Secret service overvågning af advokater i EU

euparlpicRapporter om, at nogle medlemsstaters hemmelige telefonsamtaler havde ringet mellem advokater og deres kunder, blev rejst af parlamentsmedlemmer i en debat med den lettiske statssekretær for europæiske anliggender Zanda Kalniņa-Lukaševica og kommissær Vĕra Jourová i tirsdag (13 januar) aften.
Kernen i debatten var spørgsmålet om, hvordan man skal skabe balance mellem de nationale sikkerhedsbehov og retten til fortrolighed mellem udvekslinger mellem advokat og mistænkte eller anklagede. Det blev fremsat af en mundtlig forespørgsel om den påståede langsigtede aflytning af et nederlandsk advokatfirmas telefoner af det nationale efterretningsorgan.
MEP'erne spurgte, om en sådan "strukturel" overvågning er i overensstemmelse med EU's charter om grundlæggende rettigheder og opfordret til en klar definition af, hvornår "national sikkerhed" kan nævnes for at begrunde undtagelser herfor.

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Europa-Parlamentet

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *