Colombia og Peru opfylder kriterierne om visumfri adgang til Schengen-området

SchengenI dag (29 af oktober) vedtog Kommissionen to rapporter konkluderer, at Colombia og Peru opfylder de relevante kriterier, med henblik på forhandling af aftaler om visumfritagelse mellem hvert af disse lande og EU.

"The betydelige forbedringer udført af Colombia og Peru på mange områder i de seneste år betyder, at det ikke længere er berettiget til at opretholde en visumpligt for borgere fra disse lande besøger Schengenområdet for korte ophold. Ved at afskaffe visumpligten vil vi fremme mobilitet og mellemfolkelige kontakter - noget, der er grundlæggende for reinForce den social og økonomisk udvikling og gensidig forståelse mellem EU og andre lande," sagde Indre Anliggender kommissær Cecilia Malmström.

Efter at have vurderet de relevante kriterier, herunder blandt andre sikkerhedsrisici og risici ved ulovlig indvandring, økonomiske fordele for EU og menneskerettighedsorganisationer betragtninger har Kommissionen konkluderet, at de nødvendige betingelser er opfyldt for starten af ​​visa waiver forhandlingerne mellem EU og Colombia og Peru.

De vigtigste konklusioner af rapporterne er følgende: tillid til visumansøgere i begge lande er stigende, med lav afslag på visum; ulovlig indvandring er på relativt lave niveauer; sikkerhed af rejsedokumenter er tilstrækkeligt; sikkerhedstrusler har trukket sig tilbage; organiserede kriminelle grupper er i øjeblikket ikke vurderes som en væsentlig trussel mod EU (med undtagelse af narkotikahandel); økonomiske muligheder, herunder forstørret handel og turistmæssige strømme, udvider parallelt med betydelig vækst i de colombianske og peruvianske økonomier; menneskerettighederne og de grundlæggende frihedsrettigheder er nu langt bedre beskyttet og respekteret i disse lande end tidligere; gensidighed på visumområdet vil blive sikret, da disse lande allerede er fritaget alle EU-borgere fra visumpligt; og visumfri ordning vil yderligere styrke forholdet mellem EU og de to lande, især fordi (foreløbig) anvendelse af frihandelsaftaler i 2013.

De generelle positive vurderinger ikke ignorere, at der findes visse risici, herunder mulige stigninger i brugen af ​​narkotika kurerer og i ofre for menneskehandel, samt i antallet af colombianere og peruanere, der kommer ind i EU lovligt og hvem ville overskride, og dermed bliver ulovlige migranter. These risici alligevel anses for at være håndterbar, navnlig gennem en korrekt gennemførelse af grænsekontrol, med forstærkede midler om nødvendigt, i lufthavnene, hvorigennem de fleste colombianere og peruanere nå Schengen områdets ydre grænser.

Næste skridt

Når rapporterne er blevet drøftet i de relevante udvalg og grupper i Europa-Parlamentet og Rådet, vil Kommissionen søge om tilladelse fra Rådet til at forhandle kortvarigt ophold aftaler om visumfritagelse med hvert af de to lande. Hvis Rådet udsteder en sådan tilladelse, kan forhandlingerne begynde i det første trimester af 2015. Først efter aftalerne træder i kraft, vil visumfri for borgerne i disse lande bliver en realitet. Dette kunne ske i det tidligst i anden halvdel af 2015.

Baggrund

Europa-Parlamentets og Rådets forordning nr 509 / 20141 ændrede Rådets forordning nr 539 / 20012 og især dens bilag indeholder listen over lande, hvis statsborgere skal være i besiddelse af visum ved passage af de ydre grænser, og dem, hvis statsborgere er fritaget for dette krav. 19 lande blev overført fra bilag I (visumpligt) til bilag II (visumfritagelse): Colombia, Dominica, Grenada, Kiribati, Marshalløerne, Mikronesien, Nauru, Palau, Peru, Saint Lucia, Saint Vincent og Grenadinerne, Samoa, Salomonøerne, Østtimor, Tonga, Trinidad og Tobago, Tuvalu, De Forenede Arabiske Emirater og Vanuatu. For statsborgere fra disse 19 lande vil fritagelsen for visumpligten først anvendelse fra datoen for ikrafttrædelsen af ​​en aftale om visumfritagelse, der indgås af hvert af disse lande med EU.

For Peru og Colombia, blev et yderligere skridt kræves før åbning forhandlinger om bilaterale visumfritagelse aftaler: En vurdering, Kommissionen for de to lande med hensyn til kriterierne i artikel 1 (1), i forordning 509 / 2014: "illegal indvandring, offentlig orden og sikkerhed, økonomisk fordel, især i form af turisme og udenrigshandel, og Unionens eksterne forbindelser med de relevante tredjelande, herunder navnlig overvejelser af menneskerettighederne og de grundlæggende frihedsrettigheder, samt konsekvenserne af regionale sammenhæng og til gensidighedsprincippet".

Begge rapporter blev vedtaget i dag er ledsaget af Kommissionens arbejdsdokumenter dokumenter præsenterer detaljerede data, der ligger til grund deres konklusioner og med oplysninger om de datakilder og metoder anvendes til at producere vurderingen. I betragtning af forberedelsen af ​​vurderingen, at Kommissionen anmodede om og modtog bidrag fra tre EU-agenturer: EASO, Europol og Frontex. Endvidere blev indhentet yderligere oplysninger fra EU-delegationerne i Bogotá og Lima, samt fra de colombianske og peruvianske myndigheder.

Mere information

Rapport om Colombia
Rapport på Peru
Cecilia Malmström s internet side
Følg kommissær Malmström på Twitter
GD Indre Anliggender internet side
Følg Generaldirektoratet for Indre Anliggender på Twitter

Schengen-området lande

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Europa-Kommissionen, Schengen, Schengen-området

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *