Følg os

EU

GMB glæder afhøring af andragende om Cammell Laird 1984: Strikers i Europa-Parlamentet den 1 December

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

på060713dmarnell-2”Vi fejrer 30 år siden strejken i denne måned, og jeg er glad for, at der nu er en dato for andragendet, der skal høres,” sagde GMB-eks-Cammell Laird-angriber Eddie Marnell (Billedet).

Han har modtaget en bekræftelse på, at hans andragende til Europa-Parlamentet er anset for at være antaget og vil blive hørt på mødet for Udvalget for Andragender on 1. december 2014. Det vil sandsynligvis blive hørt om 16h.

Edward Marnell, på vegne af alle Cammell Laird-strejkerne, indgav en klage i juli 2013 til Europa-Parlamentet med hensyn til den uretfærdige behandling af Cammell Laird-strejkerne i 1984 og deres kamp for retfærdighed siden da. I 1984 tog disse arbejdere officiel strejke på grund af tab af job. De blev afskediget, fængslet i 30 dage, og al deres afskedigelse og pensionsrettigheder blev ophævet. Siden da har al bestræbelse på at finde officiel dokumentation relateret til beslutningen om at retsforfølge dem, sværhedsgraden af ​​dommen for foragt, deres fængsling i Walton-fængslet med høj sikkerhed og ophør af alle beskæftigelsesrettigheder fra virksomheden mislykkedes. Den uretfærdige behandling af Cammell Laird-strejkerne udgør en langvarig abort på retfærdighed.

reklame

Der har været konsekvente forsøg siden 1984 på at indhente oplysninger, herunder adskillige anmodninger om informationsfrihed til britiske statsoverhoveder og justitsministre og beslægtede myndigheder vedrørende krænkelse af de involverede menneskers grundlæggende menneskerettigheder under etablerede europæiske og internationale love, traktater og konventioner. Alligevel har deres erklærede rettigheder til respekt for princippet om frihed, demokrati, respekt for menneskerettigheder og grundlæggende frihedsrettigheder og retsstatsprincippet i henhold til art. 6 i traktaten om Den Europæiske Union er blevet nægtet.

Cammell Laird-strejkerne har henvendt sig til Europa-Parlamentet efter at have opbrugt nationale kanaler for at få information om at vinde retfærdighed.

Eddie Marnell, andragende og medlem af GMB Central Executive Council, sagde: "Jeg ser frem til at deltage i denne høring i Europa-Parlamentet som endnu et skridt i, hvad der har været en lang vej til at forsøge at få retfærdighed. Vi mindes 30 år siden strejken dette måned, og jeg er glad for, at der nu er en dato for andragendet, der skal høres.

reklame

"Som jeg forstår det, vil EU-Kommissionen blive bedt om oplysninger om sådanne handlingers forenelighed med den gældende EF-traktat med hensyn til anerkendelse af fagforenings rettigheder og strejkeretten, og en anmodning er sandsynligvis skal forelægges to Europa-Parlamentets udvalg for en udtalelse om sagen (Retlige og borgerlige frihedsrettigheder og beskæftigelsesudvalg).

"Vi sætter pris på, at dette på nuværende tidspunkt ikke udgør en afgørelse i Cammell Laird-medarbejdernes sag. Det betyder simpelthen, at udvalget anmoder Europa-Kommissionen om flere oplysninger.

”Efter så længe med så lidt information, vil enhver udvikling, der kan hjælpe med at kaste lys over beslutningerne, der fører op til dette åbenlyse abort på retfærdighed, være velkommen.

"Denne proces kan tage noget tid, da der ikke er nogen fastlagt tidsramme for et svar fra Kommissionen. Jeg forventer ikke et svar i mindst 3-6 måneder, måske længere. Men så har vi allerede ventet i 30 år og desværre nogle af mine arbejdskolleger er ikke længere med os for at fortsætte vores kamp for retfærdighed. Det er grunden til, at de af os, der er tilbage, fortsætter med at vende enhver sten, vi kan, i vores kampagne for retfærdighed. "

Læs
reklame

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending