Følg os

EU

EU-Syrien: 180 millioner euro til at håndtere krise og overløb i Libanon og Jordan

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

AP428963175563Europa-Kommissionen vedtog i dag (4. december) en pakke til en værdi af 180 millioner euro til at håndtere virkningerne af den syriske krise i selve landet såvel som i Libanon og Jordan, der i øjeblikket er vært for henholdsvis omkring 1.1 millioner og 630,000 flygtninge. Denne pakke omhandler flygtninges og internt fordrevnes langsigtede udviklingsbehov. Den vedrører især uddannelse af børn og unge voksne i tråd med UNICEF-sponsoreret No Lost Generation Initiative samt foranstaltninger til forbedring af flygtninges modstandsdygtighed såvel som samfund, der er vært for dem gennem økonomiske udviklingsaktiviteter.

Højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik / næstformand for Europa-Kommissionen Federica Mogherini sagde: "I dag kan EU ikke bare overvåge det syriske folks lidelse uden at handle. Vi er parate og villige til at bringe en fortsat støtte til befolkningen i Syrien og til de nabolande, der er vært for syriske flygtninge. Det er tid til ting at ændre sig. Vi er fast besluttede på at spille vores rolle fuldt ud og bringe en varig politisk løsning på denne regionale krise. "

Naboskabspolitik og udvidelsesforhandlingskommissær Johannes Hahn sagde: "EU står ved det syriske folk, der har brug for al den hjælp, de kan få i denne forfærdelige krise, såvel som det libanesiske og jordanske folk, der er under enormt pres med at være vært for et så stort antal af flygtninge. Med disse midler får 2.5 millioner børn i regionen en chance for at få uddannelse og forberede sig på det tidspunkt, hvor freden er genoprettet, og deres færdigheder er nødvendige for at genopbygge Syrien. Jeg havde lejlighed til at drøfte disse spørgsmål med Libanons premierminister under hans besøg i Bruxelles tidligere på ugen. ”

Ud af det samlede beløb på 180 mio. EUR vil 41 mio. EUR yde hjælp til befolkningen, der stadig er i Syrien, 66 mio. EUR vil hjælpe syriske flygtninge og værtssamfund i Jordan og 73 mio. EUR i Libanon.

reklame

Baggrund

Den syriske konflikt har en ødelæggende og varig indvirkning på Syrien og i hele regionen. Fra november 2014, med konflikten i fjerde år, er de berørte befolkningers behov af en hidtil uset skala. 10.8 millioner mennesker inde i landet - halvdelen af ​​den syriske befolkning - hvoraf 6.5 millioner mennesker er internt fordrevne, har brug for hurtig hjælp, og mere end 3.2 millioner flygtninge plus deres overbelastede værtssamfund i nabolandene har brug for hjælp på daglig basis . Antallet af konfliktrelaterede dødsfald har overgået 191,000 individer, og mere end en million er blevet krigsskadet.

Den syriske krise udviklede sig fra oprindeligt fredelige protester for frihed og demokrati, der blev brutalt undertrykt af det syriske regime mod en borgerkrig, hvilket resulterede i en langvarig og stadig forværret humanitær nødsituation, som i dag har forvandlet sig til en flerdimensionel og langvarig politisk, sikkerhed og social krise, der direkte påvirker flere lande i regionen - primært Libanon, Jordan og Irak, men også Tyrkiet og Egypten. Disse landes sociale og økonomiske kapacitet til at håndtere den stadigt voksende tilstrømning af flygtninge er strakt til det yderste. Værtssamfundenes generøse gæstfrihed bliver nu til voksende fjendtlighed, hvor grænser senest er erklæret lukket i Libanon, mens yderligere flygtningestrømme og internt fordrevne strømme er forårsaget af terrormilitsen ISILs fremskridt i Irak, Syrien og Tyrkiet .

reklame

Nabolandene kan ikke klare denne massive flygtningekrise på mellemlang til lang sigt uden betydelig yderligere støtte fra det internationale samfund. Endvidere viser erfaringen, at tilbagevenden af ​​flygtninge ofte er en lang proces, selv efter en krise slutter, hvilket kræver langsigtede bæredygtige løsninger. Dette gælder især for Libanon og Jordan. Med deres forholdsvis lille befolkning og begrænsede ressourcer udgør en sådan byrde en voksende trussel mod disse partnerlandes økonomiske, sociale og politiske stabilitet. Som svar har EU-budgettet og medlemslandene indtil videre mobiliseret 2.9 milliarder siden konfliktens start (ca. 1.5 mia. Fra Unionens budget og 1.4 mia. Fra medlemslandene), hvilket gør den til verdens største donor i håndteringen af ​​konsekvenserne af denne krise. Denne bistand har muliggjort hurtig levering af humanitær bistand og støttet den nationale og lokale kapacitet til at levere tjenester til dem, der er ramt af krisen (uddannelse, sundhed, basale tjenester såsom vand- og affaldshåndteringstjenester, støtte til levebrød osv.).

For mere information, se faktaark: EU-Syrien: 180 mio. € til at håndtere krise og udslip i Libanon og Jordan

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending