#Trade Europa-Kommissionen og Mexico indledes forhandlinger om handel med økologiske varer

o-ORGANIC-FOOD-facebookEuropa-Kommissionen og Mexicos regering annoncerede starten på forhandlingerne om en bilateral aftale om handel med økologiske produkter på 11 i februar. Kommissær Hogan ankom i Mexico, hvor han mødte den mexicanske landbrugsminister José Calzada, efter et officielt besøg i Colombia, hvor også blev indgået en aftale om handel med økologiske produkter.

Phil Hogan sagde: "Jeg glæder mig meget over starten af ​​forhandlingerne med Mexico med henblik på at indgå en aftale om handel med økologiske produkter. Den europæiske økologiske sektor er fortsat en af ​​vores mest dynamiske produktionssektorer, og Mexico har stort potentiale for at udvikle muligheder for økologiske landbrugere og virksomheder. De næste trin i denne dialog vil i de kommende måneder omfatte gensidige på stedet besøg for at lære mere om driften af ​​de respektive økologiske systemer.

En fremtidig aftale om handel med økologiske produkter vil ikke kun være baseret på anerkendelse af hinandens produktionsregler og styrer systemer som ligestillede, men vil også sigte på at fremme teknisk dialog og samarbejde mellem parterne til fordel for producenter og forbrugere af økologiske produkter . EU-markedet for økologiske produkter udgør nogle 40% af verdensmarkedet - kun overgået af USA (43%). I de senere år er værdien af ​​EU-markedet vokset med mere end 6% om året med salget af økologiske produkter i alt ca. € 22.2billion i 2013.

tags: , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Handel, Handelsaftaler, US