Følg os

EU

Menneskerettigheder: blasfemi i Pakistan, kidnapning i Irak, krigsforbrydelser i Serbien

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

human-rights2Parlamentet vedtog tre beslutninger torsdag (27. november) og opfordrede den pakistanske regering til at gennemgå sine blasfemilove; fordømmelse af grusomheder fra den såkaldte islamiske stat i Irak; og opfordrer til handling mod "krigstidens retorik" og hadetale fra foreløbigt frigivne serbiske krigsforbrydelser, der mistænkes for Vojislav Šešelj.

Blasfemilove i Pakistan
MEP'er udtrykte bekymring over Pakistans "kontroversielle blasfemilove", som "gør det farligt for religiøse mindretal at udtrykke sig frit eller deltage åbent i religiøse aktiviteter". De opfordrer Pakistans regering til at foretage en "grundig gennemgang af blasfemilovene og deres nuværende anvendelse" og garantere domstolenes uafhængighed, retsstatsprincippet og behørig proces "i tråd med internationale standarder for retssager". De beder også Europa-Kommissionen om at hjælpe religiøse samfund og "presse den pakistanske regering til at gøre mere for at beskytte religiøse mindretal".Kidnapning og mishandling af kvinder i IrakMEP'er fordømmer kraftigt de "mange grusomheder begået af Islamisk Stat, der specifikt er rettet mod kvinder, der svarer til forbrydelser mod menneskeheden" og opfordrer den irakiske regering til at ratificere Rom-statutten om oprettelse af Den Internationale Straffedomstol for at give den mulighed for at retsforfølge de begåede krigsforbrydelser. af IS. De opfordrer også den irakiske regering til at yde beskyttelse til LGBT-irakere, der er i en "ekstremt sårbar" situation og beder Den Europæiske Tjeneste for EU's Optræden Udadtil og EU-lande i deres dialog med Golflandene "at give udtryk for stærk bekymring over den igangværende Salafi / Wahhabi-indoktrineringsindsats i mange lande med muslimsk flertal ".Serbiske krigsforbrydelser mistænker Vojislav ŠešeljMEP'er fordømmer kraftigt Vojislav Šešeljs "krigshandling, tilskyndelse til had og tilskyndelse til territoriale krav og hans forsøg på at afspore Serbien fra dets europæiske vej". De beklager hans "krigsretorik" siden hans foreløbige løsladelse og hans offentlighed opfordrer til oprettelsen af ​​"Greater Serbia" og erklærede offentligt påstande om nabolande, herunder EU-medlemsland Kroatien. Parlamentet opfordrer de serbiske myndigheder til at undersøge, om hr. Šešelj har overtrådt Serbisk lov og til fuldt ud at anvende lovgivningen, der forbyder hadefuld tale, diskrimination og opfordring til vold og bede Den Internationale Krigsforbryderdomstol for det tidligere Jugoslavien (ICTY, oprettet af FN i 1993) "om at træffe foranstaltninger til at genoverveje eksistensen af ​​krav til midlertidig frigivelse under nye omstændigheder ". Den serbiske Radikale Partis præsident Vojislav Šešelj er blevet anklaget før ICTY for forfølgelse, deportation, umenneskelige handlinger og mord, men foreløbigt løsladt af sundhedsmæssige årsager efter mere end elleve års tilbageholdelse, selvom hans retssag stadig er i gang.

Video af taler holdt under debat.

reklame

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending