Følg os

EU

Ubetalte krav synker EU-forhandlingerne budget

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Rådet-of-the-europæisk-UNONParlamentet ønsker at reducere den voksende bunke af ubetalte regninger, mens rådets forslag, der blev afsløret på den sidste dag i budgetforhandlingerne, kun forværrer betalingskrisen, sagde budget-MEP'er efter forligsdiskussioner mellem medlemslandene og Parlamentet brød sammen mandag aften (17) November). Kommissionen vil nu fremlægge et nyt budgetforslag.

”Vi skal have et konkret svar på det uudholdelige problem med ubetalte fakturaer, der akkumuleres på Kommissionens skriveborde. Dette sætter EU-myndighedens troværdighed i fare og føder Europhobes argumenter, ”sagde Jean Arthuis (ALDE, FR), lederen af ​​den parlamentariske delegation.

Betalinger igen

reklame

”Hvor troværdigt kan et EU være, der beder medlemslandene om at kontrollere deres offentlige udgifter, og alligevel sætter iværksættere, forskere og Erasmus-studerende i vanskeligheder ved ikke at overholde sine forpligtelser,” spurgte Arthuis.

Under forhandlingerne, der varede indtil fristen ved midnat, kunne Parlamentet ikke acceptere Rådets holdning, der ville halvere det beløb, som Kommissionen anmodede om at betale de mest presserende regninger for at stoppe snebold af ubetalte krav. Kommissionen har gentagne gange sagt, at de 4.7 mia. €, der blev anmodet om i maj, var det absolutte minimum til dette formål.

Vindfaldsindtægter skal betale gæld

reklame

Parlamentet vil bruge de ekstraordinære indtægter på 5 mia. Euro fra bøder til at afvikle nogle af de mest presserende regninger. Dog erklærede medlemslandene, at de foretrækker at kanalisere den ekstra indkomst tilbage til deres nationale budgetter.

Fleksible ressourcer

Parlamentet ønsker også at sikre, at bistandsmidler til en værdi af 11 mia. Euro mellem 2014-2020 til naturkatastrofer, masseafskedigelser og humanitære kriser forbliver tilgængelige ud over - og ikke medtaget i, som Rådet siger - de beløb, der er aftalt i EU's syvårige budget ramme.

Parlamentet ønsker at se et køreplan udarbejdet med en præcis tidsplan for reduktion af bjerget af ubetalte regninger.

Sene rådsholdning

”Forliget, der startede for tre uger siden, lider af hemiplegi, hvor en del af budgetorganet ikke har fungeret,” tilføjede Arthuis.

Parlamentet modtog Rådets forhandlingsposition på den sidste dag i en tre-ugers periode, som skulle have tjent til at forligte de forskellige holdninger for at nå frem til et brugbart budget for Unionen.

Næste skridt

Uden nogen aftale, der lukker budgetforligsprocessen, bliver Europa-Kommissionen nødt til at forelægge et nyt budgetforslag, der genstarter budgetproceduren. Hvis der ikke er nogen aftale om 2015-budgettet den 1. januar 2015, kører Unionen på en tolvtedel af det foregående års beløb hver måned.

EP-erklæring efter mislykket forligsmøde (14.11.2014)
EP's holdning til Rådets læsning af budgettet 2015 (22.10.2014)

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending