Følg os

EU

EU-samarbejdet har forbedret fødevareforsyningskæden, men stadig meget der skal gøres

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

6624-itok = GIUL2dKUFødevareforsyningskæden spiller en afgørende rolle i hverdagen og hverdagen for os alle. Bortset fra at sikre, at vi alle har mad at forbruge på daglig basis, giver det også beskæftigelse for 46 millioner mennesker i mere end 15 millioner virksomheder, der beskæftiger sig med landbrug, fødevareindustri, handel med fødevarer og tjenester. Eftermiddagens sidste møde (15. oktober) i EU's højtstående forum for en bedre fungerende fødevareforsyningskæde vil afsløre mange fremskridt med at forbedre driften af ​​fødevareforsyningskæden; især har koncernen bidraget til mere retfærdige forretningsforhold mellem virksomheder. Men arbejdet skal stadig fortsættes med bæredygtighed, social dialog og overvågning af fødevarepriser.

I en fælles erklæring inden mødet sagde formandskommissær Ferdinando Nelli Feroci (industri og iværksætteri) og hans kolleger vicepræsident Michel Barnier (indre marked) og kommissærer Tonio Borg (sundhed) og Dacian Cioloş (landbrug og udvikling af landdistrikter): "I løbet af de sidste fire år er forummet på højt niveau for en bedre fungerende fødevareforsyningskæde blevet referencepunktet for en struktureret og konstruktiv dialog mellem europæiske private og offentlige interessenter. Det har leveret konkret output og muliggjort opnåelse af fælles holdninger - selv på kontroversielle spørgsmål. Forummet fungerede også som en inkubator for nye politiske initiativer. "

Resultater og perspektiver

reklame

På dagens møde vil forumets medlemmer udveksle synspunkter om dets vigtigste resultater, dets udfordringer og prioriteterne for fremtidige initiativer til forbedring af fødevareforsyningskædens funktion og konkurrenceevne.

Da forummet når slutningen af ​​sit nuværende mandat, udsender det en endelig rapport, der beskriver dets fremskridt i de sidste to år. Forummet:

  • Bidragte til etableringen af ​​mere retfærdige forretningsforhold mellem virksomheder og fungerede også som en inkubator for Supply Chain Initiative, et fælles initiativ lanceret af syv EU-foreninger med det formål at øge retfærdigheden i kommercielle forbindelser langs fødevareforsyningskæden

    reklame
  • styrede det arbejde, der blev udført af Kommissionen og dens eksterne konsulent om en studere vurdering af indvirkningen på konkurrenceevnen i den kæde af afgifter, som medlemsstaterne opkræver på mad og drikkevarer

  • var vært for en dialog om bæredygtigheden af ​​fødevaresystemer, hvilket resulterede i en Erklæring godkendt af forskellige aktører i fødekæden;

  • plejet interaktion mellem fødevareindustrien og dens fagforeninger, der favoriserer etableringen af ​​en struktureret social dialog og fælles løfter, og

  • muliggjort forbedring af Madprisovervågningsværktøj og udveksling af bedste praksis mellem medlemslande og nationale observatorier om fødevarepriser.

I tråd med prioriteterne i Europa 2020 - strategien er Industripolitisk kommunikation og REFIT-program, Forum også undersøgt adgang til finansiering, innovation og nye nye teknologier inden for fødevareforsyningskæden såvel som en fitnesstjek af fødekæden og den kommende egnethed af de generelle principper i fødevareloven. Endelig blev der også identificeret en række forestående nye udfordringer, herunder gennemførelsen af ​​det indre marked for fødevarer og drikkevarer, forbedring af markedsadgangen til lande uden for EU og fremme af innovation.

Resultaterne i dagens rapport vil fremhæve det løbende behov for, at en gruppe som dette forum fortsætter arbejdet med politiske spørgsmål for at forbedre fødevareforsyningskædens funktion og konkurrenceevne.

Baggrund

I 2010 oprettede Kommissionen forummet på højt niveau for en bedre fungerende fødevareforsyningskæde (IP / 10 / 1510) at hjælpe med udviklingen af ​​industripolitikken i landbrugsfødevaresektoren over en periode på to år. I december 2012 en rapport fra forummet (IP / 12 / 1314) registrerede positive resultater, og Kommissionen besluttede derfor at forlænge sit mandat indtil slutningen af ​​2014.

Forummet består af 47 medlemmer, der repræsenterer 21 EU-lande, europæiske virksomheder, der beskæftiger sig med fødevareproduktion, forarbejdning eller distribution, professionelle foreninger og ikke-statslige organisationer, der repræsenterer borgernes interesser.

Europas fødevareindustri genererer en værditilvækst på 800 mia. Euro og en omsætning på 4 billioner euro. Alene taget er fødevare- og drikkevareindustrien Unionens største fremstillingssektor både med hensyn til beskæftigelse (4.25 millioner job), omsætning (€ 1.017 mia.) Og værditilvækst (€ 203 mia., Svarende til 12.9% af EU's fremstillingssektor). SMV'er tegner sig for 99.1% af virksomhederne i fødevare- og drikkevaresektoren.

Mere information tilgængelig her - rapporten vil være tilgængelig online i dag kl. 19 CET - efter mødets afslutning.

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending