Følg os

EU

EU-budgettet: Parlamentet opfordrer medlemslandene til at betale op og gøre en handel

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

31305870444MEP'erne var skuffede over, at der ikke var indgået en aftale med Rådet om påfyldning af EU's budget for 2014 og et nyt budget for 2015, sagde de i en debat tirsdag (25. november). De opfordrede EU-landene til at samle den politiske vilje til at tackle den stadigt voksende bunke af ubetalte regninger for 2014. Forhandlingerne genoptages, efter at et nyt budgetforslag er fremlagt den 28. november.
”Vi kan ikke forstå, hvordan Rådet kan have brugt så meget mere tid på at håndtere sit eget problem [dvs. omfordeling af medlemslandenes BNI-baserede bidrag] end til at levere et budget for EU som helhed,” sagde budgetrapporten Gérard Deprez for 2014. (ALDE, BE) og gentager, at: ˮVi er forpligtet til at blive enige om et godt budget for 2014 og 2015. " MEP'erne insisterede igen på behovet for klart at fastslå, hvor mange regninger der ikke var betalt i slutningen af ​​2014, inden de fortsatte med at drøfte budgettet for 2015.Betal hvad du skylderVores forslag er let at forstå: vi skal betale det, vi skylder. Vi kan ikke udsætte betalinger til borgere, organisationer, studerende. Mere end 28 mia.EUR i udestående regninger er forfærdeligtˮ, sagde Eider Gardiazábal Rubial (S&D, ES), en af ​​ordførerne for EU's 2015-budget.

”Parlamentet er klar til at overveje ethvert forslag til løsning af problemet med ubetalte regninger. Det, vi har brug for fra Rådet, er den politiske vilje til at gøre det ", tilføjede hun. For at løse problemet på længere sigt bad MEP'erne Kommissionen om gradvis at fremlægge en plan for at reducere summen af ​​ubetalte regninger, der voksede fra 5 mia. 2010 til ca. € 28 mia. Ved udgangen af ​​2014.

Nok der til de mest presserende regninger

reklame

ˮIngen forstår, at vi har pengene, men vi kan ikke betale, fordi medlemslandene foretrækker at lomme dem selvˮ, sagde den anden ordfører om næste års budget, Monika Hohlmeier (PPE, DE), og henviste til de uventede indtægter på 5 mia. Euro, hovedsagelig fra bøder , at medlemslandene har været tilbageholdende med at betale de mest presserende regninger, som ifølge Kommissionen i øjeblikket udgør 4.7 mia.

Rådets sidste dags udgangsposition 'uacceptabel'

Parlamentets samtaler med Rådet i år blev gjort særligt vanskelige på grund af Rådets manglende angivelse af sin forhandlingsposition indtil den sidste dag i den tilladte periode på 21 dage.
Faktisk kun halvdelen af ​​den toparts budgetmyndighed arbejdede, ˮ bemærkede formanden for budgetudvalget Jean Arthuis (ALDE, FR) og tilføjede, at det var "uacceptabelt", at medlemslandene havde sendt sine repræsentanter til samtalerne uden mandat.

reklame

Næste skridt

Europa-Kommissionen skal forelægge sit nye budgetforslag den 28. november, som efterlader to uger til forhandlinger mellem Parlamentet og Rådet, inden Parlamentet kunne stemme om en aftalt tekst på årets sidste plenarmøde i december. Hvis der ikke er nogen aftale om 2015-budgettet senest den 1. januar 2015, skal EU køre på 'foreløbige tolvtedele', dvs. en tolvtedel af 2014-beløbet eller for 2015-budgetforslaget, alt efter hvad der er lavere, kapitel for kapitel, for hver måned. Dette ville sætte vores borgere i fare med mange flere vanskeligheder med at levere ressourcer, når det var nødvendigt, ˮ sagde budgetkommissær Kristalina Georgieva.

Fremgangsmåde: fælles beslutning, 1. behandling

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 2.25 milliarder euro i forfinansiering til Tyskland

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 2.25 milliarder euro til Tyskland i forfinansiering, svarende til 9% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Dette svarer til det forfinansieringsbeløb, som Tyskland anmodede om i sin genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i implementeringen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan.

Landet er indstillet til at modtage 25.6 mia. EUR i alt, fuldt ud bestående af tilskud, i løbet af planens levetid. Udbetalingen følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den tyske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. En fuld pressemeddelelse er tilgængelig her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending