Følg os

Forsiden

Charlie Hebdo: fjerde Estate udfordret

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

B7BVxKtCEAIqPLQUdtalelse fra Anna van Densky

Jeannette Bougrabs vidnesbyrd - Charlie Hebdo's dræbte redaktør Stephane Charbonniers (Charbs) ledsager - har vækket en debat om sikkerhed vedrørende journalister, der er involveret i udfordrende projekter. Charbonnier var sikker på, at han ville blive myrdet, men foretrak "at dø på fødderne end at leve på knæene". Imidlertid rejser hans tragiske afgang sammen med sine hengivne kolleger bekymringer ud over sorgen over fremtiden for det højrisikojournalistiske erhverv. Hvis samfundet fortsat undlader at beskytte mennesker, der udøver ytringsfrihed, vil den "fjerde ejendom" stå over for et forestående fald.

Massakren på Charlie Hebdo's redaktionsteamet i Paris kan sammenlignes med mordet på den hollandske dokumentarfilmregissør Theo van Gogh i Amsterdams gader i 2004, hvilket ikke kun var et chok for den bredere offentlighed, men også for det journalistiske samfund, som siden har håbet at være desværre forgæves støttet af politi og hemmelige tjenester. Mordet på to parisiske politifolk, der forsøgte at forhindre forbrydelsen, har kun bidraget til følelsen af ​​fortvivlelse og skrøbelighed, hvilket afskrækker dem, der foretager farlige missioner for at konfrontere myndighederne.

reklame

Ved siden af ​​disse tab, hvad skete der med den berygtede danske Muhammed-tegner af Jyllands Posten, Kurt Westergaard er mindre dramatisk, selvom man stadig kan undre sig over, hvordan han fortsætter, efter at en vanvittig indtrænger formåede at komme ind i hans hus på trods af politiets 24/7 overvågning. Var dette uvelkomne besøg muligt at undgå? Efter sigende har politiet bagefter afhjulpet tegnerens livsbeskyttelse, men er disse chok nødvendige for at overbevise vagterne for lov og orden om situationens alvor og faren for de trusler, der udgør?

Det ser ud til, at princippet om tragisk humanisme stadig er gyldigt i tilfælde af bevarelse af pressefrihed, hvilket betyder i Terry Eagletons udtryk, at menneskehedens blomstring er mulig, men kun hvis den står over for det værste.

Men det værste, nemlig disse ofre, var ikke nødvendigt - som Jeannette Bougrab sagde, de var konsekvenserne af utilstrækkeligheden af ​​sikkerhedsforanstaltninger eller med andre ord en undervurdering af truslerne mod Charlie Hebdo tegnere.

reklame

Hele Europa, så meget som det franske samfund, støtter ivrigt ideen om pressefrihed - i tilfælde af kritik af islam læser den som en moderne version af kætteri, hvor en udfordrer konfronterer en dogmatiker og skaber en konkurrence af meninger det er så vigtigt for udviklingen af ​​samfundet som helhed. Men hvordan skal man fungere, hvis en udfordrer lige så meget som hans forgængere - kættere i middelalderen - står over for den ultimative straf i et modreaktion fra sin modstander?

Bemærkelsesværdigt er, at menneskeheden ikke har ændret sig meget i denne henseende, da kritik altid har været en farlig aktivitet, så vidt det kan spores: Johannes Døberen (en profet både i kristendommen og islam) betalte med sit liv for at kritisere morerne i Kong Herodes - autoritet værdsatte ikke hans ytringsfrihed, men taknemmelig menneskehed beundrer stadig mesterværkerne af kunstnerisk geni, der skildrer Johannes Døberens hoved på et lamskødfad.

Tiderne for at ofre mennesker er imidlertid gået. Hvordan kan fagfolk tiltrækkes af massemedier for at udfordre myndigheder - politisk, ideologisk eller religiøs - uden den rette opbakning fra staten? Spørgsmålet venter stadig på svar… #jesuischarlie.

Læs
reklame

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending