Følg os

EU

Fattigdom: Konklusioner fra 'Europa 2020-fattigdomsmålet - lektioner og vejen frem' -konference

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

I forbindelse med konferencen på højt plan om '' Europa 2020-fattigdomsmålet: erfaringer og vejen frem '' opfordrede kommissær for beskæftigelse, sociale anliggender og integration László Andor medlemslandene til at forbedre deres sociale velfærdssystemer og satte mere ambitiøse mål for at reducere antallet af mennesker i fare for fattigdom eller social udstødelse og sikre, at disse mål kan nås. Konferencen fandt sted i Bruxelles den 9. oktober og samlede over 200 interessenter fra EU-lande, herunder politiske beslutningstagere på højt niveau, arbejdsmarkedets parter, civilsamfundet, akademikere, sociale iværksættere og nøgleaktører i EU-institutionerne.

I sin afsluttende tale sagde László Andor: "At sætte målet om fattigdom og social udstødelse som en del af Europa 2020-strategien var en skelsættende politisk beslutning, der satte lige fod med sociale og økonomiske mål og anerkendte indbyrdes forhold mellem dem. Ved at have et fælles kvantificeret socialt mål forsøgte medlemslandene at opnå større ansvarlighed over for dets opnåelse. " Han tilføjede: "Fattigdom skader social samhørighed og vækst, fordi det er spild af menneskelig kapital, en belastning for den offentlige pung, og det betyder, at EU-økonomien ikke fungerer så godt, som den kunne. At tackle fattigdomsudfordringer er også stort set et spørgsmål om skattepolitik, sundhedspolitik, beskæftigelsespolitik, uddannelsespolitik og overordnet økonomisk politik. Det er vigtigt at anerkende disse indbyrdes afhængigheder og arbejde hen imod inklusiv vækst. "

Republikken Maltas præsident Marie Louise Coleiro Preca sagde under sin hovedtale: "Vækst i fattigdom i Europa er dybt bekymrende, så vi er nødt til at intensivere vores indsats. Socialpolitikker alene er ikke nok til at tackle fattigdom, da det er et komplekst fænomen, der drives af sociale såvel som økonomiske og politiske faktorer."

reklame

Deltagerne reflekterede over lektionerne fire år efter vedtagelsen af ​​programmet Europa 2020 Strategi, da medlemslandene forpligtede sig til at reducere antallet af mennesker med risiko for fattigdom eller social udstødelse med 20 millioner inden 2020. De drøftede også fremtidige politiske prioriteter på europæisk og landsplan med henblik på bedre at nå målet om fattigdom og drog følgende konklusioner :

  • Deltagerne understregede den økonomiske krises rolle i at forværre det sociale pres som fattigdom og ulighed, som allerede var vigtige emner før krisen. Resultaterne viser, at medlemslande, der har reformeret deres sociale velfærdssystemer før krisen, oplever bedre sociale resultater nu. Endvidere understregede deltagerne, at det lave ambitionsniveau for medlemslande, der har den primære kompetence til at reducere fattigdom, er et anliggende. En række medlemsstater opfordrede til at opstille mere ambitiøse mål for at matche EU-niveauet på 20 millioner under hensyntagen til kønsdimensionen.

  • Det er vigtigt at forbedre social overvågning på EU-plan og til bedre at vurdere gennemførelsen af ​​socialpolitikker. Deltagerne bemærkede, at overvågning af den sociale udvikling på EU-plan i øjeblikket ikke har nogen benchmarking af ydeevne, tærskler eller 'forebyggende' alarmmekanismer. De opfordrede til at styrke overvågningsværktøjer på EU-niveau til at afsløre negativ social udvikling tidligere og signalere ekstreme sociale forskelle og argumenterede for, at sociale indikatorer skulle blive en del af de overordnede styringsstrukturer.

    reklame
  • Deltagerne bemærkede lav synlighed på lokalt og regionalt niveau i Europa 2020-strategien. De bad om en dybere og mere struktureret involvering af interessenter på landsplan, for eksempel når de diskuterede det nationale reformprogram.

  • Ministre fra Luxembourg, Polen og Malta opfordrede til en bedre balance mellem makroøkonomiske, finanspolitiske, beskæftigelsesmæssige og sociale mål på EU-niveau i tråd med den integrerede karakter af Europa 2020-strategien. De understregede vigtigheden af ​​at investere tidligt i børn og unge samt politikker for at udvikle færdigheder for at forbedre beskæftigelsesegnetheden. Deltagerne understregede, at fokus i høj grad har været på at tackle konsekvenserne af krisen, men at dette fokus bør skifte til gennemførelse af strukturreformer.

Det italienske formandskab understregede behovet for en ny drivkraft for fattigdomsbekæmpelse og opfordrede til styrkelse af den sociale søjle i det europæiske semester. De understregede, at modernisering af velfærdssystemer er afgørende for at nå målet, og de opfordrede indtrængende, at medlemslandene effektivt gennemfører Kommissionens 2013 Social Investeringspakke.

En endelig konferencerapport med resuméer af præsentationer og nøglekonklusioner vil være tilgængelig på konferencen internet side inden længe.

Baggrund

I 2010, som en del af Europa 2020 strategi, blev medlemsstaterne enige om målet om at have mindst 20 millioner færre mennesker i eller i risiko for fattigdom og social udstødelse inden 2020, hvilket svarer til et fald fra 116.4 millioner til 96.4 millioner mennesker med risiko for fattigdom og social udstødelse i løbet af årtiet. I stedet viser de nyeste data, at Europa svæver væk fra målet. Siden vedtagelsen af ​​strategien lever 7.8 millioner flere mennesker i fattigdom eller social udstødelse i hele Europa.

Da 2020-strategien blev lanceret i 2010, blev der sat en midtvejsevaluering for 2015. For at samle synspunkter fra medlemslandene, borgerne og relevante interessenter lancerede Kommissionen en offentlig høring, indbydende kommentarer senest 31. oktober 2014. Konklusionerne fra konferencen og resultaterne af den offentlige høring vil indgå i denne midtvejsevaluering.

Mere information

Tale af kommissær László Andor på konferencen på højt plan "Fattigdomsmålet Europa 2020: Lærdomme og vejen frem"
Fattigdom og ulighed: Ofte stillede spørgsmål: MEMO / 14/572
Konferencens hjemmeside
Kommissær Andors websted

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 2.25 milliarder euro i forfinansiering til Tyskland

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 2.25 milliarder euro til Tyskland i forfinansiering, svarende til 9% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Dette svarer til det forfinansieringsbeløb, som Tyskland anmodede om i sin genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i implementeringen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan.

Landet er indstillet til at modtage 25.6 mia. EUR i alt, fuldt ud bestående af tilskud, i løbet af planens levetid. Udbetalingen følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den tyske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. En fuld pressemeddelelse er tilgængelig her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending