Kommissionen til at annoncere næste skridt i kampen mod ulovligt fiskeri på verdensplan

SharkFishing_Marcia_Moreno_MarinePhotobankEuropa-Kommissionen vil vedtage en pakke af foranstaltninger bebuder de næste skridt i kampen mod ulovligt fiskeri. Som led i sine bestræbelser er EU at gribe ind over tredjelande, der tillader ulovligt fiskeri, eller som ikke gør nok for at bekæmpe den.

Ulovligt fiskeri er af stor bekymring: det udtømmer fiskebestandene, underminerer udkomme fiskersamfund og sætte ærlige fiskere på en urimelig ulempe. Og det er big business.

EU er fast besluttet på at udrydde ulovligt, urapporteret og ureguleret fiskeri (IUU) på tværs af verdenshavene og sikre, at kun lovligt fangede fiskevarer ender på pladerne af de europæiske forbrugere. Dette er så meget desto mere afgørende, da EU som EU importerer 2 / 3 af de fisk, det forbruger.

Siden 2012, er der udstedt "gule kort" til 10 tredjelande (Fiji, Panama, Togo, Vanuatu, Sri Lanka, Korea, Ghana, Curacao, Filippinerne og Papua Ny Guinea), advarede dem om, at de risikerer at blive forbudt at eksportere fiskevarer til EU, medmindre de forbedre rammerne for at sikre deres produkter fiskes bæredygtigt. Tre lande - Guinea, Belize, Cambodja - fik en "rødt kort" i marts i år, og blev forbudt at eksportere fisk til EU.

Kommissionen regelmæssigt gennemgå situationen og den næste opdatering vil være på 14 af oktober.

Mere information

Fiskeri hjemmeside
Website af kommissær Maria Damanaki
Pressemeddelelse: Kommissionen advarer tredjelande i utilstrækkelig indsats for at bekæmpe ulovligt fiskeri, November 2012
Pressemeddelelse: Europa-Kommissionen intensiverer kampen mod ulovligt fiskeri, November 2013

tags: , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, EU, Europa-Kommissionen, Ulovligt fiskeri, Maritime