#EUexternalborders EU til at investere 1 milliarder € i regioner langs de ydre grænser

eu-border-2015-se-rekord-flow-indvandrereEuropa-Kommissionen har vedtaget en række grænseoverskridende samarbejdsprogrammer i alt 1 milliarder €, støtte til social og økonomisk udvikling i regionerne på begge sider af de ydre grænser.

Europa-Kommissionen har vedtaget en række grænseoverskridende samarbejdsprogrammer på i alt € 1bn, støtte til social og økonomisk udvikling i regionerne på begge sider af de ydre grænser.

"Grænseoverskridende samarbejde spiller en central rolle i at undgå at skabe nye skillelinjer. Denne nye midler vil yderligere bidrage til en mere integreret og bæredygtig regional udvikling i de tilstødende grænseregioner, og til en mere harmonisk territorialt samarbejde om EU 's ydre grænser, "siger europæiske naboskabspolitik og udvidelsesforhandlingerne kommissær Johannes Hahn.

"Jeg er meget glad for, at Den Europæiske Fond for Regionaludvikling kan bidrage til at bringe EU og dets naboer tættere sammen. Grænseoverskridende samarbejdsprogrammer er konkrete eksempler på, hvordan EU arbejder for at hjælpe borgerne med at løse fælles udfordringer og dermed skabe en ægte følelse af solidaritet, samtidig med at de lokale økonomiers konkurrenceevne øges ", sagde regionalpolitikskommissær Corina Creţu.

Denne type af grænseoverskridende samarbejde er et vigtigt element i EU-politik over for sine naboer. Det vil prioritere projekter, der støtter bæredygtig udvikling langs de ydre grænser, og dermed reducere forskelle i levestandard og behandler fælles udfordringer på tværs af disse grænser. For hvert af programmerne, har de deltagende lande valgt op til fire prioriteter såsom SMV-udvikling, kultur, miljø og klimaændringer, bekæmpelse af fattigdom, uddannelse og forskning, energi, tilgængelighed, grænseforvaltning.

Den nye pakke vil finansiere projekter i 27 lande: Armenien, Georgien, Republikken Moldova, Ukraine og Rusland i øst; Egypten, Israel, Jordan, Libanon, Palæstina, Tunesien; EU-lande (Bulgarien, Cypern, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Italien, Letland, Litauen, Malta, Polen, Portugal, Rumænien, Sverige) samt Norge og Tyrkiet. Finansieringen kommer under Den Europæiske Fond for Regional Udvikling (EFRU) og Den europæiske naboskabsinstrument (ENI). Finansieringsaftaler vil blive afsluttet mellem partnerlandene og EU inden udgangen af ​​2016. Tilskud vil blive tildelt efter indkaldelse af forslag, der forventes at blive lanceret i løbet af 2016 eller begyndelsen 2017.

Et eksempel:

Gennem "Clean floden" projekt mellem Rumænien og Ukraine - værd at EUR 3.8 Million - ENI grænseoverskridende samarbejde vil bidrage til at bevare den økologiske værdi af Donau-bækkenet ved at styrke samarbejdet i menneskeskabte katastrofer forebyggelse.

tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Europa-Kommissionen