Følg os

EU

FEANTSA: 'Vold mod kvinder fører til hjemløshed og fortsætter under hjemløshed'

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

$ RY6J83ZHovedårsagen til, at kvinder bliver hjemløse, er vold. Dette er en kendsgerning, men alligevel er der kun lidt opmærksomhed om dette udbredte og voksende problem i hele Europa. Den 25. november var den internationale dag for afskaffelse af vold mod kvinder. For at markere lejligheden ønsker FEANTSA at henlede opmærksomheden på det stigende antal kvinder, der befinder sig i hjemløshed på grund af vold og opfordrer til bedre reaktioner på problemet på alle niveauer.  

Det er bekymring for hendes sikkerhed, der får en kvinde til at forlade en voldelig partner, når volden intensiveres, og når hendes og hendes børns liv er i fare. Virkningen af ​​vold på kvinder er imidlertid meget bredere end dette. Det påvirker deres selvtillid og følelse af selvværd. For mange kvinder resulterer vold i isolation fra samfundet og begrænser deres deltagelse på arbejdsmarkedet, hvilket negativt påvirker deres evne til at opnå en uafhængig indkomst. Som et resultat står kvinder, der flygter fra vold, ofte over for økonomisk tab og fattigdom plus tab af deres hjem og bliver ofte drevet ind i hjemløshed som følge heraf.

90 procent af hjemløse kvinder oplever en form for vold, mens de er hjemløse, og en ud af to hjemløse kvinder har oplevet vold som børn og i voksenalderen. Mange er overlevende fra intim partnervold, ofte fra mere end en partner. Hver anden hjemløse kvinde blev udsat for seksuelt misbrug som barn.

reklame

Vold og kumulerende traumer er tilbagevendende i hjemløse kvinders liv, og alligevel er behovet for kvinder, der er farvet af voldsoplevelse, ikke behørigt behandlet af hjemløse tjenester, der traditionelt er modelleret for at imødekomme hjemløse mænds behov som standard. Kvinder falder ofte igennem revnerne med politik og levering af tjenester, der er dårligt rustede til at reagere på den specifikke kønsdimension i deres oplevelse af hjemløshed. Selvom de bliver hjemløse, fordi de undslipper vold, udsætter hjemløshed kvinder for fortsat vold og frygt. Derfor, mens vold er en væsentlig årsag til kvinders hjemløshed, oplever kvinder ofte også vold under hjemløshed.

Hjemløse tjenester kan og skal forbedres betydeligt for at imødekomme behovene hos kvinder, der er hjemløse. Dette kræver et markant skift i politik og praksis. Den vold, kvinder oplever før og under hjemløshed, kræver reaktioner, der adresserer traumet ved disse oplevelser samt at tilbyde sikre og sikre boliger med langsigtet støtte, der er skræddersyet til individuelle kvinders behov og forhold.

Vold mod kvinder er en krænkelse af et stort antal grundlæggende menneskerettigheder, der igen fører til yderligere kredsløb. Der er en stærk og omfattende menneskerettighedstraktat i Europa for at tackle vold mod kvinder. EU har en klar rolle i at støtte medlemsstaterne til at undertegne og ratificere denne traktat, Istanbulkonventionen, og sikre en stærk gennemførelse af deres forpligtelse til at forhindre vold, beskytte kvinder og investere i de overlevendes fremtid. Som en del af disse opgaver bør EU-medlemsstaterne og Europa-Kommissionen sikre, at beskyttelse mod vold og støtte til ofre også når ud til kvinder, der er hjemløse, som ofte er skjulte og svære at nå og er en af ​​de mest marginaliserede grupper af mennesker i Europa i dag.

reklame

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 2.25 milliarder euro i forfinansiering til Tyskland

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 2.25 milliarder euro til Tyskland i forfinansiering, svarende til 9% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Dette svarer til det forfinansieringsbeløb, som Tyskland anmodede om i sin genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i implementeringen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan.

Landet er indstillet til at modtage 25.6 mia. EUR i alt, fuldt ud bestående af tilskud, i løbet af planens levetid. Udbetalingen følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den tyske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. En fuld pressemeddelelse er tilgængelig her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending