, lederen af ​​den spirituelle bevægelse Guru Jara, og Barbora Plaskova, en af ​​hans tilhængere, som har været tilbageholdt i ti måneder i Camp Bagong Diwa indvandring facilitet (Filippinerne), bør løslades og bør ikke udvises til den Tjekkiske Republik, ifølge en rapport dateret 26th februar 2016 af den juridiske ekspert Dr. Athanassios Pantazopoulos hvis advokatfirma ligger i Prag.

Siden marts 2015, Dobeš, en far til en tre-årig datter af en filippinsk mor, og Plaskova, en ammende mor til en et-årig dreng, er blevet tilbageholdt af de lokale immigrationsmyndigheder på grund af en tvivlsom ransagningskendelse udstedt af de tjekkiske myndigheder. De to tjekkiske borgere har gentagne gange ansøgt om at blive løsladt mod kaution fra det filippinske indvandring flygtningecenter, men til ingen nytte. Begge tjekkiske statsborgere har boet i flere år i Filippinerne og er aldrig blevet retsforfulgt i deres bopælsland, ifølge en pressemeddelelse fra Human Rights uden grænser International (HRWF).

På 7th oktober 2014 blev Dobeš og Plásková dømt af den regionale domstol i Brno, Zlin (Tjekkiet) for at begå flere voldtægter. De blev dømt in absentia, henholdsvis 10 og 9.5 års fængsel med streng ordning.

På 21th May 2015, High Court of Olomouc (Tjekkiet) udsendte en resolution bestilling annullering af afgørelsen fra landsretten i Brno i alle enkeltheder og beordrede den første instans til at lave en ny retsafgørelse. Afgørelsen fra High Court understregede, at den overbevisning (in absentia i oktober 2014) viste brutto mangel på beviser.

Uskyldsformodning

Den juridiske effekt af annullering af den første beslutning instans er, at i henhold til den største princippet om "uskyldsformodning", har den første beslutning afskaffet og annulleret med hensyn til skyld og som til straf. Derfor er der ingen primær overbevisning mod den tiltalte Dobeš og Plaskova og derfor den anklagede er uskyldig indtil udstedelsen af ​​en ny uigenkaldelig beslutning.

Formodningen om uskyld garanterer uskyld en person, der anklages for en lovovertrædelse, indtil hans skyld er bevist i overensstemmelse med loven. Sideløbende internationale instrumenter, er dette princip godkendt af Art. 6.2 i EMRK og Art. 48.1 af Den Europæiske Unions charter om grundlæggende rettigheder, og indeholder en række retsgarantier i straffesager, hvis art og formål lå i retten til et fait retssag.

Tjekkiet er part både europæiske instrumenter, der udtrykkeligt siger:

  • Artikel 6.2 i EMK: "Enhver, der anklages for en lovovertrædelse, skal anses for uskyldig, indtil hans skyld er bevist i overensstemmelse med loven."
  • Artikel 48.1 i EU-charteret: "Alle, der anklages skal anses for uskyldig, indtil hans skyld er bevist i overensstemmelse med loven.

I sin rapport, Pantazopoulos, som var en praktiserende læge inden for strafferet og menneskerettigheder i Tyskland, Grækenland og nu i Tjekkiet, skriver: "I henhold til art. 6.2 i EMRK, uskyldsformodningen gælder for alle, der er anklaget for en lovovertrædelse, især til personer mærket som "mistænkte" inden for rammerne af en straffesag. Dette princip kræver, at den anklagede skal betragtes uskyldig og behandles som ikke at have begået nogen forbrydelse, indtil anklagemyndigheden i en stat føre "tilstrækkelige beviser til at tilfredsstille en uafhængig og upartisk domstol, at han er skyldig«. "

Formodningen om uskyld er en evidensbaseret sikkerhedsforanstaltning, hvis højeste udtryk er givet ved bestemmelsen indtil hans skyld er bevist. Betydningen af ​​dette princip inden for en bestemt retssystem er meget afhængig af beviskravene kræves for at nå en skyldig dom. Selv om EMRK ikke definerer denne standard, er det almindeligt anerkendt som værende meget krævende for at beskytte mod uretmæssige og ulovlige overbevisninger. Anklagemyndigheden skal bevise, at den anklagede er skyldig 'uden rimelig tvivl «, og enhver tvivl bør komme den anklagede. Bevisbyrden ligger på den tilstand, gennem anklagemyndigheden, skal opfylde denne standard før adressering skyld.

Anmodning om frigivelse

Advokaterne fra de to tjekkiske statsborgere har kæmpet for deres frigivelse og argumenterede i et dokument dateret 9th September 2015 og henvendt til flygtninges og statsløse personer, der er ansvarlige for justitsministeriet i Manila, at: "I det foreliggende tilfælde er der intet på rekord, der viser, at ansøgerens frigivelse på kaution eller ophold i landet ville udgøre en trussel mod den offentlige orden, sundhed eller sikkerhed. Som det fremgår af beviser, har sagsøgerne ikke andetsteds i Tjekkiet og endog i andre lande, hvor de har boet før deres ophold i Filippinerne, med undtagelse af de trompetafgifter, der for nylig blev afskediget af High Court of Olomouc. . Desuden har sagsøgerne ikke havde nogen nedsættende rekord i hele deres ophold i Filippinerne siden 2009. "

Der er ingen grund til at holde begge tjekkiske statsborgere i fængsel ifølge deres advokater. Desuden er de generelle tilbageholdelsesforhold i Camp Bagong Diwa-indvandringsanlægget rystende og blevet fordømt af menneskerettighedsorganisationer og tidligere fanger.

En artikel med titlen "The Forgotten: Livet inde berygtede filippinske tilbageholdelse center, hvor indsattes forsvinder" uden at blive opladet "og udgivet af Post Magazine i august 2015, en tidligere fange hævdede, at der var nogle 150 eller så udlændinge afholdt i fangelejren på den tid, og blev kendt som The glemt. Mange af dem er blevet låst for år eller årtier i tåget, langsomme juridiske procedurer.

En tidligere tilbageholdende rapporterede: "Du kan se folk der, der har været inde i syv, 11 eller 14 år. Når du snakker med dem, opdager du, at de aldrig har været udsat for en strafferetlig afgift. Centret er beliggende i midten af ​​Manila politiets hovedkvarter, med 2,000 officerer opstaldet i blokke omkring det og en skydebane uden for indgangen.

"The fyring går på dag og nat - du høre kugler og kanoner går ud hele tiden," siger Spanoudis, 51, som senere blev ryddet for involvering i en påstået kokain smugling plot i USA og som nu driver en hjemmeside og en Facebook-side kaldet Udlændinge for Justice, der tager sigte på at udsætte korruption i den filippinske retsvæsen. "Kugler sommetider Ricochet off og lander inde i centrum. Du får ingen fred, og det er meget foruroligende. "

Det er i et sådant miljø, at Jaroslav Dobeš og Barbora Plaskova er blevet tilbageholdt i ti måneder.

tags: , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Menneskerettigheder, Filippinerne