Følg os

EU

Van Rompuy om krisen: 'Det lykkedes os at afværge en reel katastrofe'

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

20141107PHT78001_width_600Fra at kæmpe med eurokrisen til at fremme fred i Ukraine har det været et begivenhedsrigt formandskab for Herman Van Rompuy, den første præsident for Det Europæiske Råd nogensinde. Den 1. december sender han stafetten til Donald Tusk. Da Van Rompuy besøgte parlamentet til sin sidste debat i denne uge, talte han om sine største triumfer og de største udfordringer, som Europa står over for.

Hvordan ser du tilbage på dit præsidentskab, og hvad var de største sejre?

Mit formandskab var domineret af krisen i euroområdet, men med en stor indsats lykkedes det os at stabilisere det. Forestil dig, hvis vi ikke havde: vi ville ikke have stagnation, men en depression som i 1930'erne. Det lykkedes os at afværge en reel katastrofe. Dette var en kollektiv indsats fra institutionerne og medlemslandene.

reklame

Sidste torsdag og fredag ​​(6-7 november) nåede vi også en klimaaftale, der reducerede gashusudledningen med 40% sammenlignet med 1990 i 2030. Vi nåede alle de tidligere mål, og vi er nu meget ambitiøse. Vi fører igen globalt på dette.

Hvad ser du som de største udfordringer for den kommende periode?

Vi er nødt til at gøre alt for at genoprette økonomisk vækst og beskæftigelse. Vi har allerede gjort meget, men det har ikke ført til tilstrækkelige resultater, så vi er nødt til at intensivere vores indsats. Der er også krisen i Ukraine. Det er en dårlig udvikling, at grænser er blevet ændret ensidigt, fordi grænser garanterer fred. Vi i Europa bør se, hvordan vi kan bidrage til fred og genoprette stabiliteten i regionen, samtidig med at vi respekterer det ukrainske folks vilje, der ønsker tættere bånd til EU.

reklame
Herman Van Rompuy er også berømt for sine haikus, en kort poetisk form populær i Japan. Til interviewet præsenterede han os for dette digt (oversat fra hollandsk): 'En krans af stjerner, der flyder på det blå hav sammen for evigt'

En anden udfordring vil være Storbritanniens position i EU efter det næste valg der. Hvordan kan vi bidrage - men ikke til enhver pris - at landet forbliver i Unionen. De er nødt til at have det og sætte betingelser, der er acceptable for os. Under alle omstændigheder er hensigten - og jeg tror også for de britiske ledere - at beholde Det Forenede Kongerige i Den Europæiske Union.

Hvordan skal EU-institutionerne reagere på euroskepticisme?

Resultater taler højere end ord og erklæringer. Vi bør overbevise europæiske borgere om de fordele, som EU giver med hensyn til velstand, økonomisk vækst og beskæftigelse. Vi bør også forbedre, hvordan vi taler om Europa. Det er uacceptabelt at deltage i europæisk beslutningstagning i Bruxelles, men bebrejd alle upopulære beslutninger om EU, når du er tilbage i dit eget land. Det skaber et negativt billede af EU.

Hvad agter du at gøre næste gang?

Min politiske karriere slutter den 1. december og skaber tid til at forfølge andre aktiviteter, jeg har udsat. Jeg underviser i Louvain-la-Neuve på fransk og på College of Europe på engelsk. Jeg holder også taler om emner, der interesserer mig. Jeg ser frem til det, men selvfølgelig vil jeg også savne mit politiske liv i Belgien og Europa. Jeg er meget taknemmelig for, at jeg fik lov til at påtage mig denne rolle.

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 2.25 milliarder euro i forfinansiering til Tyskland

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 2.25 milliarder euro til Tyskland i forfinansiering, svarende til 9% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Dette svarer til det forfinansieringsbeløb, som Tyskland anmodede om i sin genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i implementeringen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan.

Landet er indstillet til at modtage 25.6 mia. EUR i alt, fuldt ud bestående af tilskud, i løbet af planens levetid. Udbetalingen følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den tyske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. En fuld pressemeddelelse er tilgængelig her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending