Følg os

Konferencen af ​​Perifere Kystregioner i Europa (CPMR)

Kommissionen foreslår fiskerimuligheder i Atlanterhavet og Nordsøen for 2015

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

overfiskeEuropa-Kommissionen har foreslået fiskerimuligheder for Atlanterhavet og Nordsøen i 2015. Dette er det årlige forslag om den mængde fisk, der kan fanges af EU-fiskere fra de vigtigste kommercielle fiskebestande næste år, og det er for første gang baseret på den nye fælles fiskeripolitik. En af nøglesøjlerne i den nye fælles fiskeripolitik er, at alle bestande fiskes på bæredygtige niveauer, det såkaldte Maximum Sustainable Yield (MSY). Når det er muligt, rådgiver forskerne, hvordan man bringer bestandene til MSY-niveauer. For fiskebestande i europæiske farvande, dvs. ikke aftalt med internationale partnere, foreslår Kommissionen at hæve eller opretholde fangstgrænserne for 29 bestande og reducere dem til 40 bestande i overensstemmelse med videnskabelig rådgivning.

For mange af de aktier, der deles med internationale partnere, forhandles der stadig. Forslaget indeholder derfor kun tal for ca. halvdelen af ​​lagrene på dette stadium. Den afsluttes, når forhandlinger med tredjelande og inden for regionale fiskeriforvaltningsorganisationer (RFMO'er) har fundet sted.

Forslaget vil blive drøftet af medlemsstaternes ministre på fiskerirådet den 15.-16. December og finder anvendelse fra den 1. januar 2015.

reklame

Detaljer om forslaget

Forslaget fastlægger niveauer for den samlede tilladte fangst (TAC) og fiskeriindsats både for bestande, der udelukkende forvaltes af EU, og for bestande, der forvaltes med tredjelande som Norge eller gennem RFMO'er over hele verdenshavene.

For nogle EU-bestande ved MSY, såsom havtaske og hestemakrel i iberiske farvande, eneste i den vestlige kanal og nefrops i Nordsøen, foreslår Kommissionen at øge TAC'erne. Disse bestande er succeshistorier for både fiskerisektoren og de berørte medlemsstater, der har vist, at forvaltning af bestande ansvarligt og træffende beslutninger for at opnå MSY leverer bæredygtige fiskebestande og betaler sig økonomisk for dem, der er ansat i branchen.

reklame

På samme tid forbliver billedet for nogle bestande i en dårlig tilstand alarmerende. Torskbestande i Det Irske Hav og Kattegat er fortsat i en alvorlig tilstand, og de dårlige data hæmmer forvaltningen af ​​disse bestande. Sålen i den østlige kanal er på ekstremt lave niveauer. Rådgivning til kuller og torsk i Det Keltiske Hav kræver også betydelige TAC-nedskæringer, så disse bestande kan bringes til MSY-niveauer. Torsk i det vestlige Skotland er et reelt problem med ekstremt høje mængder udsmid og er stadig i risiko for sammenbrud.

For mange af disse bestande er der presserende behov for mere selektive fisketeknikker, så unge fisk ikke fanges, før de kan reproducere og genopfylde fiskebestandene. Dette er især presserende for fiskeri i det keltiske hav og de vestlige farvande, hvor der er behov for en stor indsats for at gennemføre de selektivitetsforanstaltninger, som forskere har anbefalet. Dette vil også hjælpe vores fiskerisektor med at overholde forpligtelsen til at lande alle fangster fra næste år og blive mere rentable på mellemlang sigt.

For bestande, hvor data ikke er gode nok til korrekt at estimere deres størrelse, afspejler Kommissionens forslag råd fra Det Internationale Havundersøgelsesråd (ICES) om at tilpasse TAC op eller ned med maksimalt 20%. Efter en rådsafgørelse sidste år om forsigtighedsnedsættelser foreslås TAC'er på samme niveau som i 2014 for 26 af disse bestande.

For et begrænset antal EU-bestande er den videnskabelige rådgivning først modtaget for nylig, eller den frigives inden for de næste par uger. For disse bestande skal rådgivningen analyseres yderligere, inden der foreslås et TAC-tal senere på efteråret.

For fiskebestande, der deles med tredjelande (Norge, Færøerne, Grønland, Island, Rusland), forhandler Europa-Kommissionen på EU's vegne mod slutningen af ​​hvert år med disse lande om de mængder fisk, der skal fanges, følgende år, baseret på videnskabelig rådgivning.

For bestande i internationale farvande og for stærkt vandrende arter, såsom tun, forhandler Europa-Kommissionen, der repræsenterer EU, fiskerimuligheder inden for rammerne af RFMO'er. Disse skal efterfølgende overføres til EU-lovgivning.

Mere information

Se tabellerne nedenfor for detaljer om dagens forslag til Atlanterhavet og Nordsøen.

TAC og kvoter

Videnskabelig rådgivning: de foreslåede fangstbegrænsninger er baseret på den videnskabelige rådgivning fra Det Internationale Havundersøgelsesråd (ICES) og Den Videnskabelige, Tekniske og Økonomiske Komité for Fiskeri (STECF), klik her.
Interessenter blev også hørt på baggrund af Kommissionens høringsdokument fra maj: se IP / 13 / 487
Flerårige forvaltningsplaner
Kort over fiskeriområder
MEMO / 14 / 516

Bemærk: Tabellerne nedenfor viser kun EU-aktier, der ikke er delt med tredjelande.

videnskabeligt navn

Almindeligt navn

TAC-enhed

(Se kort)

TAC i 2014

TAC 2015 (forslag)

TAC-ændring: 2014-2015 (forslag)

Lophius

havtaske

VIIIc, IX, X, CECAF 34.1.1

2629

2987

13.6 %

jomfruhummer

jomfruhummer

IIa (EU), Nordsøen (EU)

15499

17699

14.2 %

Solea solea

Tåle

VIIe

832

851

2.3 %

Trachurus

Hestemakrel

IX

35000

59500

70.0 %

Tabel 1: Aktier med forslag til øget TAC

Tabel 2: Aktier uden ændringer i TAC1

videnskabeligt navn

Almindeligt navn

TAC-enhed

(Se kort)

TAC i 2014

TAC 2015 (forslag)

TAC-ændring: 2014-2015 (forslag)

Engraulis

Ansjos

IX, X, CECAF 34.1.1.

8778

8778

0.0 %

Gadus morhua

Torsk

VIa, Vb ...

0

0

0.0 %

Lepidorhombus

glashvarre

IIa (EU), IV (EU)

2083

2083

0.0 %

Tabel 3: Aktier med forslag til nedsat TAC

videnskabeligt navn

Almindeligt navn

TAC-enhed

(Se kort)

TAC i 2014

TAC 2015 (forslag)

TAC-ændring: 2014-2015 (forslag)

Argentina silus

Større sølv smelte

V, VI, VII EU + int. w.

4316

3798

-12.0%

Caproidae

havgalte

VI, VII, VIII EU

127509

53296

-58.2%

Clupea

Sild

VIa (S), VIIbc

3676

0

-100.0%

VIIghjk

22360

15652

-30.0%

VIIa

5251

4854

-7.6%

Gadus morhua

Torsk

VIIb, c, ek, VIII, IX, X, CECAF 34.1.1 (EU)

6848

2471

-63.9%

Kattegat (IIIa (S))

100

80

-20.0%

VIIa

228

182

-20.0%

Lepidorhombus

glashvarre

VIIIc, IX, X, CECAF34.1.1 (EU)

2257

1013

-55.1%

VII

17385

13814

-20.5%

VIIIabde

1716

1366

-20.4%

Lophius

havtaske

VII

33516

29536

-11.9%

VIIIabde

8980

7914

-11.9%

Melanogrammus

Kuller

VIIb-k, VIII, IX, X, CECAF 34.1.1 (EU)

9479

5605

-40.9%

VIIa

1181

945

-20.0%

Merlangius

Whiting

VIII

3175

2540

-20.0%

Vb (EU-farvande), VI, XII, XIV

292

234

-20.0%

Merluccius

Kulmule

VIIIc, IX, X, CECAF 34.1.1 (EU)

16266

13826

-15.0%

Hake (samlet N. TAC)

samlede nordlige TAC'er (IIIa / IIa og IV / Vb, VI, VII, XII og XIV / VIIIabde)

81846

78457

-4.1%

Molva dypterigia

Blå ling

int farvande i XII

697

558

-20.0%

jomfruhummer

jomfruhummer

VIIIabde

3899

3214

-17.6%

VIIIc

67

60

-10.0%

IX og X; EU-farvande i CECAF 34.1.1

221

199

-10.0%

Pleuronectes

Rødspætte

VIIa

1220

976

-20.0%

VIIde

5322

4597

-13.6%

VIIfg

461

420

-8.9%

Pollachius pollachius

Pollack

VII

13495

10796

-20.0%

VIIIabde

1482

1186

-20.0%

Rajidae

Skøjter og stråler

IIIa

47

38

-20.0%

EU-farvande i VI, VIIa-c, VIIe-k

8032

6426

-20.0%

IIa (EU), IV - Nordsøen (EU)

1256

1005

-20.0%

VIId

798

638

-20.0%

EU-farvande i VIII, IX

3420

3078

-10.0%

Solea solea

Tåle

VIId

4838

1931

-60.1%

IIIa, IIIbcd (EU)

353

205

-41.9%

VIIfg

1001

652

-34.9%

VIIIab

3800

3420

-10.0%

VIIa

95

90

-5.3%

Trachurus

Hestemakrel

VIIIc

18508

13572

- 26.7%

IIa, IVa, VI, VII, VIIIabde; EU-farvande i Vb, XII, XIV

115212

85732

-25.6%

Tabel 4: Lagre i pm, f.eks. Med forbehold for sen rådgivning

videnskabeligt navn

Almindeligt navn

TAC-enhed

(Se kort)

endelig TAC i 2014

Lepidorhombus

glashvarre

Vb (EU), VI, XII, XIV

4074

Lophius

havtaske

IIa (EU), Nordsøen (EU)

7833

Vb (EU), VI, XII, XIV

4432

Melanogrammus

Kuller

Vb, VIa

3988

Merlangius

Whiting

VIIb-k

20668

jomfruhummer

jomfruhummer

VII

20989

Vb (EU og international), VI

15287

Tabel 5: Aktier, for hvilke TAC er delegeret til en individuel MS

videnskabeligt navn

Almindeligt navn

TAC-enhed

(Se kort)

MS ansvarlig

Clupea

Sild

VIa Clyde

Storbritannien

Trachurus

Hestemakrel

CECAF (Canaries)

Spanien

CECAF (Madeira)

Portugal

X, CECAF (Azorerne)

Portugal

Penaeus

Penaeus rejer

Fransk Guyana

Frankrig

Merlangius

Whiting

IX, X, CECAF 34.1.1. (EU)

Portugal

1 :

Denne tabel inkluderer ikke de lagre, der er inkluderet i den fælles erklæring fra Rådet og Kommissionen "Ad Specific Data Limited Stock" (se rådsdokument PECHE 13, 5232/14). TAC'erne for databegrænsede lagre, der er inkluderet i denne erklæring, opretholdes i yderligere fire år, medmindre opfattelsen af ​​status for nogen af ​​disse lagre ændres væsentligt i denne periode.

Konferencen af ​​Perifere Kystregioner i Europa (CPMR)

Fiskeriregler: Obligatorisk CCTV for visse fartøjer til at modvirke overtrædelser

Udgivet

on

Parlamentet har vedtaget sin forhandlingsposition om det nye fiskerikontrolsystem, som vil reformere de regler, der har styret EU's fiskeriaktiviteter siden 2010. plenum  PECH

Med 401 stemmer for, 247 imod og 47 hverken for eller imod, blev MEP'er enige om at bruge nye teknologier til bedre at håndhæve fiskeriregler og forbedre sikkerhed og gennemsigtighed. De insisterer også på, at forbrugerne skal vide, hvornår, hvor og hvordan de produkter, de køber, fanges.

Brug af indbyggede kameraer (CCTV) til at foretage kontrol af landingsforpligtelser bør være obligatorisk for en "minimumsprocent" af fartøjer, der er længere end 12 meter, og som er identificeret som "udgør en alvorlig risiko for manglende overholdelse". Udstyret vil også blive pålagt som en ledsagende sanktion for alle skibe, der begår to eller flere alvorlige overtrædelser. Fartøjer, der er villige til at vedtage CCTV på frivillig basis, bør tilbydes incitamenter såsom yderligere fordeling af kvoter eller fjernelse af deres overtrædelsespoint.

reklame

MEP'er støtter forslaget om at harmonisere sanktioner og kræve, at der oprettes et "EU-register" overtrædelser, der skal centralisere oplysninger fra alle medlemslande. De opfordrer også til et "passende system med sanktioner" for overtrædelser begået af fritidsfiskere.

Reducer affald, øg sikkerheden og gennemsigtigheden

På linje med EU Farm-to-Fork-strategiParlamentet kræver, at oprindelsen af ​​fiskeri- og akvakulturprodukter skal kunne spores gennem hele fødekæden, herunder forarbejdede og importerede produkter. Data om fiskearter, placering, dato og klokkeslæt for fangsten og den anvendte redskabstype bør gøres tilgængelige.

reklame

lara AGUILERA (S&D, ES), ordfører, sagde: ”Vi tog vigtige skridt hen imod fælles regler. Inspektion af fiskeriet i Spanien må ikke adskille sig fra dem i Danmark, Polen eller Italien. De skal harmoniseres og mere effektive uden at resultere i mere bureaukrati for sektoren. ”

I et forsøg på at reducere havaffald er MEP'erne enige om, at alle fartøjer skal være forpligtet til at underrette de nationale myndigheder, når de mister fiskeredskaber og medbringe det nødvendige udstyr for at hente det.

Alle skibe bør også være udstyret med en geolokaliseringsanordning, der gør det muligt at lokalisere dem og identificere dem automatisk, en foranstaltning, der anses for nødvendig for at forbedre sikkerheden til søs, ifølge den vedtagne tekst.

Parlamentet foreslår også at øge den accepterede fejlmargen for vægten af ​​nogle arter, der anslås af fiskere om bord (tolerancemargen).

Næste trin

Med dagens afstemning er Parlamentet nu klar til at indlede forhandlinger med Rådet. I henhold til det nuværende forslag ville operatørerne have fire år efter ikrafttrædelsen af ​​reglerne for at udstyre skibe med de krævede nye teknologier.

Baggrund

Den 5. februar vedtog Fiskeriudvalget sin holdning til EU Fiskerikontrolsystem. Forslaget opdaterer fem eksisterende regler og harmoniserer kontrol- og inspektionssystemer samt sanktioner på tværs af EU-lande.

Mere information 

Læs

Brexit

Storbritannien sikrede en god del på fisk, siger seniormedlem i forhandlingsteamet

Udgivet

on

By

En handelsaftale mellem Storbritannien og Den Europæiske Union er en god aftale for fiskeribranchen, der gør det muligt for den at genopbygge sig selv under en overgang på fem og et halvt år, sagde et højtstående medlem af Storbritanniens forhandlingshold tirsdag (29. december) , skriv Elizabeth Piper og Paul Sandle.

Fiskerigrupper har kritiseret aftalen og sagde, at industrien var blevet ofret i handelsforhandlingerne efter Brexit.

"Den aftale, vi har fået, anerkender britisk suverænitet over vores fiskerivand, det siger det foran", sagde det højtstående medlem af forhandlingsteamet.

”Vi synes, det er en god aftale. Dette gør det muligt for fiskerisektoren at genopbygge sig selv under overgangen. Vi investerer 100 millioner pund i programmer til at hjælpe med at modernisere fiskeforarbejdningsindustrien i denne periode, ”sagde han.

reklame

Læs

Konferencen af ​​Perifere Kystregioner i Europa (CPMR)

AGRIFISH Rådet: Ministrene beslutter fiskerimuligheder for 2021 i det nordøstlige Atlanterhav og for dybhavsbestande

Udgivet

on

Den 17. december vedtog Rådet fiskerimulighederne for 2021 for de fiskebestande, der forvaltes af EU i det nordøstlige Atlanterhav, på grundlag af et forslag fra Kommissionen. For så vidt angår bestande, der skal deles med Det Forenede Kongerige, besluttede Rådet også som en overgangsforanstaltning at proportionalt rulle de samlede tilladte fangstmængder (TAC'er) i 2020 med nogle få begrænsede undtagelser som foreslået af Kommissionen. Dette vil sikre fiskerimuligheder under de ekstraordinære omstændigheder omkring de stadig igangværende forhandlinger om det fremtidige forhold mellem EU og Storbritannien. Disse foranstaltninger supplerer Kommissionens beredskabsforslag fra sidste uge, der giver mulighed for gensidig fiskeritilgang fra EU- og UK-fartøjer til hinandens farvande, hvis og når aftalt mellem EU og UK, og alle betingelser for fortsættelse af EU's fiskerioperationer er opfyldt.

Miljø-, ocean- og fiskerikommissær Virginijus Sinkevičius sagde: ”Jeg er meget glad for, at for bestande, som EU forvalter alene, har vi bragt otte samlede tilladte fangster i tråd med de niveauer, der garanterer det maksimale bæredygtige udbytte fra disse bestande. EU-ministre har fulgt mine forslag om den forsigtige tilgang til ni fiskefangstkvoter. Dette er et skridt i den rigtige retning. Kommissionens forslag var meget ambitiøst, og jeg glæder mig over dagens generelle gode resultat. Vi har også formået at reagere på usikkerheden omkring Brexit og sikre fortsat fiskeri for alle EU-fiskere og kvinder. Fartøjer kan tage til havet den 1. januar 2021, og fiskerisektoren kan forsikres om, at deres forretning anerkendes som en prioritet for EU. ”

Rådet har også besluttet bæredygtige fangstbegrænsninger for den sydlige havbase (Biscayabugten) i tråd med maksimalt bæredygtigt udbytte (MSY). Rådet har fortsat beskyttelsen af ​​de sårbare dybehavshajer gennem et forbud mod fiskeri efter denne art. I tråd med Kommissionens forslag har Rådet vedtaget at fastsætte meget begrænset bifangst for torsk i Kattegat (123 tons) og rundnæse i Skagerrak og Kattegat (5 tons) og en videnskabelig TAC for nefrops i den sydlige Biscayabugten ( 2.4 ton). Flere oplysninger er tilgængelige Kommissær Sinkevičius ' pressemeddelelse og online.

Baseret på Kommissionens forslag, Enedes EU-ministre om fiskerimuligheder for 2021 for Middelhavet og Sortehavet. Sinkevičius sagde: ”I tråd med vores politiske forpligtelser i MedFish4Ever- og Sofia-erklæringerne implementerede vi i EU-lovgivningen ambitiøse foranstaltninger truffet i forbindelse med den generelle fiskerikommission for Middelhavet (GFCM). På den flerårige plan for det vestlige Middelhavsområde beklager jeg, at ministrene ikke var parate til at blive enige om højere indsatsreduktioner, hvilket ville have gjort det muligt for os at genskabe fiskebestandene hurtigere til bæredygtige niveauer og sikre fiskernes langsigtede sociale og økonomiske levedygtighed kvinder, der opererer i regionen. Jeg glæder mig imidlertid over, at indsatsreduktionen vil blive ledsaget af yderligere nationale foranstaltninger til beskyttelse af bestande. "

For Middelhavsområdet fortsætter forordningen, som ministrene blev enige om, gennemførelsen af ​​EU's flerårige forvaltningsplan for demersale bestande i det vestlige Middelhav, vedtaget i juni 2019 ved at reducere fiskeriindsatsen med 7.5%. Forordningen indfører også foranstaltninger vedtaget af den generelle fiskerikommission for Middelhavet i 2018 og 2019, især foranstaltninger for ål, rødkoral, delfinfisk, små pelagiske arter og bundfiskbestande i Adriaterhavet og dybe vandrejer i Det Ioniske Hav, Levant Hav og Siciliasundet. For Sortehavet opretholdes kvoterne for pighvar og brisling på 2020-niveauet. Flere oplysninger er tilgængelige Kommissær Sinkevičius ' pressemeddelelse og online.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending