Følg os

Priser

Prisoverrækkelse af 2014 EU-litteraturpris

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

dscf4696Tonight (18 November), this year’s 13 best new or emerging authors in Europe will receive their award during a gala ceremony to be held at Concert Noble, in Brussels. The winners of the 2014 EU Prize for Literature (EUPL) are: Ben BLUSHI (Albania), Milen RUSKOV (Bulgaria), Jan NĚMEC (Czech Republic), Makis TSITAS (Greece), Oddný EIR (Iceland), Janis JONEVS (Latvia), Armin ÖHRI (Liechtenstein), Pierre J. MEJLAK (Malta), Ognjen SPAHIĆ (Montenegro), Marente DE MOOR (The Netherlands), Uglješa ŠAJTINAC (Serbia), Birgül OĞUZ (Turkey) and Evie WYLD (The United Kingdom).

The awards will be presented by Education, Culture, Youth and Sport Commissioner Tibor Navracsics, in the presence of Silvia Costa, MEP and chairwoman of the European Parliament's Culture and Education Committee and Italian Undersecretary of State for European Affairs Sandro Gozi, for the Italian Presidency. The ceremony will also be attended by culture ministers of this year's participating countries, and by other leading figures of the worlds of literature, culture and politics.

Organized by the European Commission in cooperation with the European Writers' Council, the Federation of European Publishers and the European and International Booksellers Federation, the competition is open to authors in the 37 countries involved in the EU Kreativt Europa progra. The winners, nominated by national juries, will receive €5,000 and will be given priority to receive EU translation grants through the support programme for Europe's cultural and creative sectors, Kreativt Europa. The translation of the 56 EUPL winners’ books since 2009, already allowed them to be read by a much larger audience throughout Europe.

reklame

Commissioner Tibor Navracsics said: “I am very pleased to be honouring these outstanding authors for their work. The European Prize for Literature is a great way of celebrating the wealth of creativity and diversity that the cultural sector of our continent has to offer. Above all, it shows the power of words to overcome borders. Well done to all the winners!”​

“Once again we are spoiled with 13 promising writers who illustrate our strong European literary heritage. As representatives of booksellers, we are looking forward to providing them with the promotional platform they deserve and to seeing their books displayed in as many bookshops as possible, all over Europe, and hopefully beyond,” said Kyra Dreher, Fabian Paagman and Jean-Luc Treutenaere, co-presidents of the European and International Booksellers Federation.

Dr. Pirjo Hiidenmaa, President of the European Writers’ Council, said: “Thirteen new authors coming to the European scene! These authors are already known in their own countries and their own languages, and now their critics and experts have selected them to drive them forward. We welcome these new language creators and storytellers who will entertain readers and challenge our thinking.”

reklame

Pierre Dutilleul, President of the Federation of European Publishers, added: “The European motto is “united in diversity”. In this search of a balance between union and national singularity, literature plays a rather unique role, as it helps building bridges between our different cultures. These bridges, which foster mutual understanding, are more than necessary if we are to pursue our European endeavor. This year again, 13 European laureates, have succeeded in making us more European, more open to diversity and differences by sharing with us the uniqueness of their cultures. As a publisher, I hope these emerging authors will find readers throughout Europe thanks to the magic of translation.”

Mere information

Præmie hjemmeside
Kulturportal for Den Europæiske Union

 

Priser

Ære mod inden for journalistik: Ansøg om Lorenzo Natali Media Prize i 2021 indtil 19. april

Udgivet

on

Ansøgninger åbnede den 1. marts til en af ​​verdens førende journalistiske priser - Lorenzo Natali Media Prize. Støttet af Europa-Kommissionen hylder prisen journalister fra hele verden for deres modige rapportering og for deres historier om mennesker og planeten, der fremhæver nogle af nutidens største udfordringer og inspirerende løsninger, der adresserer dem. For at markere lanceringen af ​​2021-udgaven sagde International Partnerships Commissioner Jutta Urpilainen: ”Den Europæiske Union står for ytringsfrihed i Europa og rundt om i verden. Gennem Lorenzo Natali Media Prize anerkender vi journalister, der har vovet, ofte med stor personlig risiko, at rapportere fakta og fortælle historierne, der kaster lys over emner som uretfærdighed, ulighed og miljøforringelse. Historier der viser de inspirerende måder, hvorpå folk reagerer. Hvis du er journalist, der netop har fortalt denne historie i det forløbne år, opfordrer jeg dig til at ansøge. ”

Sidste frist for tilmeldinger er 19. april 2021. Vinderne tildeles € 10,000. For flere detaljer, se venligst pressemeddelelse og Lorenzo Natali Media Prize-websted.

reklame

Læs

Priser

Fire #MEDIA-film vil konkurrere om #GoldenLion på #VeniceFilmFestival

Udgivet

on

Den 76th Venice Film Festival startede den 28 august med 12-film understøttet af Media-programmet - EU's program til støtte for den europæiske film- og audiovisuelle industri. Fire af MEDIA-understøttede film er desuden blevet opført på listen til at konkurrere om Golden Lion: Sandheden af Hirokazu Kore-eda (Frankrig, Japan), Om endeløshed af Roy Andersson (Sverige, Tyskland, Norge), Martin Eden af Pietro Marcello (Italien, Frankrig) og Den malede fugl af Václav Marhoul (Tjekkiet, Ukraine, Slovakiet). Det Orizzonti konkurrence der er dedikeret til de seneste æstetiske og udtryksfulde trends i international biograf med MEDIA-understøttet Blanco en blanco af Theo Court (Spanien, Chile, Frankrig, Tyskland) og Mor af Rodrigo Sorogoyen (Spanien, Frankrig).

Filmen Effetti Domino af Alessandro Rosseto (Italien) vises i Sconfini-sektion der er dedikeret til art-house og genrefilm, eksperimentelle og kunstnerfilm. Fem yderligere film, der støttes af MEDIA, deltager i de uafhængige sektioner Giornate degli Autori såvel som i Venice International Film Critics Week afholdt parallelt med festivalen. Ved siden af ​​festivalen arrangerer Europa-Kommissionen også lørdag (31 august) European Film Forum. Flere detaljer om de MEDIA-understøttede film på Venice Film Festival er tilgængelige her, MEDIA-programmet her og på European Film Forum her. Flere oplysninger om Kommissionens støtte til de audiovisuelle og kreative sektorer i 2020 er tilgængelige her.

Læs

Priser

10 byer, der konkurrerer om 2020 #EuropeanCapitalOfSmartTourism-titlen

Udgivet

on

Ti europæiske byer er blevet liste på listen til 2020 Den europæiske hovedstad for smart turisme konkurrence (præsenteret i alfabetisk rækkefølge): Bratislava (Slovakiet), Breda (Holland), Bremerhaven (Tyskland), Göteborg (Sverige), Karlsruhe (Tyskland), Ljubljana (Slovenien), Málaga (Spanien), Nice (Frankrig), Ravenna (Italien) og Torino (Italien). De finalistiske byer blev udvalgt blandt i alt 35 ansøgninger fra 17 EU-medlemsstater.

Den europæiske hovedstad for smart turisme blev foreslået som en forberedende foranstaltning af Europa-Parlamentet og gennemføres af Europa-Kommissionen. Det sigter mod at fremme smart turisme i EU, fremme innovativ, bæredygtig og inklusiv turismeudvikling samt sprede og lette udvekslingen af ​​bedste praksis. Dette EU-initiativ anerkender enestående resultater fra europæiske byer som turistdestinationer i fire kategorier: Tilgængelighed, bæredygtighed, digitalisering samt kulturarv og kreativitet.

Sidste år vandt Helsinki og Lyon åbningskonkurrencen, og de to byer har i fællesskab titlerne af European Capitals of Smart Tourism i 2019.

Dette er den anden udgave af konkurrencen om at tildele to byer som de europæiske hovedstæder for smart turisme i 2020. De to vindende byer vil drage fordel af kommunikation og branding support i et år. Dette vil omfatte; en salgsfremmende video, en specialbygget skulptur til deres bycentre samt skræddersyede salgsfremmende handlinger.

Derudover uddeles fire priser til anerkendelse af resultater i de enkelte kategorier af konkurrencen (Tilgængelighed, bæredygtighed, digitalisering og kulturarv og kreativitet).

Alle vindende byer annonceres og tildeles ved en prisuddelingsceremoni, der finder sted som en del af det europæiske turistforum i Helsinki den 9-10 oktober 2019.

Baggrund

I den første fase af konkurrencen vurderede et uafhængigt ekspertpanel ansøgningerne. Alle finalistbyer viste fremragende karakter i de fire konkurrencekategorier samlet.

I anden fase rejser repræsentanter for de 10 finalistbyer til Helsinki for at præsentere deres kandidaturer og det program for aktiviteter, der er planlagt til 2020 foran den europæiske jury. Den europæiske jury mødes den 8. oktober 2019 og vælger to byer til at blive europæiske hovedstæder for smart turisme i 2020.

Udvælgelsen af ​​de mest innovative projekter, ideer og initiativer, som byerne har indsendt til det sidste års konkurrence, findes i Kompendium af bedste praksis, guide til smart turisme i EU. For alle de seneste nyheder om Den europæiske hovedstad for smart turisme, tilmeld dig nyhedsbrev, eller følg videre Facebook or Twitter.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending