Secret service overvågning af advokater i EU

euparlpicRapporter om, at nogle medlemsstaters hemmelige telefonsamtaler havde ringet mellem advokater og deres klienter, blev rejst af parlamentsmedlemmer i en debat med den lettiske statssekretær for europæiske anliggender Zanda Kalniņa-Lukaševica og kommissær Vĕra Jourová i tirsdag (13 januar) aften.
Kernen i debatten var spørgsmålet om, hvordan man kan finde en balance mellem de nationale sikkerhedsbehov og retten til fortrolighed af udvekslinger mellem advokat og mistænkte eller tiltaltes. Det var foranlediget af en mundtlig forespørgsel om den påståede langsigtede aflytning af en hollandsk lov firmaets telefoner af den nationale efterretningstjeneste.
MEP'erne spurgte, om sådanne "strukturelle" overvågning er i overensstemmelse med Den Europæiske Unions charter om grundlæggende rettigheder og opfordrede til en klar definition af, hvornår "national sikkerhed" kan nævnes at retfærdiggøre undtagelser det.

tags: , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Europa-Parlamentet