EU på G20 topmøde i Brisbane, Australien: Støtte globale opsving

1600x900-brisbane-kænguru-point-rækkeviddePå G20 topmødet i Brisbane (Australien) på 15 og 16 November 2014, formanden for Europa-Kommissionen og formanden for Det Europæiske Råd vil skubbe til vedtagelse af en stærk Brisbane handlingsplan for vækst og beskæftigelse at sætte G20 kollektivt på en højere vækst bane.

Dette og Den Europæiske Unions synspunkter om andre centrale spørgsmål på dagsordenen for topmødet (finansiel regulering, skatteunddragelse / skatteunddragelse, udvikling, bestikkelse og energispørgsmål) afspejles i fælles brev af de to præsidenter til EU-stats- og regeringscheferne fra 21 oktober 2014.

Baggrund

Den G20 ledernes proces er blevet co-indledt i 2008 af Den Europæiske Union.

De G20 medlemmer er Argentina, Australien, Brasilien, Canada, Kina, Frankrig, Tyskland, Italien, Indien, Indonesien, Japan, Mexico, Republikken Korea, Rusland, Saudi-Arabien, Sydafrika, Tyrkiet, Det Forenede Kongerige, USA og Den Europæiske Union.

Den Europæiske Union derfor er fuldgyldigt medlem af G20 og er normalt repræsenteret på G20 topmøderne af formanden for Europa-Kommissionen og formanden for Det Europæiske Råd.

Topmødet Brisbane er 9th udgave af gruppen af ​​20 (G20) topmøde for verdens store avancerede og vækstøkonomier.

Tilsammen repræsenterer G20 medlemmerne omkring 90% af det globale BNP, 80% af den globale handel og to tredjedele af verdens befolkning. I år, Australien glæder Spanien som en permanent inviterede; Mauretanien som 2014 formand for Den Afrikanske Union; Myanmar som 2014 formand for Sammenslutningen af ​​Stater i Sydøstasien (ASEAN); Senegal, der repræsenterer det nye partnerskab for Afrikas udvikling; New Zealand; og Singapore. Den 10th udgave af topmødet G20 vil være vært ved Tyrkiet 2015.

Mere information

Fælles brev fra Europa-Kommissionens formand, José Manuel Barroso og Europæiske Råds formand Herman Van Rompuy foran Brisbane G20 topmødet
Oplysninger om tidligere G20 / G8 / G7 topmøder på Barroso hjemmeside
G20 hjemmeside af den australske formandskab

tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, EU, Europa-Kommissionen, Det Europæiske Råd, Topmøder