Følg os

EU

Plenum 20-23 oktober (Strasbourg)

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

europa-parlamentet-strasbourg1Indledende briefinger: Bruxelles:  Fredag, 17 oktober  - 11-11h30 - PHS 0A50
Strasbourg: Mandag,
20 oktober  - 16h30-17h - LAV N-1/201

Endelige forslag til dagsorden
Download nyhedsbrev i PDF-format

Højdepunkter inkluderer

reklame

Høringer af udpegede kommissærer for transport- og energiunionen

Violeta Bulc, den nye udpegede kommissær for transport, og Maroš Šefčovič, der for nylig blev foreslået som kommissions næstformand for energiunionen, vil blive stillet spørgsmål om deres færdigheder og kvalifikationer til disse stillinger af miljø-, energi- og transportudvalgene på mandag aften fra kl. 19 Læs mere

Afstemning om den nye Europa-Kommission

reklame

Jean-Claude Juncker, valgt formand for den nye kommission, skal præsentere sit team med 27 udpegede kommissærer og diskutere prioriteterne i det fremtidige kommissions arbejdsprogram med politiske grupper på onsdag morgen. Efter endelige erklæringer fra lederne af politiske grupper kl middag og en afstemning om en beslutning, der afslutter evalueringen af ​​kandidatkommissionærer, er Parlamentet planlagt til at vælge (eller afvise) den nye kommission som kollegium.

Budget 2015: Parlamentet er klar til at øge finansieringen af ​​EU-prioriteter

Parlamentet som helhed er klar til at vende alle Rådets nedskæringer i EU-budgetforslaget for 2015 og endda tilføje de beløb, der oprindeligt blev foreslået af Kommissionen til prioriteter såsom vækst, jobskabelse, forskning og uddannelse, herunder Erasmus + -udvekslingsprogrammet. I onsdags stemme MEP'er vil sandsynligvis også tilføje mere finansiering til eksterne politikker, herunder humanitær hjælp til flygtninge og støtte til Ukraine og Palæstina.

Gennemgang af Barroso II-Kommissionen

Nuværende formand for Europa-Kommissionen José Manuel Barroso holder sin sidste tale som præsident på plenarmødet tirsdag kl. 15.00. Europa-Parlamentet valgte hr. Barroso for en anden periode den 16. september 2009 med 382 stemmer for, 219 imod og 117 hverken for eller imod. Den godkendte derefter hans kommission den 9. februar 2010 med 488 stemmer for, 137 og 72 hverken for eller imod.

Medlemmer til at diskutere 23-24 oktober Det Europæiske Råds prioriteter

En ny klima- og energipolitik med fokus på energisikkerhed, den økonomiske situation i EU og den internationale udvikling vil sandsynligvis være blandt de prioriteter, der blev drøftet på det næste topmøde i Det Europæiske Råd i Bruxelles den 23. og 24. oktober. På tirsdag Medlemmerne vil diskutere og præsentere deres prioriteter forud for et topmøde, der også kan udnævne den nye Kommission, hvis Parlamentet godkender kollegiet på onsdag.

Forlængelse af Ukraines toldfri adgang til EU-markedet

Planer om at forlænge toldfri adgang til EU-markedet for Ukraines eksport indtil udgangen af ​​2015 for at støtte Ukraines kæmpende økonomi vil blive drøftet tirsdag og sat under afstemning på onsdag.

Andre emner omfatter:

EU-hjælp til jobsøgning til tidligere metal- og bilarbejdere i Belgien, Frankrig og Spanien
Det europæiske semester: nødvendige handlinger i forbindelse med tilsagn om økonomiske reformer i EU-landene
Regnskabet for 2012 afsluttes med afstemninger om udgifter fra råd og reguleringsmyndigheder
Debat om ISIS, Kobane og EUs sikkerhedsrisiko fra europæiske 'udenlandske krigere'
MEP'ere drøfter EU-dækkende politimagt mod hemmelige migranter
Debat om grundlæggende rettigheder i Ungarn
Menneskerettigheder og resolutioner demokrati (Rusland, Usbekistan og Mexico)

Andre emner på dagsordenen

Find ud af mere om, hvad der er på dagsordenen.

Se plenarforsamlingen live via EP Live /  EbS + og EuroparlTV

 

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending