Følg os

EU

EU-efterforskere mod svig bør undersøge beskyldninger om bestikkelse og korruption i Kosovo, siger S&D

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

maxresdefaultDet bør overvejes hurtigst muligt at inddrage Den Europæiske Unions Kontor for Bekæmpelse af Svig (OLAF) til at overtage efterforskningen af ​​påstået bestikkelse, medvirken til at unddrage sig strafferetlige anklager og trusler mod journalister fra embedsmænd i EU's 'EULEX' retsstatsmission i Kosovo , ifølge MEP Richard Howitt (Billedet), udenrigspolitisk talsmand for S & D-gruppen i Europa-Parlamentet.

"En manglende overholdelse heraf kan udløse en parlamentarisk undersøgelse af beskyldningerne," sagde han.

Howitt satte også spørgsmålstegn ved den tilsyneladende manglende anvendelse af whistleblower-beskyttelsesprocedurer, efter at den britiske embedsmand rapporterede at have fremsat påstandene blev suspenderet fra tolden.

reklame

S & D-talsmanden fremsatte sine bemærkninger under et interview i dag (tirsdag den 4. november) på Kosovos førende station, Radio Dukagjini, efter et møde i Europa-Parlamentets udenrigsudvalg, der afhørte højtstående EU-embedsmænd med ansvar for fælles sikkerheds- og forsvarspolitik (CSFP) og fra European External Action Service (EEAS) om beskyldningerne.

På vegne af S & D-gruppen støttede Howitt forslag til udenrigsudvalget om at forelægge yderligere skriftlige spørgsmål om efterforskningen af ​​beskyldningerne, hvilket efterlod muligheden for en parlamentarisk undersøgelse, hvis udvalget ikke modtager øjeblikkelige og tilfredsstillende svar.

Howitt sagde: ”Vi har en nultolerancepolitik over for korruption, og Europa-Parlamentet sender en besked om, at enhver mulig korrupt og kriminel aktivitet i denne sag skal behandles hårdt.

reklame

”Hvis anklager om korruption kommer frem, skal de behandles fuldt ud, retfærdigt og tilfredsstillende, og som det ser ud i dag, kan jeg ikke sige noget om hjertet, at jeg mener, at det endnu er gjort.

"EULEX har gjort meget, og vi ønsker, at det skal gøre mere, ikke mindre, men deres troværdighed og Europas er på spil.

"Testen for EU handler ikke bare om, hvorvidt der er fundet en korrupt handling, det handler om, hvordan beskyldningerne håndteres, om de undersøges korrekt, og om de ansvarlige - hvis der findes bevis - derefter retsforfølges og holdes til ansvar .

”Hvis retssager finder sted i Kosovo selv, skal de have støtte fra os i Bruxelles.

”I dette tilfælde føler jeg og mange af mine MEP-kolleger, at undersøgelsen har taget for lang tid, og at den aktuelle opmærksomhed på den måske kun skyldes, at disse spørgsmål er kommet i medierne.

”Jeg er også bekymret for, at der er en påstået whistleblower, der tilfældigvis er statsborger i mit eget land, Det Forenede Kongerige, og at regler for beskyttelse af whistleblowers ikke synes at være anvendt korrekt.

"Trusler mod uafhængige journalister, der udfører deres arbejde, er også absolut i strid med Europas forpligtelse til ytringsfrihed. Hvis det viser sig, at de har fundet sted, bør de ansvarlige embedsmænd ikke have nogen rolle i Europas tjeneste på noget niveau og skal afskediges.

"Jeg har talt direkte i dag med Federica Mogherini, EU's højtstående repræsentant for udenrigsanliggender, sikkerhed og forsvar. Jeg ved, at hun personligt udøves af disse rapporter og prioriterer højt politisk at støtte efterforskningen og sikre fuld gennemsigtighed for dens resultater . Hun har min gruppes støtte, og jeg tror, ​​det er måden at bevare det kosovanske folks tillid - en tillid, som vi alle ønsker. "

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending