Følg os

EU

To årtier i Europa-Parlamentets observationsmissioner

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

EU-parlamentet-ANP-29-5-09Europa-Parlamentet er ikke kun EU's eneste direkte valgte institution, men det gør også sit bedste for at fremme demokrati uden for Europa. I år markerer 20 år Europa-Parlamentets engagement i valgobservation. Sidste år sendte parlamentet delegationer for at overvåge valg i Armenien, Aserbajdsjan, Georgien, Honduras, Jordan, Kenya, Madagaskar, Mali, Nepal, Pakistan, Paraguay og Tadsjikistan. I de seneste måneder deltog MEP'er i missioner til Egypten, Tunesien og Ukraine.

Om observationsmissionerne
Siden 1994 har Europa-Parlamentet arbejdet for at styrke legitimiteten af ​​nationale valg og for at øge offentlighedens tillid til valg i lande uden for EU. Parlamentet kan sende delegationer af MEP'er til at overvåge valg eller folkeafstemninger under forudsætning af, at afstemningerne afholdes på nationalt plan, at de nationale myndigheder har inviteret EU eller Europa-Parlamentet, og at der er en langsigtet mission. MEP-delegationer er normalt en del af den bredere EU-valgobservationsmission (EOM). Når der ikke er nogen EU-mission til stede, integreres Parlamentets delegationer i missionerne fra OSCE's kontor for demokratiske institutioner og menneskerettigheder.

Ukraine

reklame

Fjorten MEP'er observerede parlamentsvalget i Ukraine den 26. oktober. Delegationen blev ledet af Andrej Plenković, der bedømte valget for at være i tråd med internationale standarder. Plenković kaldte valgobservation "et af de bedste eksempler på Parlamentets forpligtelse til at støtte udviklingen og konsolideringen af ​​demokrati, retsstatsprincippet og menneskerettighederne i tredjelande". Det kroatiske medlem af EPP-gruppen tilføjede: "Medlemmernes deltagelse i valgobservationsaktiviteter øger Europa-Parlamentets politiske merværdi og synlighed i lande uden for EU og forbedrer den demokratiske legitimitet af valgobservationsprocessen yderligere."

Tunesien

Michael Gahler, et tysk medlem af EPP-gruppen, ledede en syv medlems delegation for at føre tilsyn med parlamentsvalget i Tunesien i sidste måned. Han vil også lede en mission for at observere det tunesiske præsidentvalg den 23. november. ”Vores observation på stedet, vores tilstedeværelse i løbet af valgdagen sammen med EU's langsigtede mission viser, hvor vigtigt det er, at vi politisk tillægger den demokratiske proces i det pågældende land,” sagde han.

reklame

Moldova
MEP'er gav deres samtykke til associeringsaftalen mellem EU og Moldova tidligere på denne måned. Parlamentet sender nu en syv stærk delegation til at overvåge parlamentsvalget der den 30. november. Lederen for denne mission vil være Igor Šoltes. Det slovenske medlem af De Grønne / EFA-gruppen sagde: "Parlamentariske observationsmissioner bør kun finde sted parallelt og samarbejde med internationale organisationers langsigtede observationsmissioner, da de alene ikke kan være effektive og mangler det overordnede billede, der er uundværligt for at udtrykke en afbalanceret evaluering af valgprocessen. " Šoltes sagde, at ét område, hvor Parlamentets missioner i øjeblikket mangler, er opfølgningen på valget: "[Delegationerne] bør også overvåge perioden efter valg og sikre, at alle mangler og kritiske bemærkninger, der er fremhævet i de endelige evalueringer, behandles behørigt af myndighederne i de berørte lande ". Han tilføjede, at delegationer lejlighedsvis har bidraget til at afbøde spændinger i situationer før konflikten.

Mere information

 

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending