Følg os

EU

'Overdreven bureaukrati' forhindrer flygtninge i at genforene sig med deres familier, siger Røde Kors

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

450883188Det Europæiske Råd om flygtninge og eksil (ECRE) og Røde Kors EU-kontor frigiver rapporten sammen med flere medlemmer af begge netværk Forstyrret flyvning - Separerede flygtningefamilieres virkeligheder i EU. Rapporten undersøger national praksis i hele Europa i forbindelse med familiesammenføring og afslører, at modtagere af international beskyttelse i Den Europæiske Union (EU) ofte står over for overdreven bureaukrati, når de forsøger at genforene sig med deres familier.

At få familiemedlemmer til at slutte sig til dem i deres nye værtsland er nøglen til trivsel og integration af mennesker, der flygter fra krig og forfølgelse. Mange flygtninge er tvunget til at forlade deres hjem alene på grund af konflikt, vold, forfølgelse eller undertrykkelse og tager ofte en farlig rejse for at nå sikkerhed i EU. Den konstante bekymring for familien, som de har efterladt, såvel som fraværet af nogen pårørende, der kan støtte dem i deres asylland, øger sårbarheden for disse migranter, der allerede har været udsat for ekstremt traumatiske oplevelser. Hawa, en somalisk flygtning, der flygtede fra sit krigsherjede land, sagde: "Jeg tror, ​​at jeg måske har mistet mine børn. Det føles som om jeg er i brand." For Hawa er kampen om at blive genforenet med sine børn blevet en kafkaisk fortælling om bureaukrati. For hende er proceduren for familiesammenføring næsten lige så smertefuld som den vold, hun måtte flygte: "Jeg ved ikke længere, hvad der er værre at udholde. ”

”De nuværende procedurer for familiesammenføring i EU fører ofte til yderligere isolering og adskillelse af familier,” sagde direktør for Røde Kors EU-kontor Leon Prop. “Langvarige og dyre procedurer er en byrde for familier, der allerede lever i en usikker situation. ”

reklame

”I vanskelige tider er vores første bekymring at sikre, at familierne er sammen og i sikkerhed”, sagde ECREs generalsekretær Michael Diedring. ”Angsten for flygtninge, der har fundet asyl i Europa, uddybes af lange forsinkelser og anmodninger om dokumenter, der er umuligt at nå blandt andre uoverstigelige forhindringer, der forhindrer dem i at bringe deres familier i sikkerhed ”, tilføjede han. "Hvordan kan vi forvente, at folk genopbygger deres liv i Europa med den konstante frygt for, at deres familie stadig er i fare?"

Baseret på erfaringerne og ekspertisen fra ECRE og Røde Kors EU-medlemsorganisationer, rapporten Forstyrret flyvning - Separerede flygtningefamilieres virkeligheder i EU kaster lys over de specifikke problemer, som flygtninge og deres familiemedlemmer står over for. I Frankrig kan f.eks. Uledsagede børn, der anerkendes som flygtninge, genforenes med deres forældre, men ikke med deres søskende. Denne begrænsning tvinger familier til at vælge enten at efterlade nogle af deres børn eller ikke slutte sig til et af deres børn i Europa.

Rapporten fremhæver også, at proceduren er utilstrækkelig sammenlignet med flygtningefluktens realiteter. Det er ofte ekstremt vanskeligt at kræve, at familiemedlemmer rejser tilbage til et land, hvor de blev tvunget til at flygte og nærme sig den relevante medlemsstats ambassade i dette land, især i konfliktregioner, hvor ambassader er lukket eller overvældet. Sådanne administrative krav øger også flygtninges sårbarhed, da det ofte er dyrt og farligt.

reklame

Rapporten dækker familiesammenføring i 12 medlemslande: Østrig, Belgien, Estland, Frankrig, Finland, Ungarn, Luxembourg, Holland, Polen, Spanien, Sverige og Det Forenede Kongerige.

Nuværende procedurer fører ofte til yderligere isolering og adskillelse af familier, hvilket er i strid med det erklærede mål i Rådets direktiv af 22. september 2003 om retten til familiesammenføring og i strid med EU's charter om grundlæggende rettigheder. ECRE og Røde Kors EU-kontor anbefaler, at der anvendes en beskyttelsesorienteret tilgang til procedurer for familiesammenføring for at retten til familiesammenføring skal være effektiv. Endelig anbefaler vi yderligere overvejelser for at sikre effektiv adgang til ambassader og konsulater i udlandet uden unødvendige hindringer såsom uforholdsmæssigt store dokumentationsbeviser eller ubegrundede krav om tilstedeværelse.

Rapporten er tilgængelig online her.

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending