MEP'er fordømmer Boko Haram massakrer i Nigeria

NIGERIA-UNREST-JOSNigerianske sikkerhed mænd inspicere skueplads for en bombe blast på Jos Terminus Marked, Nigeria © BELGAIMAGE / AFP

MEP'erne kraftigste fordømt de grusomheder begået af Boko Haram i Nigeria og givet udtryk for deres solidaritet med familierne til ofrene og de nigerianske folk, i en debat med EU-udenrigspolitik Chief Federica Mogherini onsdag (14 januar). De beklagede også manglen på international opmærksomhed på massakren begået i byen Baga og opfordrede det internationale samfund til at hjælpe Nigeria at udrydde årsagerne til terrorisme der.

MEP'erne opfordrede til en international undersøgelse af massakren i sidste uge, hvilket efter sigende forlod 2,000 død. De opfordrede EU til at øge sin bistand til Nigeria og dets naboer i bekæmpelsen af ​​terrorisme og dens dybe årsager. Der bør lægges særlig vægt på at styrke Nigerias demokratiske institutioner og sikre fredelige og ægte demokratiske præsident- og parlamentsvalg senere på året, tilføjer de.

En beslutning om den seneste tids grusomheder i det nordlige Nigeria vil blive stemt på Europa-Parlamentets plenarforsamling i februar.

tags: , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, EU, Europa-Parlamentet, Nigeria, Terrorisme