MEP'er fordømmer Boko Haram massakrer i Nigeria

NIGERIA-UNREST-JOSNigerianske sikkerheds mænd inspicerer scene for en bombeblast på Jos Terminus Market, Nigeria © BELGAIMAGE / AFP

MEP'er fordømte stærkt de grusomheder, der blev begået af Boko Haram i Nigeria, og gav udtryk for deres solidaritet med ofrenes og det nigerianske folks familier i en debat med EU's udenrigspolitiske chef Federica Mogherini onsdag (14 januar). De beklagede også manglen på international opmærksomhed på massakren begået i byen Baga og opfordrede det internationale samfund til at hjælpe Nigeria med at udrydde årsagerne til terrorisme der.

MEP'er opfordrede til en international undersøgelse af massakren i sidste uge, som angiveligt forlod 2,000 død. De opfordrede EU til at øge sin bistand til Nigeria og dets naboer i kampen mod terrorisme og dens dybe årsager. Der skal lægges særlig vægt på at styrke Nigerias demokratiske institutioner og sikre fredelige og ægte demokratiske præsident- og parlamentsvalg senere i år, tilføjede de.

En beslutning om de seneste grusomheder i det nordlige Nigeria vil blive stemt på Europa-Parlamentets februar plenarmøde.

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, EU, Europa-Parlamentet, Nigeria, Terrorisme

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *