Følg os

EU

Grundlæggende rettigheder og tvangsmæssige tilbagesendelser af migranter: Ombudsmand indleder en undersøgelse

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

6b28648e68e066af3d0663786fecea44Den Europæiske Ombudsmand, Emily O'Reilly, har indledt en undersøgelse af, hvordan Frontex sikrer respekten for de grundlæggende rettigheder for migranter, der er underlagt tvangsretur fra EU til deres oprindelseslande. EU-agenturet, der er baseret i Warszawa, koordinerer og finansierer fælles tilbagesendelsesoperationer (JRO'er) i samarbejde med medlemslandene. Ombudsmanden sendte Frontex en liste med spørgsmål, herunder hvem der har ansvaret for tilbagesendte velfærd under flyvningerne, og hvordan kan man garantere uafhængig overvågning under JRO'er.

Emily O'Reilly sagde: "At sikre, at EU-institutioner respekterer de grundlæggende rettigheder, er en vigtig del af min rolle. Tvungen tilbagesendelsesoperationer har i sagens natur potentialet til at indebære alvorlige krænkelser af grundlæggende rettigheder. Gennem denne undersøgelse vil jeg finde hvordan Frontex er udstyret til at håndtere potentielle overtrædelser, og hvordan det minimerer risikoen for sådanne overtrædelser.

"Da EU-borgere fokuserer mere og mere på indvandring, er Frontex rolle i stigende grad i fokus. Sidste år opfordrede jeg agenturet til at etablere en klagemekanisme for potentielle krænkelser af grundlæggende rettigheder som følge af dets arbejde. Denne nye undersøgelse er en del af den igangværende Den Europæiske Ombudsmands arbejde på dette vigtige område. "

reklame

Mere end 10,000 tilbagevendte personers i fælles EU-operationer

Et EU-direktiv fastsætter fælles EU-standarder og procedurer for tilbagesendelse af ulovlige tredjelandsstatsborgere migranter, herunder afviste asylansøgere. I 2012, EU-medlemsstater bestilt mere end 484 000 tredjelandsstatsborgere til at forlade deres område, med omkring 178 000 faktisk forlader.

Frontex koordinerer fælles tilbagesendelsesaktioner, hvor flere EU-medlemsstater at samarbejde. Mellem 2006 og 2013, 209 sådanne operationer fandt sted, vender tilbage 10 855 personer i alt.

reklame

Ombudsmandens undersøgelse inkluderer Frontex samarbejde med nationale overvågningsorganer, såsom ombudsmænd. Emily O'Reilly har skrevet til alle sine nationale kolleger i det europæiske netværk af ombudsmænd for at bede dem om alle relevante oplysninger om tilbagesendelsesoperationer.

Undersøgelsen inkluderer også spørgsmål om overvågning af JRO'er samt om behandling af hjemvendte, som f.eks. Er syge eller er i avanceret graviditet. Hun rejser også implementeringsspørgsmål i relation til Frontex's Code of Conduct for JRO'er, såsom standarder for ledsagere, klagemekanismer og samarbejde med medlemslandene.

Ombudsmandens brev til Frontex er tilgængelig her.

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending