Følg os

EU

Denis Mukwege: 'Voldtægt er et våben, der afhumaniserer kvinder'

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

20141125PHT80306_original"Vi håber at finde løsninger til at stoppe voldtægt ved at blive brugt som et krigsvåben, undertiden endda som en krigsstrategi." I årevis Denis Mukwege (billedet), dette års Sakharov-prisvinder, har hjulpet ofrene for seksuel vold i Den Demokratiske Republik Congo på trods af trusler og hans familie blev angrebet. Gynækologen vil blive hædret for sit arbejde af Parlamentet under en prisoverrækkelse onsdag den 26. november i plenarmødet. Læs interviewet med ham, og følg begivenheden live.

Hvordan vil prisen påvirke dit arbejde?
Vi føler, at Europa-Parlamentet har forstået kvinders vanskelige situation under konflikter. Vi håber at finde løsninger, der forhindrer voldtægt i at blive brugt som et krigsvåben, undertiden endda som en krigsstrategi.

Som mange andre menneskerettighedsforkæmpere er du et eksempel på udholdenhed under meget vanskelige omstændigheder. Hvad holder dig i gang? Var der nogensinde en lejlighed, hvor du overvejede at give op?
For to år siden blev jeg angrebet derhjemme. Min sikkerhedsvagt blev dræbt, mine børn blev taget som gidsler, og det er sandt, at jeg i det øjeblik troede, at det var for svært, og at jeg var nødt til at tage højde for mit familieansvar. Jeg forlod Congo, men disse kvinders styrke og deres vilje til at kæmpe fik mig til at vende meget hurtigt tilbage.

reklame

Kvinder og piger er ofre for seksuel vold i mange af nutidens konflikter, fra Den Demokratiske Republik Congo til Syrien. Hvad kan vi gøre for at beskytte kvinder og piger?
Enhver af os skal forstå, at voldtægt ikke handler om en seksuel handling mod andres vilje. I et konfliktmiljø bruges voldtægt som et ydmygelsesvåben, et våben, der afhumaniserer kvinder. At voldtage en kvinde eller et barn foran alle og ødelægge deres kønsorganer er ikke noget seksuelt. Det er en ydmygelse, en ond ødelæggelse.

Voldtægt har de samme eller endnu større konsekvenser end klassiske våben. For det første forårsager det en massiv fordrivelse af befolkningen. For det andet, som med alle klassiske våben, ødelægger voldtægt fjendens demografi. Nogle af disse kvinder vil ikke kunne få flere børn. Og selv hvis de kan, er deres fertilitet meget lav. For det tredje kan dens konsekvenser gå gennem generationer. Disse kvinder vil fortsætte med at leve og forurene mennesker i landsbyen, hvis de er smittet med en seksuelt overført sygdom, eller kan også sidst overføre sygdommen til deres børn. Og dem, der bliver gravide, får børn uden filiering, hvilket også bidrager til ødelæggelsen af ​​socialt væv.
Det internationale samfund har trukket en rød linje vedrørende brugen af ​​kemiske, nukleare eller biologiske våben. Vi - mænd og kvinder - har brug for at kræve den røde linje for voldtægt: et våben, der er billigt, tilgængeligt, men meget destruktivt.

Følg prisoverrækkelsen live onsdag den 26. november fra kl.

reklame

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 2.25 milliarder euro i forfinansiering til Tyskland

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 2.25 milliarder euro til Tyskland i forfinansiering, svarende til 9% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Dette svarer til det forfinansieringsbeløb, som Tyskland anmodede om i sin genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i implementeringen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan.

Landet er indstillet til at modtage 25.6 mia. EUR i alt, fuldt ud bestående af tilskud, i løbet af planens levetid. Udbetalingen følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den tyske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. En fuld pressemeddelelse er tilgængelig her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending