Følg os

Vold

Bedre beskyttelse af ofre for vold overalt i EU

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

20141125PHT80319_originalFra denne søndag (11 januar) vil ofre for vold - især dem, der har lidt vold i hjemmet eller stalking - kunne garantere sig bedre beskyttelse i enhver medlemsstat. De nye regler betyder, at tilbageholdelses-, beskyttelses- og spærringsordrer udstedt i et medlemsland nu hurtigt og let kan genkendes over hele EU gennem simpel certificering.

"Ofrene for volds rettigheder vil nu også blive garanteret uden for deres eget land, uanset hvor de er i Europa," sagde retfærdighed, forbrugere og ligestillingskommissionær Věra Jourová. "I EU står en anslået ud af fem kvinder over for vold på et eller andet tidspunkt i deres liv, og desværre kommer denne fysiske vold oftest fra nogen tæt på personen, såsom deres partner."

En borger, der har ramt husmisbrug, vil nu kunne føle sig sikker på at rejse uden for hjemlandet - ved blot at overføre ordren, der beskytter dem mod lovovertræderen. Tidligere skulle ofre skulle gennemgå komplekse procedurer for at få deres beskyttelse anerkendt i andre medlemsstater - og indføre en anden procedure for certificering i hvert land. Nu vil sådanne beskyttelsesordrer let blive anerkendt i enhver medlemsstat, hvilket betyder, at en borger, der har lidt vold, kan rejse uden at skulle gennemgå byrdefulde procedurer.

reklame

"Den nye procedure vil betyde, at kvinder eller mænd, der lider af vold, kan få den beskyttelse, de fortjener, og fortsætte med deres liv. De vil være i stand til at vælge at bo i en anden EU-medlemsstat eller rejse på ferie uden frygt for deres sikkerhed, "Jourová tilføjet.

Den nye mekanisme består af to separate instrumenter: Forordning om gensidig anerkendelse af beskyttelsesforanstaltninger i civile sager og Direktiv om den europæiske beskyttelsesordre. Sammen vil de to instrumenter sikre, at alle voldsofre har mulighed for at få deres beskyttelsesordrer anerkendt i enhver EU-medlemsstat. Mekanismerne afspejler forskellene i medlemsstaternes nationale beskyttelsesforanstaltninger, som kan være af civile, kriminelle eller administrative karakter. Reglerne i fællesskab vil sikre fri omsætning af de mest almindelige typer beskyttelsesforanstaltninger inden for EU.

Mere støtte nødvendig for ofre

reklame

Behovet for støtte og beskyttelse af ofre er støttet af en rapport offentliggjort i dag (9 januar) af EU's agentur for grundlæggende rettigheder (FRA), der konkluderer, at der er behov for mere målrettede offerstøttetjenester i EU. På trods af forbedringer er der stadig udfordringer for offerstøttetjenester i mange medlemsstater. Specifikke forslag til forbedring inkluderer sikring af ofre har adgang til målrettede supporttjenester - herunder traumestøtte og rådgivning, fjernelse af bureaukratiske forhindringer for ofre for retshjælp og sikring af, at folk har information om deres rettigheder og de tilgængelige tjenester.

Europa-Kommissionen er forpligtet til at forbedre rettighederne for de 75 millioner mennesker, der bliver ofre for kriminalitet hvert år. I 2012 blev en EU-direktivs fastsættelse af minimumsstandarder for rettigheder, støtte og beskyttelse af ofre i hele EU lov (IP / 12 / 1066) og bliver bindende for medlemsstaterne ved 16 November 2015. Med foranstaltninger som EU-dækkende beskyttelsesordrer, der gælder fra søndag og mindste rettigheder for ofre, arbejder Europa-Kommissionen for at styrke rettighederne for personer, der bliver ofre for kriminalitet, hvor de kommer fra, og hvor i EU de også er bør blive offer for kriminalitet.

Baggrund

Forordningen om gensidig anerkendelse af beskyttelsesforanstaltninger i civile sager modtaget af Europa-Parlamentet i maj 2013 (MEMO / 13 / 449) og af ministre i Justitsrådet i juni 2013 (IP / 13 / 510), der supplerer direktivet om den europæiske beskyttelsesordre, der blev vedtaget i december 2011. Begge instrumenter indgår i applikationen på 11 januar 2015. I overensstemmelse med Lissabontraktaten deltager Danmark ikke.

For at styrke eksisterende nationale og EU-foranstaltninger vedrørende ofres rettigheder foreslog Europa-Kommissionen den 18. maj 2011 en pakke af foranstaltninger (IP / 11 / 585) for at sikre et minimumsniveau for rettigheder, støtte og beskyttelse af ofre i hele EU. Det omfattede direktivet om ofres rettigheder, forordningen om gensidig anerkendelse af beskyttelsesforanstaltninger i civile sager og a Kommunikation præsentation af Kommissionens nuværende og fremtidige handling i forhold til ofre.

Mere information

Vold

EU's ligestillingsstrategi må ikke undlade at tackle de skadelige virkninger af # COVID-19-krisen på kvinder siger #EESC

Udgivet

on

Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg (EØSU) opfordrer Europa-Kommissionen til straks at gennemføre sin nye ligestillingsstrategi, samtidig med at man tackler den skadelige kønspåvirkning af COVID-19-pandemien, som yderligere har forværret eksisterende sociale og økonomiske uligheder mellem kønnene og øget vold mod kvinder og forskellige former for diskrimination mod dem.

I udtalelsen, der blev vedtaget på plenarmødet i juli, erklærede EØSU, at Kommissionen skal sikre, at strategien tager højde for de negative konsekvenser af krisen for ligestilling mellem kønnene. EØSU understregede også, at COVID-19-krisen kræver, at kønsperspektivet indarbejdes i alle medlemsstaters genopretningsforanstaltninger.

"Med COVID-19 har kvinder i stigende grad været i fare for vold, fattigdom, flere former for diskrimination og økonomisk afhængighed. Strategien bør gennemføres straks for at forhindre kvinder i at fortsætte med at betale prisen for pandemien," udtalelse, fortalte Giulia Barbucci plenarforsamlingen.

reklame

Barbucci sagde, at EØSU støtter Kommissionens tilgang til at bruge kønsmainstreaming til at indarbejde kønsperspektivet i alle felter og alle faser af politisk beslutningstagning. Dette bør også omfatte styring af mekanismer til finansiering af programmering.

Eftersom pandemien yderligere har afsløret det blændende lønforskel mellem kønnene, bifaldt EØSU meddelelsen om et initiativ fra Kommissionen til at indføre bindende foranstaltninger vedrørende gennemsigtighed i kønsbestemmelser allerede i år og afviste enhver udsættelse af et sådant initiativ.

Kvinder repræsenterer størstedelen af ​​arbejdstagerne inden for sundhed, social pleje og servicesektoren, som har sat dem i frontlinjen under pandemien og udgør en risiko for deres helbred. Da job, der besættes af kvinder, har en tendens til at være underbetalte, undervurderede og usikre, er det vigtigt at give disse erhverv større social anerkendelse og økonomisk værdi, hvilket vil bidrage til at reducere lønninger og andre kønsrelaterede huller.

reklame

COVID-19-krisen har også fremhævet behovet for at finansiere foranstaltninger til fordel for balance mellem arbejdsliv og liv, hvis fravær ofte er den skyldige sammen med vedvarende stereotyper for kønsrelaterede huller i økonomien.

Kvinder bærer stadig hovedet af plejeopgaver derhjemme, hvilket stærkt begrænser deres sociale og økonomiske styrke og forhindrer dem i at modtage fair løn og pensioner. EØSU anbefaler en systematisk tilgang til plejepolitikker og opfordrer indtrængende EU's medlemsstater til at fortsætte deres bestræbelser på at øge udbuddet, overkommeligheden og kvaliteten af ​​uddannelses- og omsorgstjenester til de små børn.

Efter udtalelsen lægger EØSU en stærk accent på udryddelse af vold mod kvinder, som er steget under lockdowns: "Vold i hjemmet har oplevet en eksponentiel stigning under indespærring, mens cybervold er blevet en voksende trussel for kvinder. Medlemsstaterne har ingen værktøjer for at håndtere chikane på nettet af kvinder og piger, og Kommissionen bør komme med forslag til dette fælles problem, "advarede medordføreren Indrė Vareikytė.

EØSU opfordrer Kommissionen til at iværksætte initiativer til at tackle vold og seksuel chikane på arbejdspladsen og i hjemmet og har gentagne gange anmodet om, at online chikane og mobning af kvinder tilføjes til definitionen af ​​ulovlig hadudtalelse.

Ifølge EØSU kan civilsamfundsorganisationer spille en vigtig rolle i forebyggelsen af ​​vold mod kvinder og i fremme af en kønsfølsom kultur ved at øge bevidstheden og indsamle og dele god praksis. EØSU har gentaget sit forslag om, at der oprettes en nødhjælpsfond på EU-niveau, som vil yde støtte til civilsamfundsorganisationer, der udfordrer lovgivning, der krænker kvinders rettigheder i retten.

Vareikytė understregede den vigtige rolle, som medierne spiller i skabelsen og vedligeholdelsen af ​​stereotyper, der fører til fordomme over for kvinder og skaber yderligere uligheder. Hun sagde, at EØSU opfordrer til, at et nyt tematisk fokus - medier og reklame - indgår i det næste ligestillingsindeks, der offentliggøres af Det Europæiske Institut for Ligestilling (EIGE).

"Mediens magt til at skabe og vedligeholde stereotyper må ikke længere undervurderes, og vi er nødt til at tackle det. Repræsentationen af ​​køn i medierne er stadig stereotyp, og situationen i reklamebranchen er endnu værre. Annoncering skal fremme ligestilling mellem kønnene. i samfundet og ikke omvendt, som det ofte er tilfældet, "sagde Vareikytė. Medierne bør således vedtage adfærdskodekser og andre foranstaltninger, der forbyder sexisme og skadelige stereotyper.

I sin udtalelse opfordrer EØSU også til forskellige tiltag for at lukke vedvarende kønsforskelle på andre områder: det anmoder medlemslandene om at vedtage specifikke foranstaltninger til forbedring af uddannelses- og karriereretning for at imødegå kønsdeling i uddannelse og beskæftigelse, hvilket i øjeblikket forhindrer mange piger og unge kvinder fra at vælge en karrierevej, der betragtes som mindre traditionel. EØSU opfordrer også til foranstaltninger til at mindske det digitale kønsforskel og tilskynde kvinder til at komme ind i STEM-, AI- og IKT-sektorer, der har bedre karrieremuligheder og løftet om bedre løn.

En anden vedvarende mangel er manglen på afbalanceret deltagelse af mænd og kvinder i beslutningsprocessen. EØSU anmoder endnu en gang Rådet om at fortsætte drøftelserne om direktivet om forbedring af kønsbalancen i virksomhedsstyrelser.

Læs

Vold

Kommissionen opfordrer medlemslandene til at ratificere den internationale konvention om eliminering af vold og chikane i arbejdsverdenen

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har vedtaget et forslag til Rådets afgørelse, der giver medlemsstaterne mulighed for at videreføre processen med at ratificere konventionen om afskaffelse af vold og chikane i arbejdsverdenen på nationalt plan.

Konventionen, der blev vedtaget under Den Internationale Arbejdsorganisations (ILO) hundredeårsdag i juni 2019, er det første internationale instrument, der opstiller globale standarder for arbejdsrelateret chikane og vold.

Job- og sociale rettighedskommissær Nicolas Schmit sagde: ”Den nye konvention er et meget tiltrængt internationalt instrument til at beskytte alles ret til en arbejdsplads fri for vold og chikane. Når denne beslutning er vedtaget, vil den støtte medlemsstaterne i at føre vejen for dens ratifikation og gennemførelse. "

reklame

Ligestillingskommissær Helena Dalli sagde: ”Vold mod kvinder på arbejdspladsen rammer os alle - ofrene selvfølgelig mest, men også kollegerne og holdene omkring dem. Den internationale konvention er den juridiske løsning, der sikrer, at kvinder og mænd ikke lider under vold og chikane på arbejdet. Jeg opfordrer medlemslandene til at ratificere denne konvention. Vi skal alle gøre vores for at skabe reel ændring i retning af ligestilling mellem kønnene. ”

Konventionen anerkender, at vold og chikane på arbejdspladsen kan være en krænkelse eller misbrug af menneskerettigheder og udgøre en trussel mod lige muligheder. EU kan ikke ratificere ILO-konventioner, fordi EU ikke er medlem af organisationen, kun medlemsstater kan ratificere sådanne konventioner.

Når ILO-instrumentet berører EU-kompetencer, kræves det en rådsafgørelse, der giver tilladelse til ratificering. I henhold til undersøgelsen om vold mod kvinder udført af Den Europæiske Unions Agentur for Grundlæggende Rettigheder, sagde 1 ud af 2 kvinder i EU, at de har oplevet en form for seksuel chikane mindst en gang siden 15 år. Af alle seksuelle chikane var gerningsmanden i 32% af de rapporterede sager var en person relateret til kvindens ansættelse (kollega, chef eller kunde).

reklame

Mere information om konventionen er tilgængelig på ILO internet side.

Læs

Vold

#Istanbalkonvention - Alle medlemsstater skal ratificere det straks, siger MEP'er

Udgivet

on

For at afslutte vold mod kvinder opfordrer MEP'erne EU til at tiltræde og alle medlemslande til at ratificere Istanbul-konventionen.

Den ikke-lovgivningsmæssige beslutning, der blev vedtaget med 500 stemmer for, 91 imod og 50 hverken for eller imod, torsdag (28. november), opfordrer Rådet til hurtigst muligt at afslutte EU-ratificeringen af ​​'konventionen om forebyggelse og bekæmpelse af vold mod kvinder', også kendt som den Istanbul-konventionen. Det opfordrer de syv medlemsstater, der har underskrevet, men endnu ikke ratificeret det - Bulgarien, Tjekkiet, Ungarn, Litauen, Letland, Slovakiet og Det Forenede Kongerige - til at gøre det uden forsinkelse.

MEP'er fordømmer angrebene og kampagnerne mod konventionen i nogle lande, som er baseret på bevidst fejlagtig fortolkning og fejlagtigt at præsentere dens indhold for offentligheden, siger de.

MEP'er anmoder Kommissionen om at tilføje bekæmpelse af kønsbaseret vold som en prioritet i den næste europæiske kønsstrategi. De beder også Kommissionen om at forelægge en retsakt, der tackler alle former for kønsbaseret vold - herunder onlinechikane og cybervold - og beder om, at vold mod kvinder indgår i katalog over EU-anerkendte forbrydelser.

reklame

Alle medlemsstater bør sikre, at konventionen implementeres og håndhæves korrekt ved at afsætte tilstrækkelig finansiering og menneskelige ressourcer til de rigtige tjenester. Det er særligt vigtigt at tilbyde passende uddannelse til alle fagfolk, der beskæftiger sig med ofre (dommere, læger, politibetjente ...).

Parlamentet gentager også sin holdning til fordel for specifikt at øremærke 193.6 mio. EUR til aktioner, der forhindrer og bekæmper kønsbaseret vold i Program for rettigheder og værdier.

Baggrund

reklame

Istanbulkonventionen, der blev vedtaget af Europarådet i 2011, trådte i kraft i 2014 og blev undertegnet af EU i juni 2017. Det er det første internationale instrument af sin art - stater, der ratificerer det, skal følge omfattende, juridisk bindende standarder for forhindre kønsbaseret vold, beskytte ofre og straffe gerningsmænd.

Ifølge en 2014 Undersøgelse af grundlæggende rettigheder, har en ud af tre kvinder i EU oplevet fysisk og / eller seksuel vold siden 15-alderen. 55% af kvinder er blevet konfronteret med en eller flere former for seksuel chikane (11% er blevet udsat for cyberchikane). En ud af tyve er blevet voldtaget.

Mere information

Læs
reklame
reklame
reklame

trending