Følg os

EU

'Kan ikke betale, vil ikke betale'? Hvorfor EU har god værdi for borgernes sundhed

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

health_budgetAf Denis Horgan, administrerende direktør, European Alliance for Personalised Medicine

Med hver nye EU-administration følger den regelmæssige revurdering af budgetterne - og de penge, der betales til Unionen af ​​hver bidragende medlemsstat.

Og mens de euroskeptiske partier - især i de større lande - altid vil trække de samme linjer ud, at der bruges for meget kontanter på administration og bureaukrati, mens relativt lidt faktisk går til at tilføre værdi, er dette ikke strengt sandt.

reklame

Selv om det er en kendsgerning, at Storbritannien og Holland bliver bedt om at bidrage mere denne gang (i første omgang på grund af en økonomisk opsving), er argumenter om, at borgeren ikke vinder noget ved en EU-økonomi på mere end $ 16 billioner, helt klart vrøvl .

Og der er endda et argument for, at vi har brug for mere, ikke mindre 'Europa', bestemt inden for sundhedsområdet.

En af EU's nøgleprincipper er forbedringen af ​​livet for dets nu 500 millioner borgere og milliarder af euro hældes årligt i for eksempel forskning i kur mod sygdomme.

reklame

Samtidig har mange meget ondskabsfulde EU-love givet borgerne mere og mere lige rettigheder til bedre adgang til behandling.

Med hensyn til forskning og innovation vil EU-finansiering ikke kun forbedre europæernes livskvalitet, men også forbedre EU's globale konkurrenceevne.

Horizon 2020 har et budget på næsten 80 milliarder - og det er omkring 30% mere end i de nuværende rammer i reelle termer. I henhold til denne ordning og med dette budget har Den Europæiske Union med rette- ifølge den europæiske alliance for personlig medicin (EAPM) - hævder, at forskere og virksomheder vil drage fordel af øget og forenklet EU-støtte.

EU fortsætter med at argumentere for, at Horisont 2020 vil støtte innovation gennem investering i nøgleteknologier, større adgang til kapital og støtte til SMV'er samt at hjælpe med at klare de store udfordringer i en aldrende befolkning, samtidig med at det hjælper med at bygge bro over forskellen og markedet.

Dette er sunde argumenter, der er baseret på reelle fakta og tal, ikke på den slags politiske motivation, der fremmer spioneret retorik fra folk som UKIPs Nigel Farage.

Og måske vigtigst af alt, når det kommer til forskning, er det faktum, at sådant arbejde drastisk kan forbedre - og ofte redde - livet for en voksende borgergruppe, som alle på et eller andet tidspunkt har brug for behandling.

Et godt eksempel på EU-penge, der er godt brugt som en fordel for hver medlemsstats borgere, er Innovative Medicines Initiative (IMI), der går ind i sin IMI2-fase og har arbejdet for at forbedre sundheden ved at fremskynde udviklingen af ​​og patientens adgang til innovative lægemidler.

På samme måde som personlig medicin tilskynder det og letter samarbejdet mellem nøgleaktører, der er involveret i sundhedsvæsenet, i dette tilfælde især forskning, herunder universiteter, farmaceutiske og andre industrier, SMV'er, patientorganisationer og lægemiddelregulatorer.

Det er et partnerskab mellem EU og medicinalindustrien repræsenteret af EFPIA og har et budget på 3.3 mia. € for 2014-2024. Lidt over halvdelen heraf kommer fra Horizon 2020 med balancen fra EFPIA-virksomheder, hvilket gør IMI til verdens største offentlig-private partnerskab inden for biovidenskab.

IMI, der blev lanceret i 2008, har nu næsten 50 igangværende projekter med flere på vej.

I det væsentlige er EU en organisation, hvis medlemmer kun på lang sigt kan drage fordel af at arbejde og handle sammen. Derfor vil EAPM gerne se meget mere samarbejde om forbedring af sundhedssystemerne på EU-niveau snarere end at høre visse politikere i nogle medlemsstater argumenterer for 'mindre Europa'.

Det er klart, at ingen enkelt nation kan tackle sine egne sundhedsproblemer alene i lyset af demografiske ændringer i hastigt omfang.

Mere samarbejde betyder mere deling af ressourcer, hvilket vil muliggøre forbedring af sundhedssystemerne - især i mindre medlemsstater og i nogle større regioner.

EU er stolt af at stræbe efter lighed og som nævnt forbedre alle borgernes liv. Tilstrækkelig finansieret forskning i medicin og innovative behandlinger er en måde at sikre en sundere på; længerevarende befolkning på 500 millioner i 28 medlemslande.

Og hvis en nation har en større befolkning, hvorfor skulle den stadig ikke have stor gavn - inklusive de uundgåelige besparelser på hospitalets omkostninger - ved at have den bedst mulige pleje for sit folk, selvom dette betyder et lidt højere bidrag i forhold til det, det gjorde i løbet af sidste EU-budget?

I sidste ende er snak billig, hr. Farage. Og mens medlemskab af EU koster betydeligt mere end den billige snak, er det ikke svært at se, hvor den sande værdi ligger, når man sammenligner hinanden.

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending