Følg os

EU

Lettisk formandskab for Rådet for Den Europæiske Union: Officiel indvielse ceremoni

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

150107_evrokom_rigaFor two days, during 7-8 January, the College of Commissioners will be hosted in Riga for the official opening of the Latvian Presidency of the Council of the European Union. The commissioners will discuss the implementation of the Latvian EU Presidency’s priorities with the Latvian government, the parliament (Saeima) and other national institutions.

The College of Commissioners travels to a member state that holds the Presidency of the Council of the EU in order to discuss the EU’s priorities for the next six-month period with the member state’s government in question.

From 1 January, Latvia holds the Presidency of the Council of the EU, followed by Luxembourg (July-December 2015), the Netherlands (January-June 2016) and Slovakia (July-December 2016).

The EU's 28 member states take in turn the chair of the rotating Presidency of the Council of the EU for a period of six months each. During this period, the EU Presidency chairs meetings at many levels, proposes guidelines and draws up compromises.

reklame

Busy days

Latvia is holding the rotating Presidency for the first time, from January until June 2015. The College of Commissioners and the Latvian government will discuss the priorities of the Latvian Presidency during a plenary session as well as in several "cluster debates" (see below).

Vice presidents and commissioners will have bilateral meetings with Latvian ministers and also engage in a dialogue with key stakeholders and members of the Saeima, the Latvian Parliament. Besides, on 9 January, President Jean-Claude Juncker and the Latvian Prime Minister Laimdota Straujuma will also kick-off the European Year for Development 2015 which will focus on setting a new course to ending poverty, promoting development and combating climate change for a sustainable post-2015 world. 

Ahead of the visit to Latvia, Commission President Jean-Claude Juncker underlined that he was impressed by the Latvian preparations and the level of ambition. He was looking forward to discussing with Latvian colleagues the ways to swiftly turn ambitions into action: boosting Europe's competitiveness by improving the investment climate, delivering a borderless digital Europe and a strong European energy union, as the EU priorities. “By working together, we will deliver,” he concluded.

reklame

Latvian Prime Minister Laimdota Straujuma said that this symbolic and at the same time important and content-wise visit, will mark the beginning of Latvia’s presidency of the Council of the EU. “Our presidency’s priorities, i.e. competitive Europe, digital Europe and engaged Europe," she underlined "would be a guiding light for our work in the coming six months.”

Commissioners follow Latvian priorities

Commissioners’ visit will start with a dialogue between Latvia’s national Parliament, stakeholders and the Commission on various topics in parallel, followed by a meeting between the government of Latvia and the College of Commissioners (8 January). Then a bilateral meeting between the president of the Commission and the prime minister of Latvia will take place after the working lunch followed by a series of cluster meetings with key Latvian ministers: Minister of Finance Reirs, Minister of Transport Anrijs Matīss, Minister of Agriculture Janis Dūklavs, Minister of Justice Dzintars Rasnačs, Minister of Health Guntis Belēvičs, Minister of Culture Dace Melbārde, Minister of Economics Dana Reizniece-Ozola, Minister of Environment and Regional Cooperation Kaspars Gerhards, Minister of Welfare Uldis Augulis, Minister of Education and Science Marite Seile, Minister of Foreign Affairs Edgars Rinkēvičs, Minister of Defence Raimonds Vējonis, and Minister of Interior Rihards Kozlovskis.  

The following commissioners will take part in discussions according to the three Latvian priorities:

a) On jobs and growth, including the EU investment package: First Vice-President Timmermans, Vice-President Georgieva, Vice-President Dombrovskis, Commissioner Thyssen, Commissioner Moscovici, Commissioner Hogan, Commissioner Hill, Commissioner Bieńkowska, Commissioner Jourová and Commissioner Navracsics. 

b) On Energy Union and Digital Single Market: Vice-President Ansip, Vice-President Šefčovič, Commissioner Oettinger, Commissioner Arias Cañete, Commissioner Vella, Commissioner Bulc, Commissioner Crețu and Commissioner Vestager.

c) On Neighbourhood and beyond issues: High Representative Vice-President Mogherini, Commissioner Hahn, Commissioner Malmström, Commissioner Mimica, Commissioner Andriukaitis, Commissioner Avramopoulos and Commissioner Stylianides. 

In the evening, there will be a number of speeches by the Latvian President Bērziņš, Prime Minister Straujuma, European Commission President Juncker and European Council President Tusk during the official Presidency opening event at the Latvian National Opera House.

On Friday (9 January) President Juncker together with the High Representative Vice-President Mogherini and the Latvian Prime Minister Laimdota Straujuma will launch the European Year for Development 2015 in the National Library of Latvia with the participation of European Commissioners and Latvian Ministers.

Reference: Europa-Kommissionen, Press release Kicking off the Latvian Presidency of the Council of the EU: Juncker Commission travels to Riga, Brussels, 6 January 2015.

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending