#OrganicProducts Europa-Kommissionen og Colombia til at starte forhandlinger om økologiske produkter handel

økologisk landbrugRegeringen i Colombia og Europa-Kommissionen meddelte i dag (9 februar) starten på forhandlingerne om en bilateral aftale om handel med økologiske produkter mellem EU og Colombia.

En sådan aftale ville give et større marked for økologiske landmænd, en reduceret byrde for virksomhederne og sikre, at flere økologiske produkter til forbrugerne. Meddelelsen fandt sted under det officielle besøg af kommissær for landbrug og udvikling af landdistrikter til Colombia.

I Cali, Phil Hogan sagde: "Jeg glæder mig over indledningen af ​​forhandlinger med Colombia med henblik på indgåelse af en aftale om handel med økologiske produkter. Den økologiske sektor fortsætter med at være en af ​​de mest dynamiske produktionssektorer fødevareindustrien sektor EU, og Colombia har et stort potentiale for at udvikle mulighederne for økologiske landmænd og virksomheder, med garanti for forbrugeren af ​​et solidt kontrolsystem. Vi skal være åbne over for at undersøge yderligere teknisk dialog og samarbejde mellem EU og Colombia om spørgsmål såsom økologi. Dagens høje niveau begivenhed udgør et godt eksempel på, hvordan de økologiske sektorer i både EU og Colombia kan samarbejde og begge fordel i at opbygge en langsigtet vision. "

Selvom det ikke er en del af aftalen om handel i kraft siden 2013 mellem EU og Colombia og Peru, vil denne nye aftale øremærkes i den privilegerede samarbejdsrelationer og handelslettelser, der er blevet etableret siden da. Den økologiske sektor i EU har udviklet sig hurtigt i de seneste år med et samlet areal på 10.3 millioner hektar dyrket som økologisk i 2014 forhold til 6.4 millioner hektar i 2005. Det betyder en gennemsnitlig årlig vækst på 5.5% over en periode 10 år. Det økologiske areal udgjorde næsten 6% af det samlede udnyttede landbrugsareal i 2014.

For mere information, klik her.

tags: , , , , , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Økologiske fødevarer, Handelsaftaler