Følg os

EU

Europa i 2015: EØSU og Europa-Parlamentets opfordring om Juncker Kommissionen til hurtig handling og direkte demokrati

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Henri_MALOSSEVed Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalgs (plenarforsamling) og i nærværelse af Martin Schulz, formand for Europa-Parlamentet, præsenterede Henri Malosse, EØSU's formand, udvalgets bidrag til Europa-Kommissionens 2015-arbejdsprogram, en plan, der orienterer Europas prioriteter for det kommende år. Han udtrykte tilfredshed med den nye kommissions vilje til at finde måder til at begrænse bureaukratiet, som tidligere har forhindret værdige initiativer og aktivt involvere civilsamfundet i EU's politiske beslutningstagning.  

"Introspektion skal efterlades," sagde EØSU's præsident Henri Malosse (afbilledet), "vi har brug for konkrete tiltag, der straks skal gennemføres for at bringe konkurrenceevne og bæredygtig vækst tilbage. Men for at dette skal fungere, er der behov for en mere demokratisk Union: succesen med denne nye kommission ligger i dens evne til at mobilisere og engagere civilsamfundet."

I forbindelse hermed understregede EØSU's formand rollen som samarbejdsaftalen mellem Europa-Parlamentet, EØSU og Regionsudvalget som model for gennemførelsen af ​​direkte demokrati. "Bedre regulering arbejder hånd i hånd med et mere demokratisk Europa, der anerkender og inkluderer borgernes bidrag. Med sine nye konsekvensanalyser tilbyder EØSU et stærkt og effektivt værktøj for EU-ledere, der hjælper med at nå dette mål", sagde EØSU formand. Europa-Parlamentets formand, Martin Schulz, hilste det meget tiltrængte EØSU-input i EU's beslutningsproces velkommen og understregede, at "det gode samarbejde mellem Europa-Parlamentet og EØSU er til gavn for alle europæere, som vi, repræsentanter for Europas befolkning er EU's øjne og ører, de eneste, der er i stand til at rapportere om de praktiske konsekvenser af EU-lovgivningen på stedet. ”

reklame

Om det kritiske spørgsmål om skattesvindel og skatteunddragelse sagde Schulz: "Det land, hvor der opnås overskud, skal være det land, hvor der betales skat," og mindede om EØSU's udtalelse, der blev vedtaget på denne plenarforsamling om beskatningens rolle. EØSU's udtalelse opfordrer i tråd med Europa-Parlamentets formandens erklæring til større koordinering af den økonomiske politik i det europæiske semester, der vil hjælpe med at "bekæmpe det tilbagevendende problem med skadelig skattekonkurrence mellem medlemsstaterne, især ved at reducere og harmonisere rækkevidden af ​​forskellige skatter. "ifølge Carlos Trias Pintó, EØSU's ordfører.

Schulz opfordrede til ambitiøse tiltag for at trække Europa ud af krisen, "krisen i Europa vil først være forbi, når de 25 millioner arbejdsløse europæere har fundet et bæredygtigt job". Schulz lovede "tilbagevenden til" fællesskabsmetoden ", hvor Europa-Parlamentet var involveret som medlovgiver og berørte Kommissionens investeringsplan på 315 milliarder euro. Han insisterede:" Vi kan ikke efterlade gældsbjerge til vores børn; vi skal investere i fremtiden. ”

I den efterfølgende debat var begge formænd enige om behovet for at prioritere uddannelse, innovation, iværksætterånd og skiftet til en bæredygtig økonomi i Kommissionens investeringsplan. Mange EØSU-medlemmer hilste Europa-Parlamentets støtte til bedre regulering velkommen og understregede vigtigheden af ​​EP-EØSU-samarbejdsaftalen.

reklame

Baggrund

Under et produktivt møde den 10. december med Kommissionens næstformand Frans Timmermans bekræftede den første vicepræsident sin vilje til at udvikle et forstærket partnerskab med EØSU, især inden for arbejdet og gennemførelsen af ​​et socialt Europa.

EØSU har i detaljer redegjort for sine input til de ti punkter i Kommissionens plan og har fremhævet nogle mangler og foreslået konkrete løsninger, især på det indre marked og på klimaændringspolitikker. På den meget debatterede 'sociale dumping', der blev indført med servicedirektivet, foreslår udvalget at undersøge anvendelsen af ​​bestemmelseslandsprincippet på arbejdsforhold og sociale rettigheder.

EØSU er klar over den store udfordring, som klimaændringerne medfører, og opfordrer til et radikalt skift i retning af innovative økonomiske modeller, herunder effektiv ressourceudnyttelse, bedre affaldshåndtering og samarbejdsforbrug.

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 2.25 milliarder euro i forfinansiering til Tyskland

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 2.25 milliarder euro til Tyskland i forfinansiering, svarende til 9% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Dette svarer til det forfinansieringsbeløb, som Tyskland anmodede om i sin genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i implementeringen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan.

Landet er indstillet til at modtage 25.6 mia. EUR i alt, fuldt ud bestående af tilskud, i løbet af planens levetid. Udbetalingen følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den tyske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. En fuld pressemeddelelse er tilgængelig her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending