Følg os

Forsiden

Er Israel en apartheid stat? Svar fra en person, der ville vide,

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

558202_10151631384782776_405154352_nMening af Raphael Ahren, diplomatisk korrespondent på The Times Israels.

Benjamin Pogrund banebrydende rapportering af sorte politik i apartheid Sydafrika i 26 års arbejde for Rand Daily Mail, En af landets førende aviser.

"Da jeg var stedfortræder redaktør og kørte papir, jeg plejede at holde fortæller mine medarbejdere: Må ikke overdrive. Rapport apartheid lige, "husker han i et interview for nylig. "Rapportering det lige er sensation i sig selv. Der er ingen grund til at overdrive det. "

reklame

Det samme princip i dag gælder for kritikere af israelsk politik vis-a-vis palæstinenserne, sagde Pogrund. I stedet beskylder Jerusalem for at praktisere apartheid og dermed trække en unøjagtig parallel mellem to fundamentalt forskellige situationer bør de ulykkelige over Israels politik lade de nøgne fakta taler for sig selv, tilføjede han. "Bare fortæl historien."

"Kunne noget være værre end det?" Sagde han og pegede på et kapitel om den systematiske diskrimination af palæstinensere på Vestbredden i sin nye bog, der beskæftiger sig med apartheid sammenligning. "Hvad er der galt med at sige," Vi er imod besættelsen, vi er mod tyranni? " Der er gode ord, der skal anvendes. Du behøver ikke at trække i apartheid. "

I dag bor i Jerusalem, Pogrund, 81, er nok den mest vokal - og måske bedst placeret - kritiker af sidestille Israel med apartheid Sydafrika. "The apartheid anklage er en dødelig," sagde han. "Det er noget, som folk kan forholde sig til. Det lyder så ligetil og direkte og nem. Det faktum, at den er bygget på et fundament af enkle usandheder og overdrivelse og fordrejning er en anden sag. "

reklame

Pogrund kender apartheid tæt, den oprindelige form. En af de mest fremtrædende jødiske modstandere af det sydafrikanske apartheid regime, han var en nær fortrolig og personlig ven af ​​Nelson Mandela. I 1961, da hans avisens afrikanske anliggender reporter, Pogrund hjalp kommende præsident organisere en ulovlig strejke.

"Mandela og jeg mødtes hemmeligt og regelmæssigt," Pogrund mindede i David Saks '2011 bog Jødiske Minder fra Mandela. "Vi havde et system for at sende beskeder til at arrangere at mødes, som enten ville være på en vens hus i Fordsburg, eller når jeg ville køre til et gadehjørne natten, afhente Mandela - hans arbejdstagers overalls forklædning gjorde lidt for at skjule sin høje , pålægge figur - og vi ville sidde i min bil i en mørk gade og taler om strejken kampagnen ".

"Jeg var ikke bare en hvid mand i Sydafrika. Jeg var enormt aktiv i mange år, og det samme her '

Pogrund bånd til Mandela - der kaldte ham "Benjie-boy" - og andre anti-apartheid-aktivister fik ham ind i problemer med myndighederne. Han havde sit pas tilbagekaldt, blev chikaneret af politiet og stillet for retten flere gange, og endda sendt i fængsel én gang for at nægte at udlevere en kilde. I midten af ​​1980s, Pogrund og hans kone var de første ikke-familiemedlemmer at besøge Mandela i sin fængselscelle på Robben Island, hvor han tjente en livstidsdom for sabotage og sammensværgelse til voldsomt vælte regeringen.

Kort tid senere, den Rand Daily Mail blev lukket ned på grund af sin modstand mod apartheid, og Pogrund flyttede til London. I 1997, immigrerede han til Israel til fundet Yakar Center for Social Concern i Jerusalem, som han førte indtil 2010.

"Jeg er nok enestående i Israel, fordi jeg skrævede begge samfund," sagde han til The Times of Israel i sidste uge i sin lejlighed i hovedstaden kvarteret Old Katamon. "Ikke kun fordi jeg boede i begge samfund, men fordi jeg har været tæt involveret i problemerne i begge samfund. Jeg var ikke bare en hvid mand i Sydafrika. Jeg var enormt aktiv i mange år, og det samme her. "

In Tegning Brand: Undersøge Beskyldninger om Apartheid i Israel, Der udkom i juli Pogrund brændende taler imod at sammenligne Sydafrika med den jødiske stat. Samtidig gør han klart sin fuldkomne misbilligelse af Israels politik over for palæstinenserne.

"Ja, gør Israels arabiske mindretal diskrimineres, men deres parti er ikke kan sammenlignes med sorte under apartheid. At påstå at de er de samme, er at strække, bøje, twist og vride sandheden, "skriver han. Situationen på Vestbredden er mere kompleks, Pogrund indrømmer. Status quo er der en "tyranni", naturligvis kolonialisme og en international forbrydelse. "Men at hævde, at det er den samme racistiske regel som apartheid Sydafrika er uden substans eller sandhed," insisterer han.

"Intentionalitet er nøglen test," forklarer han. "I Sydafrika de hvide magthavere bevidst har sat om at tvinge adskillelse og diskrimination i alle aspekter af livet; det var deres hensigt fra starten, med henblik på at sikre magt og privilegier for det hvide mindretal. Det er ikke Israel på Vestbredden. Der er ikke nogen ideologisk mål at diskriminere mod palæstinenserne. "Checkpoints, separate veje, udnyttelse af vand og andre ressourcer er" ikke ideologiske veje, "skriver han," de er konsekvenserne af besættelse og modstand mod det. Afslut besættelsen, og de vil. "

Der er også kun få ligheder mellem jødiske bosættere på Vestbredden og hvide afrikanere, skriver Pogrund, såsom racisme, et 'valgt folketro' og den bogstavelige fortolkning af Bibelen. ”Det er så vidt det går. Med alle undertrykkelsen og de hårde konsekvenser af besættelsen er det intet som den omhyggeligt organiserede og institutionaliserede racisme i apartheid Sydafrika. ”

Naturligvis nogle kritikere af israelsk politik afviser dette synspunkt, især i lyset af situationen i de områder, Israel erobrede i 1967. "Så snart du har i samme område to separate retssystemer for israelere og palæstinensere, du har apartheid," siger Alon Liel, en tidligere generaldirektør for Udenrigsministeriet, der tjente som Israels ambassadør i Sydafrika under overgangen fra apartheid til demokrati.

"Det er klart, at situationen ikke er sammenlignelig 1: 1, men vi kommer meget tæt", tilføjede Liel, som sammen med andre venstrefløjste israelere for nogle år siden begyndte provokerende at henvise til status quo på Vestbredden som apartheid .

Liel og andre aktivister som Amiram Goldblum begyndte at bandiere om A-ordet i forhold til Vestbredden for at chokere israelere til handling. "Men i de sidste par år har vi set, at den israelske offentlighed ikke har noget imod ideen om at være en apartheidstat," sagde Liel bittert. "Vi troede israelere ville hader det, når vi siger apartheid, men det forstyrrer dem ikke."

Pogrund, som han kender godt, er blevet "rekrutteret til Israels hasbara apparat," Liel tilføjede, ved hjælp af en hebraisk betegnelse for pro-Israel fortalervirksomhed. Men det lavmælt Pogrund forbliver upåvirket af en sådan kritik, autoklavering at Liel og andre israelere, der bruger apartheid anklage for at angribe Israel er "nyttige idioter." Deres ord er ineffektive hjemme og vil forårsage umådelige og illoyal skade i udlandet, siger han.

"De afspejler fortvivlelse venstre. Fordi de fik ingen steder, og de ser dette sted blot glider ind i katastrofe. Og de er bange - med rette. Så de hægte sig på ordet apartheid, fordi det er simpelt, direkte og folk kan forstå det. "

Den apartheid parallel er ikke kun historisk unøjagtig, Pogrund argumenterede, det er også helt ubrugelig. "I stedet for at tale om, hvordan man afslutte besættelsen, vi skændes om det er apartheid eller ej."

Over næsten 300 sider, Tegning Fire fortæller ikke kun de forskellige former for forskelsbehandling, der eksisterede (og stadig eksisterer) i Sydafrika og Israel, men vier også meget opmærksom på oprindelsen af ​​"Israel er apartheid" krav og boykot bevægelse, som lever af sådanne beskyldninger.

Israels og apartheidens sammenstilling blev i takt med 2001 'verdenskonference imod racisme' i Durban, som blev en anti-israelsk hat-fest, og er siden blevet en hæfte til anti-israelsk agitation. Og det vokser i indflydelse, advarede Pogrund. "Apartheidsordet er kraftigt. Min bekymring er, at for mange mennesker her, især i regeringen, forstår ikke faren for det. "

Faktisk apartheid er så eksplosivt, at Pogrund s udgivere opfordrede ham til at fjerne ordet fra titlen på hans bog. Tegning Fire blev oprindeligt kaldt Er Israel Apartheid? men efter den amerikanske udenrigsminister John Kerry forårsagede en lille skandale i april, da han advarede om, at Israel kunne blive til en apartheid stat i fravær af en fredsaftale, de beføjelser, der ved Rowman og Littlefield bekymret for, at A-ord kunne såre salget.

Som vred, som Pogrund handler om mennesker, der sammenligner Israel til apartheid, han er mindst lige så rasende på regeringen i Jerusalem for at gøre det så let. I stedet skylden verden for at fordømme Israel, vi burde se på os selv, opfordrede han. "Vi går på meget arrogant at sige at verden er imod os, og at de er alle anti-semitter. Nonsens! Vi fodre krokodillen, og krokodillen kommer og bider. "

Som han skrev Tegning Fire, Pogrund blev mere og mere opmærksomme på, at både højre og venstre i Israel ville ikke lide hans bog. "Men min holdning er at stå i midten og sige: en plage på hele masse af jer! Du er alle lyver, du er alle gør forfærdelige ting, og du er alle pege fingre af skylden på den anden. Og du er alt skylden. Vi er alle skyld. "

Nelson Mandela og Israels ambassadør i Israel Alon Liel foto kredit- høflighed-Alon Liel

Nelson Mandela og Israels ambassadør i Israel Alon Liel (foto kredit: courtesy: Alon Liel)

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending