Følg os

Truede arter

OCEANA ICCAT stopper bevarelse af hajer og sværdfisk men holder almindelig tun i live

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

almindeligDet årlige møde i Den Internationale Kommission for Bevaring af Tunfisk i Atlanterhavet (ICCAT) har lukket sine døre i Genova (Italien), efter at have undladt at se ud over den østlige Atlanterhavs almindelig tun (billedet). For denne bestand godkendte ICCAT-kontraherende parter (CPC'er) 20% årlige fangstforøgelser over tre år (nåede 23, 155 t i 2017), en aftale, der blev hilst velkommen af ​​Oceana, fordi den falder inden for videnskabelige grænser og afspejler begyndende bestandsforbedringer. Derudover har Oceana kraftigt fordømt ICCATs manglende evne til at styre resten af ​​arter, som det er ansvarligt for, især hajer og middelhavssværdfisk.

Fisheries Campaign Manager for Oceana Europe Maria Jose Cornax sagde: ”ICCAT har endelig opfyldt sin forpligtelse til korrekt forvaltning af almindelig tun, som tidligere var så stærkt overudnyttet. Men til hvilken pris? Parterne har handlet med arter, ofret hajer og sværdfisk - fisk, der presserende har behov for forvaltning og er lige så vigtige for levebrødet for kystsamfund, der er afhængige af ICCAT-fiskeri. Hvis ICCAT lærte noget af sin historiske næsten katastrofe med almindelig tun, skulle den indse, at forsinket forvaltning af andre arter uundgåeligt vil have en pris. ”

Den Europæiske Union fremsatte et forslag om at afslutte den uacceptable praksis med hajfinne (dvs. fjernelse af hajfinner til søs og kassering af ligene) ved at kræve, at alle hajer landes med deres finner naturligt fastgjort. Dette var sjette gang i træk, hvor 'finnefestet' blev diskuteret i ICCAT, og det blev støttet af flere lande end nogensinde før, med 14 CPC'er, der officielt var med til at sponsorere dette års forslag. Mange CPC'er implementerer allerede finner fastgjort i deres nationale fiskeri, herunder Belize, Brasilien, Kinesiske Taipei, Den Europæiske Union og USA, som tilsammen udgør mere end 75% af de rapporterede hajfangster i Atlanterhavet. Imidlertid blev den foreslåede foranstaltning igen blokeret af en mindretalsgruppe ledet af Japan og Kina. En lignende skæbne mødte EU-forslag til beskyttelse af stærkt truede havbølshajer og fangstbegrænsninger på shortfin makohajer.

reklame

Oceana beklager også ICCAT's kontraherende parters fortsatte passivitet med hensyn til sværdfisk fra Middelhavet. Bestanden er blevet anerkendt som overfisket i mere end et årti nu, men alligevel har ICCAT gentagne gange nægtet at tage de nødvendige skridt, og bestanden forbliver uden en genopretningsplan.

Havforsker med Oceana i Europa Dr. Ilaria Vielmini tilføjede: ”Sværdfiskfangsterne er faldet over store dele af Middelhavet, og fiskeriet er klart uholdbart, idet ungfisk nu repræsenterer 75% af fangsterne. ICCAT kan ikke fortsætte med at vende døve ører til disse alarmsignaler ved at acceptere overfiskeri som status quo for middelhavssværdfisk. ”

ICCAT
ICCAT kan ikke ignorere piratfiskeri, der finder sted i dets farvande

reklame

Truede arter

#EndangeredSpecies in Europe: Fakta og tal 

Udgivet

on

En million ud af otte millioner arter globalt trues med udryddelse. Find ud af, hvilke og hvor mange arter i Europa, der er truet eller udryddet.

Truede arter er planter og dyr, der trues med udryddelse. Dette skyldes hovedsageligt tab og forringelse af levesteder, men også af forurening, klimaændringer og invasive fremmede arter. Biodiversitet er dog nøglen til sunde økosystemer og menneskeliv.

For at bevare truede arter ønsker EU at forbedre og bevare den biologiske mangfoldighed. I en beslutning, der blev vedtaget i januar, Parlamentet opfordrede til en ambitiøs EU-strategi for biodiversitet i 2030 at tackle de vigtigste drivkræfter for tab af biodiversitet og opstille juridisk bindende mål for EU og dets medlemsstater.

Når Europa-Kommissionen afslører sin nye 2030-strategi, kan du lære mere om truede arter og tab af biodiversitet i Europa.

reklame

Truede arter i Europa

Den Internationale Union for Bevaring af Natur (IUCN) har oprettet en Europæisk rød liste over truede arter så man kan tage skridt til at forsøge at redde dem.

Af de 1,677 europæiske arter, der er truet af udryddelse, er snegle, muslinger og fisk mest truede.

Over halvdelen af ​​Europas endemiske træer, inklusive hestekastanje, Heberdenia excelsa og horbus er i fare, og omkring en femtedel af amfibier og krybdyr er i fare.

reklame

Den arktiske ræv, den europæiske mink, Middelhavets munkesæl, den nordatlantiske højre hval og isbjørnen er i øjeblikket blandt de mest truet pattedyr I Europa.

Pollinatorer er også faldende. En ud af 10 europæiske bi- og sommerfuglearter trues med udryddelse.

Infografisk over de mest truede arter i Europa  

Uddøde arter i Europa

Ifølge IUCN, 36 arter er blevet udryddet i Europa fra 2015, herunder mange ferskvandsfisk, flere andre Coregonus-arter (en type laks), ferskvandsspruten Graecoanatolica macedonica (en lille ferskvandssnegel unik til Dojran-søen i Makedonien) og Pensée de Cry, en lilla blomst.

Fra pattedyrene uddødes Aurochs (en type stort vildtkvæg) og den sardinske Pika (en fætter til kaninen) i henholdsvis 17- og 18-tallet.

Yderligere forskning er nødvendig for at vurdere situationen, især for bier, havpattedyr og fisk.

Læs

Biodiversitet

#EUNatureActionPlan - Revideret vejledning til styring af beskyttede Natura 2000-områder

Udgivet

on

Som en del af EU's handlingsplan for natur, mennesker og økonomi, har Europa-Kommissionen offentliggjort en opdateret vejledning til medlemsstaternes myndigheder, interessenter og EU-borgere om, hvordan man kan bevare og administrere Natura 2000-netværk af beskyttede områder.

Kommissionær for miljø, fiskeri og maritime anliggender Karmenu Vella sagde: ”Med dette opdaterede vejledningsdokument hjælper vi med at sikre, at EU's naturlove leverer for natur, mennesker og økonomi. En sund forvaltning af Natura 2000-områderne er afgørende for vedligeholdelse og forbedring af vores europæiske biodiversitet, økosystemer og de tjenester, de leverer, og som ca. 4.4 millioner job i EU er direkte afhængige af. Jeg stoler på, at dette dokument vil være til stor nytte for forvaltningen af ​​Natura 2000-lokaliteter og bidrage til bedre at forene naturbeskyttelse med forskellige økonomiske aktiviteter til samfundets bredere gavn. "

Natura 2000 oprettet under EU Fugledirektivet og Habitatdirektivet er et EU-dækkende netværk med over 27 500 jord- og havområder, der dækker mere end 18% af landarealet og er centrum for EU's natur- og biodiversitetspolitik.

reklame

Mens nationale og regionale myndigheder primært er ansvarlige for gennemførelsen af ​​EU's naturlovgivning, giver nutidens vejledning øget klarhed for at hjælpe medlemsstaterne med at forbedre anvendelsen af ​​bestemmelser om tilladelsesprocedurer (artikel 6 i habitatdirektivet). Gennem klare og tilgængelige forklaringer forventer Kommissionen at reducere de administrative byrder, strømline procedurerne på tværs af medlemslandene og forbedre den samlede gennemførelse på stedet til gavn for natur, mennesker og økonomi.

Flere oplysninger er tilgængelige i nyhed.

reklame
Læs

Dyrevelfærd

# CBDCOP14 - EU opfordrer til fornyet international handling for at beskytte naturen på land og til søs

Udgivet

on

I forbindelse med de seneste alarmerende rapporter om det dramatiske tab af vilde dyr og økosystemer over hele verden opfordrer EU til et stærkere globalt svar på biodiversitetsproblemerne på FN's biodiversitetskonference 2018.

På 14-partskonferencen i De Forenede Nationers konvention om biodiversitet i Sharm el-Sheikh, Egypten, vil EU lede de internationale bestræbelser på at skabe en global ramme for biodiversitet efter den globale verden. En bredere integration af biodiversitetsproblemer inden for landbrug, energi, minedrift, industri og infrastruktur er med til at holde globale temperaturer steget langt under 2020 ° C i overensstemmelse med parternes overenskomster. Den høje biodiversitetskonference forventes at skabe international konsensus om, at 2 skal nå globale mål for biodiversitet.

At repræsentere Den Europæiske Union på højniveausegmentet, miljø, maritime anliggender og fiskerikommissær Karmenu Vella sagde: "Biodiversitet - natur - er vores livsstøttende system. Den nuværende hastighed, hvormed vi mister vores vilde dyr og økosystemer, er en eksistentiel trussel. lige så bekymrende som klimaforandringer. Jeg er opmuntret af den voksende bevidsthed om forbindelserne mellem de to, også ved internationale højtstående begivenheder som denne og den kommende FN-klimakonference i Polen. Beskyttelse af biodiversitet på land som i havet er vigtigt for fremtidige generationer, men også for vores nuværende velbefindende. "

reklame

Engagerende mere end € 350 millioner om året om biodiversitet i udviklingslande, EU er den største donor til beskyttelse af biodiversiteten i verden. At øge bevidstheden i hele Europa om den positive rolle biodiversitet og økosystemer for sundhed og fødevaresikkerhed betyder, at EU er godt rustet til at levere global ledelse. Erhvervslivet er også klar over, hvor afhængigt de er på biodiversitet, hvor nogle virksomheder tager dristige tiltag for at overveje deres afhængighed af naturkapital.

Ved at udnytte disse positive eksempler vil den europæiske delegation under ledelse af kommissær Vella tilstræbe at bringe biodiversitetspolitikken til den politiske forkant for at forberede sig på et ambitiøst og forenet resultat på parternes konference (COP15) i Kina i 2020. Det vil kræve integration af naturmålene inden for industri, minedrift, energi og infrastruktur. Alle parter vil vedtage en fælles Erklæring til den ende. Frivillige offentlige og private forpligtelser med en gennemgangsmekanisme for at sikre ansvarlighed vil blive opfordret til at intensivere gennemførelsen af ​​målene for biodiversitet.

Kommissær Vella vil også underskrive EU's tilslutning til EU Coalition of the Willing for Pollinators, som forudset i de seneste EU-initiativ til pollinatorer. Dette vil hjælpe et stærkt, koordineret internationalt svar på nedbringelsen af ​​pollinatorer.

reklame

I ånden af ​​præsident Junckers ambition om en nyt partnerskab med Afrika, fremhævede EU-delegationen på det foregående Afrika-ministermøde om biodiversitet den afgørende rolle, som økosystemer og biodiversitet spiller for bekæmpelse af jordforringelse, tilpasning af klimaforandringer og afbødning, reduktion af katastroferisikoen og bæredygtig udvikling. Bedre ressourceforvaltning og naturbeskyttelse er en faktor for bedre økonomisk udvikling.

Baggrund

2018 FNs Biodiversitetskonference, som omfatter 14th Parternes konference i De Forenede Nationers konvention om biodiversitet (CBD COP 14) vil vare fra 17 til 30 November 2018 i Sharm-el-Sheikh, Egypten. Det vil blive forfulgt af et Afrika-ministermøde om biodiversitet på 13 November 2018 og et højt niveau segment på 14-15 November 2018. Repræsentanter fra 196-lande, herunder forskere, forskere, lokale myndigheder og medlemmer af civilsamfundsgrupper forventes at deltage i 2018 FN's Biodiversity Conference.

Konferencen på højt plan finder sted efter den seneste rapport fra World Wildlife Fund (WWF) afslørede, at befolkningsstørrelsen af ​​dyrelivet faldt med 60% globalt mellem 1970 og 2014 og a Rapport fra den mellemstatslige videnskabspolitiske platform om biodiversitet og økosystemtjenester (IPBES) advaret om farligt fald i biodiversiteten.

Konvention om biodiversitet (CBD) er den største og politisk vigtigste konvention inden for biodiversitet og bæredygtig anvendelse. En konference mellem parterne afholdes hvert andet år.

EU har været en nøgleaktør i konventionen om biodiversitet fra starten og vil fortsætte med at forme den globale biodiversitetspolitik. Som EU's eksterne repræsentant har Kommissionen en vigtig rolle at spille i denne sammenhæng.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending