Følg os

EU

Statsstøtte: Kommissionen godkender britisk støtte på 50 mio. GBP til forskning og udvikling af innovative løfteraketter til rumfart

DEL:

Udgivet

on

SkylonEuropa-Kommissionen har fundet ud af, at et tilskud på 50 millioner pund (omkring 71 millioner euro), som de britiske myndigheder har til hensigt at yde til at designe en SABRE-rumfartøjsmotor, er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler. SABRE er et forsknings- og udviklingsprojekt (F&U) udført af den britiske virksomhed Reaction Engines Limited (REL). Projektet sigter mod at udvikle en motor, der kan drive en genanvendelig flyskrog til at opsende satellitter i lav kredsløb om jorden, hvilket væsentligt reducerer omkostningerne ved sådanne rummissioner. Kommissionen fandt, at foranstaltningen fremmer luft- og rumfarts-F&U i Europa, samtidig med at den begrænser konkurrenceforvridning på det indre marked.

Competition Commissioner Margrethe Vestager commented:  “I am glad that we have approved public funding for the SABRE project. It supports crucial R&D in the challenging area of satellite launches into low Earth orbit – the most difficult and costly step in any space mission. It can lead to significant technological advances that would benefit consumers using products and services depending on these satellites, such as mobile communications, broadcasting, and navigation.”

The UK notified plans in January 2015 to support the SABRE project for the design, engineering and assembling of key engine components for integration in a new type of space launcher. The new engine would enable a vehicle to reach orbital velocity and altitude from the Earth’s surface without jettisoning any hardware. The objective is to render the technology less risky by significantly improving each of SABRE’s numerous components and subsystems. If successful, the engine would be used to power the prototype of a reusable airframe, SKYLON, for flights into low Earth orbit, drastically reducing launch costs and enabling a step change in outer-space transportation technology.

Kommissionen vurderede projektet under sine 2014-rammebestemmelser for statsstøtte til forskning, udvikling og innovation (F&U&I), som kræver, at statsstøtte er proportional med målet og begrænset til det nødvendige minimum for at undgå at fortrænge private investorer. Den konkluderede, at den finansiering, der er rejst på nuværende tidspunkt fra private equity, er utilstrækkelig til at fuldføre projektet. Dette skyldes primært, at private investorer ikke fuldt ud er i stand til at overskue risikoen og mulighederne ved bestræbelsen på grund af manglende information om disse. Tilskuddet på 50 millioner pund, sammen med penge rejst af REL fra private investorer, vil gøre det muligt for projektet at fremme.

De britiske myndigheder har også forpligtet sig til at sikre, at private investorer deltager i hver fase af projektet for at begrænse brugen af ​​offentlige midler i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler. Desuden er risikoen for konkurrenceforvridning i øjeblikket lille, da det støttede projekt er relativt fjernt fra markedet, og REL i øjeblikket ikke er aktiv på markedet for løfteraketter.

The Commission therefore concluded that the project’s contribution to common EU R&D&I goals clearly outweighs any potential distortion of competition brought about by the public financing.

Den ikke-fortrolige version af afgørelsen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.39457i State Aid Register på den Generaldirektoratet for Konkurrence hjemmeside, når eventuelle fortrolighedsproblemer er blevet løst. Nye publikationer af statsstøttebeslutninger på internettet og i Den Europæiske Unions Tidende er anført i State Aid Weekly e-News.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending