To årtier i Europa-Parlamentets observationsmissioner

EU-parlamentet-ANP-29-5-09Europa-Parlamentet er ikke kun EU eneste direkte valgte institution, men det gør også sit bedste for at fremme demokratiet uden for Europa. I år markerer 20 år af Europa-Parlamentets inddragelse i valgobservation. Sidste år sendte Parlamentets delegationer til at overvåge valg i Armenien, Aserbajdsjan, Georgien, Honduras, Jordan, Kenya, Madagaskar, Mali, Nepal, Pakistan, Paraguay og Tadsjikistan. I de seneste måneder deltaget MEP'er i missioner til Egypten, Tunesien og Ukraine.

Om observationsmissionerne
Europa-Parlamentet har siden 1994 arbejdet for at styrke legitimiteten af ​​nationale valg og til at øge offentlighedens tillid til valg i lande uden for EU. Parlamentet kan sende delegationer af parlamentsmedlemmer til at overvåge valg eller folkeafstemninger på den betingelse, at meningsmålingerne holdes på nationalt plan, at de nationale myndigheder har opfordret EU eller Europa-Parlamentet, og at en langsigtet mission er til stede. MEP delegationer normalt indgår i den bredere EU-valgobservationsmission (EOM). Når der ikke er EU-mission til stede, er Parlamentets delegationer integreret i missioner OSCE Kontoret for Demokratiske Institutioner og Menneskerettigheder.

Ukraine

Fjorten medlemmer af Europa-Parlamentet observerede parlamentsvalget i Ukraine den 26 oktober. Delegationen blev ledet af Andrej Plenković, der dømte valget til at have været i overensstemmelse med internationale standarder. Plenković kaldte valgobservation "et af de bedste eksempler på Parlamentets forpligtelse til at støtte udviklingen og konsolideringen af ​​demokratiet, retsstatsprincippet og menneskerettighederne i tredjelande". Det kroatiske medlem af PPE-gruppen tilføjede: "Medlemmernes deltagelse i valgobservationsaktiviteter øger Europa-Parlamentets politiske merværdi og synlighed i lande uden for EU og yderligere forbedrer valgobservationsprocessens demokratiske legitimitet."

Tunesien

Michael Gahler, et tysk medlem af EPP-gruppen, ledet en syv medlem delegation til at føre tilsyn parlamentsvalg i Tunesien i sidste måned. Han vil også føre en mission for at observere den tunesiske præsidentvalg den 23 November. "Vores observation på jorden, vores tilstedeværelse i valgdagen sammen med EU langsigtede mission demonstrerer den betydning, vi tillægger politisk til den demokratiske proces i det pågældende land," sagde han.

Moldova
MEP'er gav deres samtykke til associeringsaftalen mellem EU og Moldova tidligere i måneden. Parlamentet vil nu sende en syv stærk delegation til at observere parlamentsvalget der på 30 november. Hovedet på denne mission er Igor Šoltes. Det slovenske medlem af De Grønne / EFA-gruppen sagde: "Parlamentariske observatørmissioner bør kun finde sted parallelt og samarbejde med langsigtede observatørmissioner af internationale organisationer, da de alene ikke kan være effektive og mangler det overordnede billede, der er uundværligt for at udtrykke en afbalanceret evaluering af valgprocessen. "Šoltes sagde, at et område, hvor Parlamentets missioner i øjeblikket mangler, er opfølgningen af ​​valg:" [Delegationerne] bør også overvåge valgperioden efter at have kontrolleret, at alle de mangler og kritiske bemærkninger, der fremhæves i De endelige evalueringer behandles behørigt af myndighederne i de pågældende lande. " Han tilføjede, at delegationerne til tider har bidraget til at afbøde spændinger i situationer, der er præ-konflikter.

Mere information

tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, EU, Europa-Parlamentet