Følg os

EU

Lagring Europa 2020

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

EU2020_med_tittelfelt_copyUdtalelse fra Præsident for social platform Heather Roy

16. oktober 2014 rejser europæiske ministre for beskæftigelse og sociale anliggender til Luxembourg for et møde i Rådet (beskæftigelse, socialpolitik, sundhed og forbrugeranliggender) (EPSCO). Blandt andre punkter på dagsordenen vil ministre deltage i midtvejsevalueringen af ​​Europa 2020-strategien. Denne midtvejsevaluering betyder en afgørende vej for EU's tilgang til strategiens ambitiøse mål, der blev fastsat i 2010: Vil ministrene benytte lejligheden til at påvirke reformen af ​​den svigtende strategi ved at træffe hastende handlinger og indføre konkrete politiske forslag ?; eller vil medlemslandene i sidste ende beslutte at holde øje med den dystre virkelighed i EU's sociale situation og fortsætte med at prioritere økonomiske og finansielle politikker uden hensyntagen til deres sociale indvirkning? Social Platform - den største platform for europæiske rettigheder og værdibaserede NGO'er, der arbejder i den sociale sektor - har kontaktet ministre, der opfordrer dem til at tage den første vej og har udarbejdet anbefalinger baseret på vores papir position hvis det følges, kan det hjælpe med at bringe Europa 2020 ud af sin nedadgående spiral.

For det første skal de sociale mål for Europa 2020 omprioriteres. Strategiens overordnede mål inkluderer at bringe 20 millioner europæere ud af fattigdom og social udstødelse, få 75% af 20-64-årige i beskæftigelse og øge antallet af 30-34-årige, der har en videregående uddannelse med 9%. Selvom man erkender, at målene for beskæftigelse, fattigdomsbekæmpelse og uddannelse kan styrke hinanden, er det vigtigt at sikre, at alle mål behandles separat uden at prioritere det ene over det andet. Desværre ser vi i øjeblikket et stort antal mennesker i arbejde, der lever i fattigdom; en nylig Eurostat-rapport fandt, at anslået 8.9% af EU-befolkningen i den arbejdsdygtige alder oplevede dette fænomen i 2013. EU og medlemsstaterne er nødt til at bruge alle de midler, der er til rådighed for dem - det europæiske semester, den årlige vækstundersøgelse, nationale reformprogrammer og landespecifikke henstillinger - for at skitsere konkrete tiltag for at nå de overordnede mål for beskæftigelse, uddannelse og fattigdom i Europa 2020.

reklame

For det andet er EPSCO og Rådet for Økonomiske og Finansielle Anliggender (ECOFIN) nødt til at udvikle deres samarbejde for at sikre, at socialpolitikker aktiveres - ikke undermineres - af økonomiske og finansielle politikker. For eksempel er landespecifikke henstillinger om økonomiske reformer i modstrid med landespecifik henstilling om fattigdom. At sætte EPSCO og ECOFIN på lige fod i beslutningsprocessen og tilskynde til bedre dialog mellem de to vil hjælpe med at undgå lignende situationer i fremtiden.

For det tredje bør ministre bruge midtvejsevalueringen af ​​Europa 2020-strategien som en mulighed for at anerkende og vende stigende uligheder i Europa. EU-finansieret GINI-projekt (Voksende uligheders indvirkning) identificerede en tredive års tendens til, at de rige bliver rigere, mens de fattige bliver fattigere. Faktisk tjente de øverste 20% i gennemsnit 5.1 gange så meget indkomst som de nederste 20% i 2012, og antallet af mennesker i fare for fattigdom og social udstødelse i EU steg fra 114 millioner i 2009 til over 124 millioner i 2012. GINI-projektet går så langt som at antyde, at EU-målene om nedbringelse af fattigdom, der er fremsat som en del af Europa 2020, skal være juridisk bindende for alle medlemsstater. Som et første skridt beder den sociale platform ministrene om at indføre et yderligere overordnet mål for at mindske uligheder, som vil supplere - snarere end erstatte - det eksisterende mål om fattigdomsbekæmpelse. Et sådant skridt ville styrke strategiens floundende inklusiv vækstsøjle og ville bidrage til at sikre succes for de andre overordnede mål.

For det fjerde og endelig skal ministrene, der deltager i EPSCO-mødet, insistere på at beskytte budgetposter, der påvirker den sociale dimension, såsom at beskytte sådanne budgetposter mod nedskæringsforanstaltninger og reformer, der er indført for at tackle budgetunderskud i hele EU. F.eks. Skal investeringer i passende sociale beskyttelsessystemer - et integreret aspekt af sociale investeringer - opretholdes og endda forbedres. de må ikke komme i stykker med dårligt udtænkte økonomiske og finansielle politikker, der er indført i medlemslandene.

reklame

Disse anbefalinger repræsenterer en redningsvest til drukningsskibet, der er Europa 2020-strategien. Ingen kan benægte, at strategien i øjeblikket fejler; løftet om smart, bæredygtig og inklusiv vækst er blevet efterladt ved vejkanten til fordel for retorik om nedskæringer og gentagen indførelse af økonomiske og finansielle politikker, der på ingen måde tager hensyn til de sociale konsekvenser af deres gennemførelse. Beslutningstagere skal stå ved strategien og ikke bøje sig under presset fra den kommende opgave. Strategiens ambitioner forbliver - det er virkelig nødvendigt nu mere end nogensinde. Europa 2020 kan genoplives; det er op til EU-ministrene at beslutte, om de skal administrere livets kys eller dødskys til denne engang fejrede strategi.

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 2.25 milliarder euro i forfinansiering til Tyskland

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 2.25 milliarder euro til Tyskland i forfinansiering, svarende til 9% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Dette svarer til det forfinansieringsbeløb, som Tyskland anmodede om i sin genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i implementeringen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan.

Landet er indstillet til at modtage 25.6 mia. EUR i alt, fuldt ud bestående af tilskud, i løbet af planens levetid. Udbetalingen følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den tyske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. En fuld pressemeddelelse er tilgængelig her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending