#Somalia EU annoncerer 29 millioner € i humanitær bistand til Somalia

160121SomaliaPå 20 januar har Europa-Kommissionen meddelt € 29 millioner i humanitær støtte til de mest sårbare befolkninger i Somalia for 2016. Den nye finansiering tager sigte på at hjælpe over fem millioner mennesker, der har brug for humanitær bistand og de anslåede en million mennesker, der forbliver fordrevet i landet.

Med en meddelelse om midlerne i den somaliske hovedstad Mogadishu under et besøg i landet sagde kommissæren for humanitær bistand og krisestyring Christos Stylianides: "EU vil fortsætte med at sikre, at humanitær bistand når de mest sårbare befolkninger i Somalia. På trods af de udfordrende sikkerhedsforhold for humanitære arbejdere til at yde bistand, kan vi ikke overse langvarige og komplekse kriser som Somalia. I dag har jeg mødt med vigtige humanitære partnere, modtagere og myndigheder. Vores humanitære hjælp er fortsat mest nødvendig, men et befordrende politisk miljø er den eneste løsning, der kan afslutte den humanitære krise. "

Finansieringen vil bidrage til at give støtte inden for områderne fødevarer, sundhedstjenester, vand, sanitet og hygiejne, husly, beskyttelse og uddannelse i nødsituationer.

Baggrund

Den igangværende konflikt og komplekse nødsituationer i Somalia har fordrevet millioner fra deres hjem. Over en million mennesker er blevet internt fordrevet, mens næsten lige så mange er flygtet til nabolandene, især til Kenya, Etiopien og Yemen. Landet er også blevet svækket af flere års sammenhængende kriser: hungersnød, dårlig høst, tørke og andre naturkatastrofer. I mellemtiden fortsat vanskelig i visse områder sikker og fri humanitær adgang til mennesker i nød.

Somalia også i øjeblikket ramt af ekstreme vejrforhold fænomenet "El Niño". 145 200 folk står oversvømmelser i den sydlige del af landet i løbet af sidste kvartal af 2015 og blev rapporteret næsten tusind tilfælde af akutte vandbårne sygdomme. I nord, end 340 000 mennesker ramt af tørke er i akut behov for humanitær bistand.

Sidste måned, at EU annoncerede støtte på € 79m for Greater Afrikas Horn, herunder Somalia, til at håndtere konsekvenserne af "El Niño".

Mere information

Afrikas Horn faktablad
Somalia faktablad
Kenya faktablad

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Somalia

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *