Følg os

Blog

Stagiaire Jeremy Schmetterer fejrer 21st fødselsdag

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

20150127_125103Tillykke til EU Reporter's nye praktikant Jeremy Schmetterer, der fejrer sin 21-årsdag i dag - 27. januar 2015.

reklame

Læs
reklame

Blog

Roaming: EØSU opfordrer til en enkelt toldzone i hele EU

Udgivet

on

Folk bør nyde den lokale sats, når de bruger deres mobiltelefoner, uanset hvor de er i EU, sagde Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg (EØSU) i en nylig vedtaget udtalelse om en foreslået revision af EU's roamingregler.

A enkelt toldzone, der tilbyder opkald og dataforbrug til lokale priser til alle mennesker, der har et telefonabonnement i Europa med samme hastighed og adgang til infrastruktur, uanset hvilket land opkaldet foretages til eller fra: dette er efter EØSU's opfattelse målet, at EU bør fortsætte med at regulere roamingtjenester.

EØSU ser med tilfredshed på Europa-Kommissionens foreslåede revision af roamingforordningen og dens mål som et positivt skridt i den rigtige retning, men der bør stilles et dristigere mål.

reklame

"Tanken bag Kommissionens forslag er, at roamingtjenester skal leveres på samme betingelser som de er hjemme uden nogen begrænsninger i adgangen. Dette er et godt forslag," sagde Christophe Lefèvre, ordfører for EØSU's udtalelse vedtaget på plenarmødet i juli. "Vi mener dog, at vi skal gå ud over betingelserne og sikre, at folk i Europa ikke behøver at betale mere for deres mobilkommunikation, når de rejser til udlandet."

EØSU understreger også, at det ikke er tilstrækkeligt at fastsætte, at når en lignende medlemsstats net eller lignende hastigheder er tilgængelige i en anden medlemsstats netværk, bør den indenlandske operatør ikke bevidst tilbyde en roamingtjeneste af lavere kvalitet. Dette betyder for eksempel, at hvis en forbruger har 4G-forbindelse hjemme, skal de ikke have 3G under roaming, hvis 4G er tilgængelig i det land, de rejser til.

En del af problemet er dårlig lokal infrastruktur. For at garantere ubegrænset adgang til de nyeste generationer og netværksteknologier bør EU også være klar til invester i infrastruktur at udfylde eksisterende huller og sikre, at der ikke er nogen "hvide pletter", dvs. regioner, der har utilstrækkelig bredbåndsdækning, hvoraf mange er kendt for at være placeret i landdistrikterne og for at fjerne potentielle beboere og virksomheder. EU bør også indføre minimumskrav at operatører gradvis skal mødes, så forbrugerne kan udnytte disse tjenester fuldt ud.

reklame

Derudover insisterer EØSU på behovet for at kræve flere alarmer sendes til forbrugerne for at beskytte dem mod regningsstød, når de overskrider grænserne for deres abonnementer. Når man nærmer sig loftet, skal operatøren fortsætte med at advare forbrugeren, hver gang lydstyrken, der er indstillet til den forrige alarm, er forbrugt igen, især under den samme samtale- eller dataforbrugssession.

Endelig peger EØSU på spørgsmålet om fair use som et klæbende punkt. Mens alle mobilkommunikationskontrakter nævner rimelig brug i forbindelse med roaming, beklager EØSU, at forordningen ikke definerer den. Men med COVID-pandemien er folk kommet til at stole massivt på onlineaktiviteter, og fair brug har fået en helt ny betydning. Tænk, argumenterer EØSU, hvad det betyder for en Erasmus-studerende, der går på et universitet i udlandet, efter klasser på Teams, Zoom eller en anden platform. Det bruger en masse data, og de når hurtigt deres månedlige loft. Fairness ville være for folk i en sådan situation at have det samme loft i det land, de besøger, som de har i deres hjemland.

Baggrund

Roamingtillæg blev afskaffet i EU den 15. juni 2017. Den hurtige og massive stigning i trafikken siden da har bekræftet, at denne ændring har frigjort en uudnyttet efterspørgsel efter mobilforbrug, som det fremgår af den første fulde gennemgang af roamingmarkedet offentliggjort af det europæiske Kommissionen i november 2019.

Den nuværende roamingforordning udløber i juni 2022, og Kommissionen har iværksat skridt til at sikre, at den forlænges med yderligere ti år, samtidig med at den gør den fremtidssikker og mere i tråd med resultaterne af en 10-ugers offentlig høring. Den foreslåede gennemgang sigter mod at:

· Lavere maksimumspriser, som indenlandske operatører betaler til operatører i udlandet, der leverer roamingtjenester, med henblik på at fremme detailprisnedsættelser

· Give forbrugerne bedre information om ekstra gebyrer, når de ringer til specielle servicenumre, såsom kundeplejenumre

· Sikre den samme mobilnetværkskvalitet og hastighed i udlandet som derhjemme, og

· Forbedre adgangen til nødtjenester under roaming.

Læs EØSU's udtalelse

Læs Europa-Kommissionens foreslåede gennemgang af roamingforordningen

Læs

Blog

Styrkelse bånd til #Japan i usikre tider

Udgivet

on

Den 18. forhandlingsrunde om en handelsaftale mellem EU og Japan fandt sted i Tokyo i sidste uge. Dette var den første samtalerunde siden ledernes møde i marts mellem præsident Juncker, præsident Tusk og premierminister Abe, hvor de alle bekræftede vores forpligtelse til at afslutte disse forhandlinger så tidligt som muligt i år. Ved runden i sidste uge blev alle emner, der skulle dækkes af aftalen, drøftet og arbejdet mod at indsnævre de resterende huller mellem os.

Vi vil straks offentliggøre en mere detaljeret rapport om rundt og status for hvert emne.

Da EU's handelsforhandlinger med Canada og USA har fået overskrifterne de sidste par år, har det været let at overse det faktum, at den europæiske handelsdagsorden er meget bredere - også til Japan, verdens fjerde største økonomi og vores nærmeste partner i Asien. Det var i 2013, at alle EU-lande instruerede Europa-Kommissionen om at indlede forhandlinger om en handelsaftale med Japan for at gøre det lettere for europæiske eksportører at sælge deres produkter og tjenester til et stærkt marked på næsten 130 millioner mennesker.

EU og Japan har allerede tætte handelsforbindelser. EU eksporterer hvert år over € 80 mia. Varer og tjenesteydelser til Japan. Mere end 600,000-job i EU er knyttet til eksport til Japan, hvor japanske virksomheder alene beskæftiger mere end en halv million mennesker.

Europæiske virksomheder står imidlertid stadig over for en bred vifte af handelshindringer. Den ene er toldtariffer, især på fødevareimport til Japan. Pligter på mange europæiske produkter, såsom pasta, chokolade og vin er ret høje; Det samme gælder for europæiske sko, lædervarer og mange andre varer. Dette hæmmer adgangen til det japanske marked og gør dem for dyre for mange japanske forbrugere. En handelsaftale kunne i høj grad forbedre denne adgang og se over € 1 mia. Om året i taksterne, der blev fjernet ved en pennestreg.

Endnu en barriere er japanske tekniske krav, som ofte gør det vanskeligere at eksportere sikre europæiske produkter til Japan. En aftale ville gå langt med at sikre, at sådanne regler er mere gennemsigtige og retfærdige for vores eksportører. Den bedste måde at sikre sådanne lige vilkår på er ved at sikre, at kravene er i overensstemmelse med internationale standarder. Allerede har vores forhandlinger medført værdifuld frugt, da EU og Japan har intensiveret deres samarbejde i adskillige internationale standardfora, f.eks. Om motorkøretøjer. Parallelt med dette ønsker vi at fokusere på at hjælpe mindre eksportører, der er uforholdsmæssigt ramt selv af mindre barrierer. Derfor vil vi have et dedikeret kapitel til dem i aftalen.

Vi tilstræber også at skabe nye muligheder for europæiske servicefirmaer og investorer inden for maritime og finansielle tjenesteydelser eller digital handel og skabe store muligheder på det japanske marked for offentlige indkøb.

Der er en løbende levende offentlig debat om handel og globalisering, og vi anvender nu erfaringerne fra denne debat i vores forhandlinger med Japan. Aftalen mellem EU og Japan vil indeholde alle de garantier, der er indbygget i handelsaftalen mellem EU og Canada - sikring af retten til at regulere, stærke regler om arbejdstagerrettigheder og miljø og garanterer, at offentlige tjenester kan forblive offentlige. Vi har også foreslået, at Japan følger vores nye, gennemsigtige model for investeringstvister, kendt som Investment Court System.

Forhandlingsprocessen gennemføres under streng kontrol af EU-medlemslandene og Europa-Parlamentet. Siden januar 2016 alene har der været 13 møder med alle EU-lande og ti med Europa-Parlamentets handelsudvalg - desuden har Europa-Parlamentet nedsat en dedikeret overvågningsgruppe til forhandlingerne. Vi har hørt udførligt med interessenter, især civilsamfundet. Vi har offentliggjort vores seneste forhandlingsforslag og rapporter af forhandlingsrunde og offentliggjort en omfattende vurdering af virkningen af ​​en mulig aftale.

Økonomiske prognoser antyder, at omkring 90% af verdens økonomiske vækst i løbet af det næste årti vil finde sted uden for Europa, meget af det i Asien. Så vi er nødt til at handle nu for at sikre EU-virksomheder, arbejdstagere og landmænd fuldt ud kan drage fordel af disse voksende muligheder. Men bortset fra de direkte økonomiske fordele ved en handelsaftale er der et større billede at tage i betragtning. Med Japan deler EU en forpligtelse over for det internationale reglerbaserede handelssystem, og vi har meget mere til fælles end handel: en forpligtelse over for demokrati og retsstatsprincippet, miljøbeskyttelse og høje standarder for arbejdskraft, miljø og forbrugerbeskyttelse. Det er nu nødvendigt mere end nogensinde at styrke partnerskabet med vores nærmeste asiatiske allierede, bygge broer mellem os, da vi står over for stigende protektionisme rundt om i verden. En handelsaftale mellem EU og Japan ville sende et stærkt signal.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending