Følg os

EU

Thai pressemedarbejderes mission reagerer på artiklen om EU Reporter

DEL:

Udgivet

on

EU Reporter Logo kopiNedenstående brev er trykt af EU Reporter in the interests of fairness and allowing a right to reply – on two occasions, EU Reporter har tilbudt den thailandske ambassadør i EU muligheden for et interview, men har hverken modtaget svar eller anerkendelse. Ud over, EU Reporter kontaktede den thailandske ambassade den 8. december for at anmode om et interview. Vi fik intet svar fra ambassaden.

Kære Udgiver og Redaktør af EU Reporter,

Jeg vil gerne henvise til EU Reporter’s article ‘MEP'er reagerer vredt på Thailands afvisning af at tillade tidligere premierminister at besøge Europa‘ by Martin Banks, published on 8 September 2015.

I teksten til Banks' artikel er der flere vildledende oplysninger, som vil forårsage misforståelser hos læserne. I denne forbindelse ønsker jeg at give dig og gennem dig læserne følgende fakta.

1. “I deres originale 7 oktober Invitationen, sendt via den thailandske ambassadør i EU, sagde Brok og Langen, at de ønskede en udveksling af synspunkter om den politiske situation i Thailand, som de betragtede som "bekymrende" efter kuppet."

FAKTA: MEP'erne Brok og Langen SENDTE IKKE originalen 7 oktober invitation via den thailandske ambassadør i EU, som det tydeligt nævnte i sidste afsnit af brevet fra MEP'erne Brok og Langen til den thailandske ambassadør at: “Vi retter normalt en invitation direkte til den pågældende i stedet for at gå gennem offentlige kanaler. Vi er dog glade for at kunne dele invitationsbrevet med dig, som var blevet sendt til fru Shinawatra.” Vær venligst opmærksom på, at originalen 7 oktober invitationen "blev delt" med den thailandske ambassade den 30. november.

2. "Kuppet i 2014, hvor Shinawatras regering blev væltet, blev bredt fordømt af USA, EU og Japan."

reklame

FAKTA: Japan brugte ordene "dybt beklageligt" for hendes reaktion på militærovertagelsen i 2014. USA's udenrigsminister brugte ordet "skuffet". Rådet for EU brugte ordene "ekstrem bekymring" og for nylig brugte Europa-Parlamentet ordene "udtrykte sine bekymringer". Siden hvornår kan sådanne ord placeres i samme klasse som "fordømme"?

3. “In January, the U.S. assistant secretary of State for East Asian and Pacific affairs, Daniel Russel, met Shinawatra but not junta leader-cum-prime minister General Prayuth Chan-ocha.”

FAKTA: Assisterende udenrigsminister Daniel Russel opfordrede HE-general Tanasak Patimapragorn, vicepremierminister og udenrigsminister den 26. januar 2015 til at diskutere Thailand-USA bilaterale forbindelser samt deres samarbejde i regionen.

Jeg håber, at ovenstående information vil blive videregivet til banker og til dine læsere, så vi kan få en konstruktiv debat baseret på fakta, ikke sensationspræget.

Med venlig hilsen,

Montri Nathananan
Pressechef for Thailands mission til EU

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending