Følg os

Forsiden

Menneskerettigheder forbliver en akilleshæl for Kasakhstan

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Da Kasakhstan nærmer sig sin 23rd Uafhængighedsdagens jubilæum, borgere og menneskerettighedseksperter diskuterer, hvor landet bevæger sig med sin demokratiske rekord. I de sidste fire år har Kasakhstan øget forfølgelsen af ​​religiøse og politiske grupper, siger analytikere.

Bedre end Turkmenistan og Nordkorea ...

reklame

”Hvis man ser på nogle af de afrikanske eller asiatiske lande, vil Kasakhstan sandsynligvis se ud som et mere civiliseret land, der har en vis respekt for menneskerettigheder og friheder. Jeg mener, når jeg går på gaden, har jeg ikke lyst til, at politiet og andre myndigheder holder øje med mig eller prøver at begrænse mig på nogen mulig måde. Men jeg ved, at hvis jeg prøver at protestere mod regeringen eller dens beslutninger, vil tingene hurtigt ændre sig for mig, ”siger Dinara K., en jurastuderende ved Nazarbayev-universitetet, der minder om Zhanaozen-tragedien i 2011. I 2011 blev mindst 14 demonstranter (uofficielle kilder hævder, at antallet var tættere på 100) dræbt i sammenstød med myndighederne i Mangistau Oblasts by Zhanaozen.

Dinara, der siger, at begivenhederne i Zhanaozen inspirerede hende til at blive menneskerettighedsadvokat, tilføjer, at "der er mange andre eksempler på krænkelser af menneskerettighederne i Kasakhstan, såsom sager med hiv-positive borgere, fanger og andre."

”Men fordi vi er i Centralasien, hvor der er værre menneskerettighedsovertrædere, som Turkmenistan, er der ikke meget opmærksomhed mod os”.

reklame

Direktør for Kasakhstans Bureau for Menneskerettigheder Evgeny Zhovtis, der blev fængslet fra 2009 til 2012 (blev løsladt under en masseamnesti) for en trafikbrud, siger også, at i sammenligning med Usbekistan og Nordkorea: ”Kasakhstan er i en bedre situation, ”Men der er mange problemer, især” krænkelser af forsamlingsfrihed, ytringsfrihed og mange andre politiske friheder. Dette sker, fordi vores retssystem er ødelagt, og retfærdighed ikke garanteres ”.

”Vi har stadig uafhængige medieorganisationer, der dækker korruption i højere niveauer i regeringen, præsidentfamilien, forfølgelse mod opposition og pres på menneskerettighedsforkæmpere. Men antallet af sådanne medieorganisationer falder under regeringspres, ”sagde han.

Zhovtis minder om, at efter at Kasakhstan blev uafhængig i 1991, så landet en renæssance i udviklingen af ​​oppositionelle bevægelser og frie medier, men, siger han, det hele sluttede i 1995. ”På det tidspunkt har en række elitegrupper brugt privatiseringsprocessen til at kræve ejerskab af tidligere statsejet ejendom. For at sikre, at ingen taler om det, blev der indført visse foranstaltninger for at presse uafhængige medier, ”siger han og tilføjer, at regeringen efter revolutionerne i Georgien, Ukraine og Kirgisistan følte sig endnu mere usikker og øgede presset på uafhængige organisationer.

Ikke meget at være stolt af

Den Almaty-baserede formand for menneskerettighedskomitéen i Helsinki Ninel Fokina siger, at menneskerettighedssituationen i Kasakhstan er ret stabil, men dårlig. Hun siger er primært bekymret over krænkelser under valgprocesserne såvel som religiøse friheder.

”På menneskerettighedsområdet har Kasakhstan ikke rigtig meget at være stolt af. De eneste to positive ting, som jeg kan huske: da Kasakhstan satte et moratorium for dødsstraf tilbage i 2003, og da Kasakhstan afskaffede udreisevisum (borgere skulle have tilladelse til at rejse ud af landet for at rejse). Disse to ting holdt os fast i middelalderen, men ellers er der intet at være stolt af, ”sagde hun.

Ting vil blive bedre i fremtiden?

Økonomiprofessor ved Almaty College Nazira Usmanova siger, at Kasakhstan kun har været uafhængig i 23 år, og efterhånden som årene går, vil menneskerettighedssituationen blive bedre.

”Vi kan sammenligne vores land med europæiske lande, men lad os ikke glemme, at de levede med demokratiske værdier meget længere. Lad os ikke glemme, at alle problemer starter i samfundet, ”sagde hun.

Menneskerettighedsaktivisten Zhanar Sekerbayeva siger dog, at dette ikke er en undskyldning for Kasakhstan.

”Alle menneskerettighedsbevægelser, medier, aktivister, de forsvinder kort efter, at du har startet deres aktiviteter. Dette sker på grund af presset fra regeringen. Indtil det ændrer sig, tvivler jeg på, at der vil være forbedringer, ”tilføjer hun.

Læs
reklame

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending