Følg os

EU

Den kommende uge 15-21 December 2014: plenarmøde og udvalgsmøder, Strasbourg

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Europa-Parlamentet-Strasbourg1Kommissionens arbejdsprogram 2015. MEP'er vil drøfte gennemførelsen af ​​Parlamentets politiske prioriteter med kommissionsformand Jean-Claude Juncker og næstformand Frans Timmermans, efter at kommissærkollegiet godkender Kommissionens arbejdsprogram om morgenen. Der er planlagt en pressekonference efter debatten kl. 16 (tbc). (Tirsdag 30. december)

Budget 2015. Parlamentet skal stemme om EU's 2015-budget og supplere midlerne til at betale ventende 2014-regninger og forsegle en foreløbig aftale, der er indgået af budgetforhandlere for Parlamentet og Ministerrådet den 8. december. Handlen skal først godkendes formelt af Parlamentets budgetudvalg mandag. Forhandlerne holder en pressekonference efter onsdagens afstemning kl. 14.

Det Europæiske Topmøde. MEP'er vil drøfte investeringspakken på 315 mia.EUR for at øge vækst, beskæftigelse og konkurrenceevne med det italienske formandskab for Rådet på tærsklen til Det Europæiske Råds møde den 18.-19. December, hvor det vil stå på dagsordenen. (Onsdag)

reklame

Palæstinens statsskab. Efter en plenardebat i november vil MEP'erne stemme en beslutning om, hvorvidt Palæstina skal anerkendes som en stat. (Onsdag)

LUX Film Prize-pris. Europa-Parlamentets præsident Martin Schulz udnævner vinderen af ​​dette års LUX-pris onsdag ved en ceremoni i plenarmødet i Strasbourg. En pressekonference med vinderen og de to andre finalister afholdes kl. 15.00. (Onsdag)

CIAs brug af tortur. Det amerikanske senats afsløringer af CIA's brug af tortur og anden grusom eller nedværdigende behandling af tilbageholdte i kølvandet på terrorangrebene den 9. september med den påståede medvirken fra nogle EU-medlemsstater vil blive drøftet med Rådet og Kommissionen onsdag kl. 11 timer

reklame

Naturkatastrofehjælp. Parlamentet vil stemme om i alt 126.7 mio. EUR i EU-støtte fra Den Europæiske Solidaritetsfond for at hjælpe Italien, Grækenland, Slovenien, Kroatien, Serbien og Bulgarien til at klare kølvandet på naturkatastrofer i 2013 og 2014. (Onsdag)

Den Europæiske Ombudsmand. Parlamentet vælger Den Europæiske Ombudsmand i en hemmelig afstemning tirsdag. Den nuværende europæiske ombudsmand Emily O'Reilly (IE), der har fungeret siden juli 2013, er den eneste kandidat til stillingen i valgperioden 2014-2019. (Tirsdag)

Præsidentens dagsorden. Martin Schulz vil lede plenarforsamlingen om Kommissionens 2015-arbejdsprogram med præsident Juncker tirsdag og debatten om forberedelserne til Det Europæiske Råds møde i december onsdag. Hr. Schulz deltager i Det Europæiske Råds møde (efterfulgt af pressekonference) torsdag.

Pre-session pressemøde. EP's pressetjeneste holder en pressebriefing kl. 16.30 mandag. (EP Pressekonferencelokale, Strasbourg)

Tidsplan for dag        Tidsplan ved hændelse

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending