Følg os

EU

Åbning af vinduer: Kommissionen forpligter sig til øget gennemsigtighed

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

imgDen 25. november gav Europa-Kommissionen et løft til gennemsigtighed ved at forpligte sig til at offentliggøre oplysninger om, hvem der møder sine politiske ledere og højtstående embedsmænd, og give større adgang til dokumenter vedrørende forhandlingerne om et transatlantisk handels- og investeringspartnerskab (TTIP) med De Forenede Stater. I sine allerførste uger i embedsperioden imødekommer Juncker-Kommissionen præsidentens løfte om en mere åben og gennemsigtig kommission, der signaliserer en ny tilgang for de næste fem år.

Europa-Kommissionens præsident Jean-Claude Juncker sagde: "Vi kunne udføre det bedst mulige arbejde, men det er intet værd, hvis vi ikke tjener støtte og tillid fra de borgere, vi arbejder for. Så lad os være mere gennemsigtige, for faktisk vi har intet at skjule. Lad os vise, at denne gang er det virkelig anderledes, og at vi sammen virkelig er i stand til at ændre og forny Europa. "

Gennemsigtighed af møder

Kommissionen enedes om et fælles sæt regler, der gælder for kommissærer, deres kabinetter og generaldirektørerne for Kommissionens tjenester. Fra den 1. december offentliggør Kommissionen inden for to uger efter hvert møde på sit websted datoerne, placeringen, navnene på de organisationer og selvstændige, der er mødt, og diskussionsemnerne for dens bilaterale møder.

reklame

Europa-Kommissionens første vicepræsident Frans Timmermans sagde: "For at folk skal genvinde tilliden til Europa, er vi nødt til at åbne vinduerne bredt og være mere gennemsigtige med hensyn til vores måde at arbejde på. Det er lige så vigtigt at gøre det muligt for borgerne at vide, hvem vi møder, og hvorfor , da det påhviler Kommissionen at føre en åben og regelmæssig dialog med interessenter. Kommissionen har til hensigt at gå foran med et godt eksempel på gennemsigtighedsspørgsmål. "

De nye regler, der blev vedtaget i dag, er fastlagt i to kommissionsbeslutninger, den ene dækker kommissærerne og deres kabinetsmedlemmer og den anden dækker generaldirektører. Begge vil træde i kraft fra den 1. december 2014. Dagens skridt vil blive fulgt i 2015 af et kommissionsforslag om en interinstitutionel aftale med Europa-Parlamentet og Rådet om at oprette et obligatorisk register for lobbyister, der dækker alle tre institutioner.

Forbedret gennemsigtighed i TTIP

reklame

Kommissionen vedtog også en meddelelse fra kommissær Malmström, der beskriver, hvordan mere gennemsigtighed vil blive injiceret i forhandlingerne om et transatlantisk handels- og investeringspartnerskab (TTIP). Kommissionen finder det vigtigt at sikre, at offentligheden har nøjagtige og fulde oplysninger om EU's intentioner i forhandlingerne, for at imødegå bekymringerne og for at evakuere misforståelser.

"Vi ønsker at konsultere endnu mere om TTIP," sagde handelskommissær Cecilia Malmström, "og være endnu mere gennemsigtige, så vi tydeligt kan vise, hvad forhandlingerne handler om, og de-mystificere dem. Vi bruger dette som grundlag engagere yderligere med interessenter og offentligheden. "

Handlinger, som Kommissionen har fremsat for at øge gennemsigtigheden i TTIP-forhandlingerne, omfatter:

  • Offentliggørelse af flere EU-forhandlingstekster, som Kommissionen allerede deler med medlemsstaterne og Parlamentet
  • at give adgang til TTIP-tekster til alle medlemmer af Europa-Parlamentet (MEP'er), ikke kun nogle få udvalgte, ved at udvide brugen af ​​en "læsersal" til de MEP'er, der hidtil ikke har haft adgang til begrænsede dokumenter
  • klassificering af færre TTIP-forhandlingsdokumenter som "EU-begrænset", hvilket gør dem lettere tilgængelige for MEP'er uden for læsesalen, og
  • regelmæssigt at offentliggøre og ajourføre en offentlig liste over TTIP-dokumenter, der deles med Europa-Parlamentet og Rådet.

Baggrund

Den 15. juli 2014 præsenterede præsident Juncker sine politiske retningslinjer for Europa-Parlamentet og lovede øget gennemsigtighed, når det kommer til kontakter med interessenter og lobbyister, idet han sagde: "Jeg vil gerne have, at almindelige mennesker i Europa ved, hvem der har været for at se hvem og hvem har talt med hvem, og jeg vil gerne have, at de andre institutioner følger efter. "

I sin tale for Europa-Parlamentet den 15. juli forpligtede præsident Juncker sig også til at arbejde gennemsigtigt i TTIP-forhandlingerne og sagde "Lad os ikke give et indtryk af, at vi ikke står foran, lad os operere gennemsigtigt og offentliggøre dokumenterne." Denne forpligtelse til gennemsigtighed blev også understreget i missionens breve, som præsident Juncker sendte til de 27 kommissærer og er medtaget i en meddelelse fra præsidenten til alle Kommissionens embedsmænd om arbejdsmetoderne for den nye Europa-Kommission. I meddelelsen hedder det, at "kommissærer som regel ikke må møde organisationer eller selvstændige, der ikke er i gennemsigtighedsregisteret."

Mere information

Præsident Junckers politiske retningslinjer
Præsident Junckers åbningstale på Europa-Parlamentets plenarmøde den 15. juli 2014
Præsident Junckers missionsbrev rettet til første næstformand Frans Timmermans
Præsident Junckers missionsbrev rettet til EU-kommissær Cecilia Malmström
Mere om det transatlantiske handels- og investeringspartnerskab
Europa-Kommissionens arbejdsmetoder 2014-2019
Mere om gennemsigtighedsregisteret

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 2.25 milliarder euro i forfinansiering til Tyskland

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 2.25 milliarder euro til Tyskland i forfinansiering, svarende til 9% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Dette svarer til det forfinansieringsbeløb, som Tyskland anmodede om i sin genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i implementeringen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan.

Landet er indstillet til at modtage 25.6 mia. EUR i alt, fuldt ud bestående af tilskud, i løbet af planens levetid. Udbetalingen følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den tyske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. En fuld pressemeddelelse er tilgængelig her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending