Følg os

EU

Afsluttende bemærkninger og videofilm af 12th Rhodes Forum

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Yakunin1
 
 

 

Formandskabet for World Public Forum Dialogue of Civilizations er dybt bekymret over den nylige forværring af globale anliggender og over strukturelle tendenser, der bringer både menneskeheden og naturen i fare. Af endnu større bekymring er den hidtil usete og fuldstændig uansvarlige reaktion på denne udvikling fra det globale finansielle oligarki, som synes at være den eneste modtager af krisen og det nuværende angreb.

Formandskabet for World Public Forum Dialogue of Civilizations modsætter sig kraftigt aggressionen mod suveræne nationer og folk, massedrab på uskyldige civile, vilkårlige sanktioner mod borgerne i andre lande, den intellektuelle og moralske undertrykkelse af naturlige former for menneskelig adfærd, masseovervågning programmer samt engrossalg af ødelæggelse af menneskehedens sociale økologi, som er blevet hævet til den nye norm.

reklame

Efter vores mening:

- den systemiske krise, der beviser, at selv den analytiske værdi af det nyliberale globaliseringsparadigme har opbrugt sig selv for ikke at nævne dens forudsigelige kraft. Stigningen af ​​ulighed over alle rimelige grænser i så mange udviklede lande og udviklingslande er et overbevisende eksempel på dens utilstrækkelighed;

- den ekstreme stigning i omfanget og intensiteten af ​​uretfærdighed i verden, hvilket især er tydeligt på så forskellige kontinenter som Europa og Afrika;

reklame

- modsætningerne på det eurasiske kontinent forbliver uløst i den nuværende globale krise. De har bidraget væsentligt til dramatiske begivenheder i de senere år, mest tragisk i Ukraine, hvor de forstyrrende virkninger for det bredere Europa og verden er mest tydelige;

- det globale finansielle oligarki forsøger at etablere en ny grænseoverskridende klasse for at sikre sin egen geo-økonomiske og geo-politiske dominans inden for rammerne af en ny verdensorden, der er afbildet som nødvendigt, normativt og uundgåeligt.

Stillet over for denne situation ser formandskabet for World Public Forum "Dialogue of Civilizations" intet andet alternativ end at bruge alle sine beføjelser og ressourcer mere proaktivt for at støtte den offentlige indsats mod truslen om global konfrontation eller endda krig og til udarbejde nye, bæredygtige socioøkonomiske modeller. Disse modeller, der sætter menneskehedens interesser i centrum, vil informere de nye teorier og praksis, der sigter mod at transformere verden.

Vi mener, at "civilisationsdialogen" understøttet af et strengt konceptuelt grundlag, er den eneste måde at nå det mål, vi satte for 15 år siden, nemlig at sætte os i stand til at vurdere risici og trusler mod den menneskelige civilisation og derved etablere en verden orden, der vil sikre overlevelse af samfundet, menneskeheden og fremtidige generationer.

Som en international ikke-statslig organisation vil vi oprette flere WPF-programmer og -initiativer og tilskynde med alle mulige midler til praktisk og ansvarlig deltagelse af medlemmerne af Rhodos Forum og Dialogfamilien i følgende aktiviteter.

1. Projektet om skolerne for interkulturel dialog udviklet af WPF skulle blive en synlig realitet for flere lande og nationer. WPF vil støtte sin udvidelse både geografisk og generationsmæssigt og søger at anvende projektets principper og standarder på eksisterende uddannelsessystemer.

2. WPF - der deler synspunktet om, at voksnes ansvar findes i ethvert civiliseret socialt system - vil udarbejde sin politik over for de unge for at sikre deres ret til adgang til uddannelse og bedste praksis for "dialog mellem civilisationer". Det eksisterende program med digitale kurser i civilisationsdialoger, der er blevet implementeret i tre på hinanden følgende år, får betydelig støtte fra WPF for at fremme samarbejde med førende universiteter.

3. WPF vil forsøge at oversætte begrebet "civilisationsdialog" til plausible offentlige politikker ved at indføre en dedikeret WPF Dialogue of Civilization tænketank, som også kan tjene som et globalt knudepunkt for teorien om dialog. Dets vigtigste opgave vil være at sikre intellektuelt, at dialogen mellem civilisationer ikke kapres af manipulerende kræfter.

4. WPF vil støtte alle ansvarlige bestræbelser på at modsætte sig krænkelsen af ​​menneskehedens sociale økologi såvel som at forsvare traditionelle praksis og livsformer.

Du er også velkommen til se videofilm af Forumets plenarmøder:

ÅBNINGSPLENARMØDE
“Forebyggelse af verdenskrig, selvom global solidaritet: 100 år senere”

“Kultur for ikke-vold: Tolstoj, Gandhi og arven fra JC Kapur. Spiritualitetens rolle i skabelsen af ​​en ny modernitet ”

Moderator:
Prof Fred R. Dallmayr (USA) Co-formand, WPF "Dialogue of Civilizations" og Packey J. Dee Professor, afdelinger for filosofi og statskundskab ved University of Notre Dame

“Verdensorden og politik for ændring af regimet”

Moderator:
Prof. Dr. Hans Köchler (Østrig) Professor ved Innsbruck Universitet, præsident for Den Internationale Fremskridtsorganisation "Fred og sikkerhed i Europa og Asien i forbindelse med den amerikanske magt"

“Fred og sikkerhed i Europa og Asien i forbindelse med den amerikanske magt”

Moderator:
Dr. Chandra Muzaffar (Malaysia) Præsident, International Movement for a Just World

"100 år efter første verdenskrig I. Kollektiv hukommelsessession: Sådan undgår du mulige fremtidige konflikter"

Moderator:
Prof Fred R. Dallmayr (USA) Co-formand, WPF "Dialogue of Civilizations" og Packey J. Dee Professor, afdelinger for filosofi og statskundskab ved University of Notre Dame

Moderator:
Julia Kinash (Tjekkiet) Præsident for den internationale bevægelse "Youth Time", chefredaktør Youth Time Magazine

AFSLUTTENDE PLENARMØDE

Moderator:
Dr. Walter Schwimmer (Østrig) Tidligere generalsekretær for Europarådet, medformand for WPF "Dialogue of Civilizations", formand for det internationale koordineringsudvalg, WPF "DoC"

 

 

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending